За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 382 140
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 16 950
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Мисля си за това, как скоростта може да те омагьоса и акълът ти да изключи и да стане абсолютно неефективен.
Карам мощна кола и в повечето случаи съм за смях най-вероятно по магистралата, защото най-комфортно се чувствам като карам със 100-110 максимум.
Случи ми се веднъж, по магистрала Струма - тъкмо бяха пуснали отсечката към Сандански - нямаше никой в близост, светлината беше една особена, точно след залез, абе направо извъземно усещане, да вигна 160. Усетих, че все едно ставам едно с тая кола, все едно ми отнема командните функции и спрях с огромно усилие крака си от това да натисне още газта.
Просто е много тъжно и страшно, защото прилича на игра, а не е.
Или всъщност игра е - на живот  и смърт.

Голямото ни момче вече има право да шофира.
Нека късметът, Господ и разумът да са с него.

# 16 951
  • Fairbanks, Alaska
Мисля си как всеки ден има катастрофи. Вчера слушах за прегазената двойка и ми стана много неприятно,роднините сигурно са в шок. Със сигурност и живота на шофьора ще се преобърне.
Животът му изобщо няма да се преобърне. Ако имаше съвест, нямаше да кара бързо. Но явно няма.

# 16 952
Не съм шофьор. И не обичам високите скорости. Да не кажа, че се ужасявам, когато видя, че мъжът ми вдига повече от 100км/ч.
Мъчно ми е да гледам опечалени хора, загубили децата си заради такива безразсъдни шофьори.
Не знам какво друго да кажа. Мир на душите им и не искам и не пожелавам никому да е на мястото на родителите им.

# 16 953
Мисля си как всеки ден има катастрофи. Вчера слушах за прегазената двойка и ми стана много неприятно,роднините сигурно са в шок. Със сигурност и живота на шофьора ще се преобърне.
Животът му изобщо няма да се преобърне. Ако имаше съвест, нямаше да кара бързо. Но явно няма.
донякъде съм съгласна...
но,съвестта не е единствената липса,уви!
едва ли ще ви успокои,но не само в Бг го има този проблем
Скрит текст:
всекидневно карам 50км в едната посока-предимно извънградско,да кажем междуселско...не вдигам над 90 вече,по-често карам с 80 дори
същия маршрут го минавам повече от 8г, и вече за двойно повече време...
всеки ден виждам потенциално много,много опасни ситуации,които при по-ниска скорост са ...почти безобидни,да кажем
избирам съзнателно да карам бавно

# 16 954
На мен ми се е случвало някой умишлено да ми се залепи отзад и при възможност да ме изпревари да не го прави. Една идея да близна спирачка ще е в багажника, не знам що за агресия е това. Също и другото - изпреварват с моята скорост примерно плюс 5-10 км и влизат супер косо, без да си дават сметка, че те са пред мен, само защото аз съм намалила, ако карах като тях при такова влизане вероятно би имало удар. Дистанцията вече е само по книгите и никой не смята за нужно да я спазва.

# 16 955
Там обаче във всяка къща има оръжие, минават курсове и на практика всеки може да извади пушката и да стреля когато си реши, даже и да улучи, защото е обучен да я ползва.

Глупости, не е точно така😃. Да, има много стрелби, но правосъдието е бързо.
Миналият май имаше масова стрелба на черни в града, в който живея. Убити бяха 11 човека, стрелецът - заловен. Осъдиха го март, т.г. на 11 доживотни присъди, без замяна.
Даваха краят на делото на живо, стрелецът е на 19 години, расистки подбуди, не пледира невинен.

# 16 956
  • Бургас
Там обаче във всяка къща има оръжие, минават курсове и на практика всеки може да извади пушката и да стреля когато си реши, даже и да улучи, защото е обучен да я ползва.

Миналият май имаше масова стрелба на черни в града, в който живея. Убити бяха 11 човека, стрелецът - заловен. Осъдиха го март, т.г. на 11 доживотни присъди, без замяна.
Даваха краят на делото на живо, стрелецът е на 19 години, расистки подбуди, не пледира невинен.

Кое не е така и по-точно глупости-че имат право да имат оръжие в къщи и ,че се учат на стрелба?   "Всеки може да извади пушката" е хипотетично.Много ясно, че не всеки ще я извади и ще отиде да стреля с нея.
Какво значение ма какви подбуди и дали е осъден, въпросът е защо се случва.

# 16 957
  • София
Продължавам да си мисля колко ненормално скъпо е всичко и докога ще е така? И също - краставици на едно място по 6 лв килото, на друго по 2,50. Преди няколко дни видях и череши в кварталния плод зеленчук, който е доста добре зареден - 75 лв за 1 кг Grinning всичко е точно!

# 16 958
И аз си мислех преди малко за майката на този пикльо, който затри двамата влюбени... Мислех си как реве, че с живота му е свършено и нямало да отиде на изпращането си. Идеше ми да счупя телевизора.

# 16 959
  • София

Кое не е така и по-точно глупости-че имат право да имат оръжие в къщи и ,че се учат на стрелба?   "Всеки може да извади пушката" е хипотетично.Много ясно, че не всеки ще я извади и ще отиде да стреля с нея.
Какво значение ма какви подбуди и дали е осъден, въпросът е защо се случва.

Съгласен съм с теб! Особено в частта, че няма значение дали е осъден - колко свестни хора са си заминали безвъзвратно с или без присъдата му? И колко ще си заминат при действията на следващите бъдещи клиенти на американското правосъдие? Добре е да ги наказват, но по-добре е да спрат тая лудост вместо само да тичат по откачалките след като вече направят белята!

Ама оръжейното лоби не е съгласно с това - добри печалби правят, милите! Капитализъм е, все пак! Парите все още са смятани за по-важни от хората, поне в някои държави.

# 16 960
И аз си мислех преди малко за майката на този пикльо, който затри двамата влюбени... Мислех си как реве, че с живота му е свършено и нямало да отиде на изпращането си. Идеше ми да счупя телевизора.
Ами майка, съсипана жена, какво очаквате
И живота на момчето е съсипан. Имаше в Бургас подобен случай, абитуриент прегази човек, лежа 9 години и излезе. Близък ми каза, че се запознали на тренировка и въпросния излежал присъдата се учудил, че говорят с него. И му казал “ама ти знаеш ли какво съм направил?”.
Моя човек му казал, каквото и да си направил, понесъл си правосъдието.
Да се живее с такъв ужасен товар на съвеста не е лесно. Бог да ни пази като майки, защото и нашите сърца се съсипват покрай децата

# 16 961
Аз вече почти нямам съчувствие към извършителите на престъпления, особено ако става дума за отнемане на живот поради нехайство и арогантност. Навършени 18 имаш ли, вече си голям човек и си носиш последствията от стореното. И без това у нас престъпниците рядко получават това, което заслужават. Допълнително да бъдат съжалявани и да им се съчувства, при положение, че техните близки ще могат да да ги прегърнат, а загиналите ги няма завинаги, това вече е прекалено. Много голяма толерантност има към престъпността в България, много.
Който иска, да си изразходва емоциите за такива хора, аз не възнамерявам. Прошката е въпрос на личен избор, не е задължителна. И крокодилски сълзи да ронят, мъртвите няма да се върнат. Понякога в живота човек допуска фатални грешки, за които няма поправка, но както казах, родителите на поредния убиец на пътя още могат да го прегърнат. Смъртта е окончателна и отне този шанс на родителите на жертвите.

# 16 962
Какво значи “вече почти нямаш”? Аз никога не съм имала грам съчувствие към хора, сядащи пияни и надрусани зад волана и убиващи нечие дете/родител/съпруг или съпруга/приятел. Съчувствам единствено на семейството на жертвата. Другите са за затвора, и на 18 заслужава да влезе в затвора и да излезе на 50-60, когато си е пропуснал целия активен живот, е това заслужават. В такива случаи си мисля как заслужават да изпитат каквото изпитва семейството на жертвата, но истината е, че въпреки тяхната огромна вина никога не бих пожелала друг човек да изгуби живота си, за да се почувстват наказани. Но затвор им се полага, и то не присъди от сорта на 3 години условно.

# 16 963
Исках да кажа, че чисто човешки се опитвах да не ги съдя, но безнаказаността ме направи цинична. В семейството ми стана трагедия с прегазена роднина преди близо пет години, което стана причина и баба ми да си отиде само няколко месеца по-късно. Загубата на нейната много добра приятелка я срина, а убиецът, блъснал две възрастни жени, карайки като луд по тесните улички, си живее живота. Опитвах се да не живея с омраза, но в един момент и аз се сринах.

# 16 964
Аз не съм толкова възвисена. Това да се качиш пиян или надрусан да караш, или да натиснеш газта до дупка, за да компенсираш може би други дефицити в живота си, не е случайност, а осъзнато решение. Не заслужават никакво съчувствие, независимо от възрастта си.

Общи условия

Активация на акаунт