За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 381 509
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 17 010
  • София
И аз замръзвам на пешеходната, защото съм с бебешка количка и дете на 5 с тротинетка и едната кола е спряла, ама до нея другите не изглежда да намаляват изобщо. Предпочитам да изнервя шофьора, отколкото някой простак да ни закачи като минава. А най, ама най мразя шофьор да ни е пуснал да минем и да почне да ми маха с ръка да бързам.

# 17 011
И аз замръзвам на пешеходната, защото съм с бебешка количка и дете на 5 с тротинетка и едната кола е спряла, ама до нея другите не изглежда да намаляват изобщо. Предпочитам да изнервя шофьора, отколкото някой простак да ни закачи като минава. А най, ама най мразя шофьор да ни е пуснал да минем и да почне да ми маха с ръка да бързам.

Веднъж спрях на майка с количка на пешеходна пътека през двулентовото платно  пред 14 поликлиника (после имаше тревичка и след това две ленти в другата посока). Аз бях в дясната лента и когато жената тръгна и беше таман пред мен видях в огледалото, че по лявата лента идва с добра скорост друга кола и явно не вижда жената, която също не виждаше или нехаеше. Просто виждах как ще я отнесе и нямаше какво друго да направя, освен да дам здрав клаксон. В резултат и майката спря, и колата спря и всичко се размина. Но после и майката и шофьорът ме напсуваха и си продължиха??? Но поне съм с чиста съвест.

# 17 012
  • София
Еми, аз не псувам, хеле пък по пътищата, където не знам кой как ще реагира, има всякакви луди.

# 17 013
Не може да се квалифицира като умишлено убийство,защото на пияният шофьор му падат задръжките именно защото е пиян... Пияният шофьор извършва непредумишлено убийство. Ако път толкова търсите умисъл,тогава защо не приемете че трезвият шофьор умишлено е убил човек,защото е карал с много по-голяма скорост от разрешената?

# 17 014
Така е, умишленото убийство се характеризира с желание да убиеш, подготовка/план, избор на метод или оръжие.
Непредумишленото убийство пък е съвсем случайно - например поправял си някой балкона, изпуснал чука, той за беда уцелил някого по главата и го убил. Или загледал се в копчето на климатика и не видял, че се е появил пешеходец пред него.

И за мен поне е съвсем ясно, че карането пил, дрогиран или с +50 км/ч над разрешеното не попада в никоя от двете категории. И затова вместо да се напъват изкуствено съдии и адвокати да вкарат такива произшествия в двете да се създаде трета, междинна категория - непредумишлено убийство при осъзнато пренебрегване на изискванията. Или нещо подобно.

# 17 015
Мисля си за времето и безвремието. За срещите . За това, което оставаме в хората от себе си.
Мисля си за духовните старци. Мисля си за силата на думите.
Мисля си за България. Много.
Мисля си за благословията да си беден и проклетията да си богат.
Мисля си за едно дете, за семейството му, за майка му.

# 17 016
Какво за "проклетията да си богат"?

# 17 017
Еми натрупайте милиони долари богатство и ще видите как приятелите Ви ще променят отношението си към Вас... За добро и ли лошо...

# 17 018
То просто ще има смяна на приятели. За хубаво или за лошо.

# 17 019
Еми натрупайте милиони долари богатство и ще видите как приятелите Ви ще променят отношението си към Вас... За добро и ли лошо...

То си става от само себе си с годините и без да трупаш милиони - с времето малките различия стават големи, хората се променят и престават да си липсват и да се виждат. Не се карат, просто нещата бавно и неусетно угасват. И тогава ти става ясно, че човек трябва да се грижи за две неща - семейството и банковата сметка, защото накрая само те ти остават  Wink

Иначе за благословията на бедността знам доста мъдрости:
- парите не правят никого щастлив, но е по-добре да плачеш на задната седалка на лимузина, отколкото на кормилото на велосипед.
- когато мизерията влезе през вратата щастието/любовта излита през прозореца.

# 17 020
За първи път чувам за благословията на бедността. Такива благословии не ща.

# 17 021
С пари не е толкова добре, колкото е лошо без тях.
Еврейска поговорка.

А онзи ден в един сериал, бабата подписва договор, продава къщата си за милиони, банковите служители     й викат “Децата ви вече няма нужда да работят за прехраната си, до края на живота си”
Бабата - “Това ми звучи като проклятие”.

Та тъй.

# 17 022
*Колиба, в която се смеят, е по-добра от дворец, в който плачат.*

Не престава да се удивлявам до къде може да стига човешкото нахалство и алчност.
За един познат се сетих, обаче щом все още се удивлявам, значи все още младея, щот нали идва една възраст, дето вече нищо не може да ме впечатли.

# 17 023
Нормално е човек да търси новости и да се развива. На някои хора им изглежда неблагодарно някой като каже "искам", но всъщност това е начин да вървиш напред и да се развиваш. В някои случаи целта изглежда глупава и ненужна.

# 17 024
  • София
Проклятие е да си богат, ако не знаеш как да ползваш това богатство. Накрая всички свършват в земята. Оназис го е казал - Като умра, извикайте много хора на погребението ми, нека видят, че нищо няма да взема с мене.

Общи условия

Активация на акаунт