За вкуса на миналото

• 184 185
  • 2 223
  •   1
Отговори
# 285
Аз нищо не помня, дори не се сещам за преди. И все пак, ако се задълбоча, помня миризмата на Кореком. Също така помня, че кебапчетата в ресторантите миришеха и изглеждаха божествено. И бяха много вкусни. От години не съм яла кебапчета, защото ми се повдига само от вида им.

# 286
Да ,странно е. А ми се случват толкова интересни неща в настоящето . newsm78
Може би греша и не помня добре, но май ти някъде беше споменала, че си на 30 години. В такъв случай, не би следвало да имаш какъвто и да е спомен от соц-а.
Ами нямам, никъде не съм твърдяла и че имам .  Прочети пак първия пост .
Да, прочела съм го. Понеже последните ти думи в него са "нищо не НИ е вкусно както преди", предположих, че споделяш личен опит.

# 287
Може би греша и не помня добре, но май ти някъде беше споменала, че си на 30 години. В такъв случай, не би следвало да имаш какъвто и да е спомен от соц-а.
Да, прочела съм го. Понеже последните ти думи в него са "нищо не НИ е вкусно както преди", предположих, че споделяш личен опит.
Ами израстнах в най-гладните години, след падането на комунизма, така че по-онова време всичко ми беше вкусно. Да ядеш луканка си беше гурме занимание, за течен шоколад умирах, направо си мечтаех за него ...Имахме един шкаф където се държеше сладкото (когато имаше) и всеки път си представях как го отварям а вътре цял буркан с течен шоколад . Ей такива детски работи . И друго се сещам, веднъж ходихме за риба в съседно градче с приятели, цял ден ходене напред назад, емоции, тръпка и очакване...следобед вече прилично изморени седнахме на една полянка да ядем . Всеки изкара каквото имаше в торбата, лютеница, масло, варени яйца... най-обикновени неща . Е казвам ви, по-вкусна храна не съм яла . Толкова ми беше сладко всичко . За това аз си мсиля че вкусът на храна е сбор от много фактори .

# 288
Да, права си, че вкусът на храната не е дело само на небцето. Уф, 90-те години- голямото нямане! Спомням си 1990 или 1991 как влизам от магазин на магазин, за да купя каквото и да е за ядене и няма. Ниенте. Ни-щич-ко.

# 289
  • дядовата ръкавичка
Аз нищо не помня, дори не се сещам за преди. И все пак, ако се задълбоча, помня миризмата на Кореком. Също така помня, че кебапчетата в ресторантите миришеха и изглеждаха божествено. И бяха много вкусни. От години не съм яла кебапчета, защото ми се повдига само от вида им.

Ооо, защо ми напомни. Зад блока ни имаше една кръчма, най-обикновена квартална. Страхотни им бяха кебапчетата. Съмнявам се, че и в Сръбско има такива.

# 290
Айяла, помниш ли кесиите, в които поставяха кебапчетата? Кафява, омазнена кесия. А сега кебапчетата миришат на мокро куче.

# 291
  • дядовата ръкавичка
Айяла, помниш ли кесиите, в които поставяха кебапчетата? Кафява, омазнена кесия. А сега кебапчетата миришат на мокро куче.

Точно, да  Laughing, и за хартията мислех да пиша, но ме домързя  Simple Smile

# 292
Много хубава беше мешаната скара по ресторантите, сега не предлагат такава, само разни глупости върху канапе от киноа Sick

# 293
Хм, мислех си, че ССФ се гнуси от такива просташки ястия като мешаната скара. Особено ако е с гарнитура от боб с лютеница.  Thinking

# 294
  • Пловдив
Хм, мислех си, че ССФ се гнуси от такива просташки ястия като мешаната скара. Особено ако е с гарнитура от боб с лютеница.  Thinking
Ганитурата е шопска салата!!!! И пържени картофи със сирене!!!!

# 295

Тя не е поставила темата за соца, а за миналото.  Но при нас   съвпадат и не може да ги отделиш.

# 296
Помня едни марципани " Хоризонт " ,много ми харесваха . Чудя се дали сега ако ям ,няма да го изплюя .

Последна редакция: пт, 17 фев 2017, 13:21 от Магнум

# 297
Бях ужасно злояда и не ми липсват разни храни. Помня кубинските портокали и наистина бяха сочни. Шоколад и до днес не ям. Не пия безалкохолни, но сега ми липсват луканките, шкембето и подобни Simple Smile.

# 298
Хм, мислех си, че ССФ се гнуси от такива просташки ястия като мешаната скара. Особено ако е с гарнитура от боб с лютеница.  Thinking
Ганитурата е шопска салата!!!! И пържени картофи със сирене!!!!

Peace

Пък и аз не съм ССФ

Последна редакция: пт, 17 фев 2017, 13:32 от Liquorice candy

# 299
Напоследък все по-често чувам репликата " Ех едно време какви колбаси (хляб, домати,сирене,лютеница и т.н.) имаше , сега всичко е боклук . И си се чудя, наистина ли навремето (през комунизма) са правели вкусни и наутрални храни, или просто дефицитът на всичко е бил по-голям, и малкото продукти ни са се стрували страшно вкусни . Сега имаме от всичко по-много, презадоволени сме и някак вкуса на всичко се губи . Нали се сещате, когато сте много гладни, дори една филия с масло и шарена сол ви се струва страшно вкусна. Дали това не е подобен ефект. Чудя се, защото технолози са ми обяснявали че колбасите се правят по стари технология, имаме и стандарт "Стара планина", но нищо не ни е вкусно както преди .  newsm78
На прима виста, по първия пост:
не, не е глада.
Аз съм на 50 години, храната "преди" няма нищо общо с "храната сега".
Сега не ядем храна, сега ядем някакво подобие на храна.
Преди 30-40 и повече години все още не бяха открити всичките хиляди подобрители на храната.
Имаше два вида кисело мляко-краве и овче, два вида сирене-краве и овче, няколко вида колбаси от месо, плодове и зеленчуци имаше САМО сезонни, никой не ядеше домати през януари (ако нещо произведено през зимата може изобщо да се нарече домат)....
Днес, ако сложите няколко пакетчета едно до друго и прочетете съдържанието на гърба, малко трудно ще разберете какво точно ще ядете-чипс, кракери, солени бисквити....
Днес храната не расте в земята и в обора, а във фабрики.

Много може да се пише по темата.....

Общи условия

Активация на акаунт