За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 381 714
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 17 025
Хубаво е човек да е пробвал и богатство и трудни времена, пожелавам на всеки първото. Пари направени с усърдие и труд са много сладки, колкото повече, толкова по-добре.
Мечтая си стандарта в България да е толкова висок, че бедните да са настоящите ни богати.

# 17 026
От известно време вече си мисля, че научната фантастика, която някога харесвах и се вълнувах, сега вече ме депресира и плаши. Някога бях луда по други планети, космически кораби и приключения, но в един момент може би осъзнах какво би било да се живее в бъдещето, след няколкостотин години и повече, нищо чудно и по-рано, и че харесвам настоящето си в крайна сметка. Надявам се светът още дълго да не достигне онова ниво на прогрес като по филмите, от което се плаша. Поне според мен, 2023-та, сме напреднали доста прилично и не е и нужно да бързаме към повече. Трябва ни не да ламтим за други светове, на не знам си колко милиони или милиарди светлинни години, а на първо място да обръщаме повече внимание на нашия собствен. Много тъпо би било да оставим Земята да загине, мислейки, че някъде из вселената има и други Земи, което за момента не е доказано. Знае се, че има други планети отдавна, че някои изглеждат подходящи за живот, но нямаме нужната технология да отидем там все още. Дори най-близката до нас звездна система е недостижима със сегашните ни възможности. Но в момента имаме една планета, на която живеем и която страда от нашата жестокост и експлоатация. Ако човечеството допусне нашият собствен свят да загине, това ще е може би най-голямата ни грешка. Иска ми се да вярвам, наистина ми се иска, че все някога ще поумнеем и помъдреем, и се моля да не стане, когато вече Земята ще е погубена.

# 17 027
some_one_zero на земята, като такава, която  познаваш в момента, бъдещето й се знае, тя е тленна, осквернена от греха, както и ние сме тленни.
Но се знае и друго. Ще има ново небе и нова земя.

# 17 028
Много мисля как ще ми потръгне на новата работа и как ще се разделим със сегашната. Още малко остава.

# 17 029
  • Пловдив
some_one_zero на земята, като такава, която  познаваш в момента, бъдещето й се знае, тя е тленна, осквернена от греха, както и ние сме тленни.
Чак пък да се знае.... ама вие си вярвайте.

# 17 030
  • София
Мисля за това, че днес се запознах с такъв човек, какъвто не съм виждал досега. Толкова неприятно същество, че просто няма накъде повече! С такива индивиди да ти се прииска да отидеш в съседен град, за да сте по-далеч един от друг. Няма да навлизам в детайли - оставям нещата на въображението ви!

# 17 031
В такива случаи си мисля, че просто не се случва комуникацията. Вчера ни засичаха топломерите. Съседката ми писа, че са се сдърпали с човека, нещо й чупел стойки и казва, да го имам предвид, че е някакъв крив човек и да не се ядосвам. Дойде човека при мен и беше нормално всичко, а очаквах да е груб, та се надявам тази грубост и неприятност да е само в единични случаи, не естествено състояние на подобни хора.

# 17 032
Янтра, поне си замълчи,  вместо да проявяваш подигравка.
Има книга, която е уважвана от огромно число хора. В нея е написано ясно и точно. Много от нещата са доказани,  исторически събития. Ако ти не я имаш за достоверен източник , е лично твой проблем.
И лично твой избор дали да и вярваш или не!

# 17 033
И е твой избор да вярваш, но недей се изказва толкова категорично, защото също толкова огромно число хора не вярват в тези неща и им е неприятно да слушат лекции тип религиозен фанатизъм. Мерси.

# 17 034
  • София
Е какво му е фанатичното човек да има вяра?

# 17 035
Нека има вяра, но нека и да не навира вярата си в лицето на хора, на които им е неприятно. За мен общуване с подобни изразни средства е откровено неприятно, вярвам други хора го виждат като мен. Също подобен подбор на изразни средства звучи фанатизирано - нека бъде запазено за църквата.

Колкото някой не желае да оспорват истиността на вярванията му, толкова и невярващите не желаят да слушат какво чака неверниците, как се знаело за страшния съд, и прочее. И това такива хора (примерно като мен) да не желаят да бъдат затормозявани с подобни спорове и изказвания, е наше право. Затова не го намирам адекватно да се обсъждат религиозни теми или всичко да се обръща на “Господ иска това и онова” в публични дискусии. Аз не съм тръгнала да ви обяснявам как това са пълни глупости, нали?

# 17 036
Ами същото е някой да каже, че се знае, че има прераждане.

# 17 037
Според мен не е същото, и религията е доста по-чувствителна тема, която дразни много хора - дали като мен като някой седне да им дудне за спасението, или хора вярващи, които се дразнят на неверниците. Според мен такива теми е по-добре да не се обсъждат с толкова лека ръка, както и е хубаво да не се дават оценки така с лека ръка. Пък който си вярва, да си вярва за себе си.

# 17 038
Да де, ама темата е за кой какво си мисли, така че какво лошо има че си е казала Катерицата…

# 17 039
  • София
Карма, съгласна съм с теб, но никът ти не е в унисон 🤣

Общи условия

Активация на акаунт