За вкуса на миналото

  • 184 366
  • 2 223
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 47 352
Явно само аз не съм била фен на сладоледа. Помня, че винаги имаше заледени кристалчета вътре, които придаваха воднист вкус. Много обичам сладолед и днешните са ми пъти по-вкусни.

Друга опция беше носене на храна от стола за вкъщи с едни канчета – още ги продават по магазините. Събираха по 3 порции първо, второ и трето...
Да Peace сега бабите и дядовците ги ползват за храната от социалния патронаж. Според баба ми вкусно готвят Simple Smile

# 91
  • Мнения: X
Ако някой още веднъж спомене нещо за милинки, ще стана и ще замеся една тава. Не се издържа, ей! А мислех днес да мързелувам.

# 92
  • Най-красивата страна
  • Мнения: 13 154
Аз вече започнах да правя сливенски милинки.В момента втасват. Mr. Green

# 93
  • Мнения: 477
Е може поне по едно мерси да ми кажете за темата  Mr. Green И не забрявайте да ги направите със свинска мас-стават  по-хубави !

# 94
  • Мнения: 9 988
точно днес имах тава милинки за деня на народите в училище Simple Smile

# 95
  • Мнения: X
Е може поне по едно мерси да ми кажете за темата  Mr. Green И не забрявайте да ги направите със свинска мас-стават  по-хубави !
Мерси, мерси! Ама от тази тема цял ден само за ядене мисля. Laughing

# 96
  • Мнения: 12 722
Да, ей сега ще заточа милинки, като мога да скоча до магазина и да избирам от 15 вида закуски.

# 97
  • София
  • Мнения: 44 542
Честно казано, съм почти убедена, че ако сега ми дадат нещо от магазина от едно време, няма да ми хареса.
Не говоря за домашно.

# 98
  • Бургас
  • Мнения: 3 930
Помня малко от "вкуса на соца"...по запомнящо ми беше усещането в тогавашен магазин - дървени стелажи, полупразни или на един рафт с една и съща стока, т.нар смесени магазини - големи, полупразни - от всичко по-малко, пък нищо   Laughing  В някои села сега са запазени автентични такива - дървен тезгях, стар кантар, една носталгия към детството те хваща...Помня един невъзможен да се сбърка с друго аромат в плод-зеленчука... Laughing

# 99
  • София
  • Мнения: 44 542
Още нещо се сетих - тортите бяха отвратителни, без изключение. Е, Гараш може би. Но и нея не харесвах.

# 100
  • София
  • Мнения: 62 595
е, да, ама гараш имаше само в луксозните заведения и си спомням, че беше 4 лева парченцето.

# 101
  • София
  • Мнения: 44 542
Така беше. Иначе - торта с розички от оцветен маргарин и то ако има цяла торта, направо е празник.

# 102
  • Мнения: X
Да, ей сега ще заточа милинки, като мога да скоча до магазина и да избирам от 15 вида закуски.
Трещи, милинките не се точат. Като намериш магазин, в който милинките са с масло, а не с някаква гнусотна палмова или маргаринеста мазнина, свирни и аз да си купя.

Кой посмя да каже Гараш? Кой? Милост нямате ли?

# 103
  • Мнения: 28 802
Още нещо се сетих - тортите бяха отвратителни, без изключение. Е, Гараш може би. Но и нея не харесвах.

Зависи къде си я яла. Най-хубавата, която изобщо съм яла в живота си, правеха във "Верея" – Стара Загора. Но я правеха по оригинална рецепта, без компромиси с вида и качеството на продуктите.

# 104
  • Ланкър, планините Овнерог
  • Мнения: 11 062
Помня малко от "вкуса на соца"...по запомнящо ми беше усещането в тогавашен магазин - дървени стелажи, полупразни или на един рафт с една и съща стока, т.нар смесени магазини - големи, полупразни - от всичко по-малко, пък нищо   Laughing  В някои села сега са запазени автентични такива - дървен тезгях, стар кантар, една носталгия към детството те хваща...Помня един невъзможен да се сбърка с друго аромат в плод-зеленчука... Laughing

Имаме си Пикадили - същата работа - рафтове, позапълнени с едно и също. Направено да изглежда пълно, а всъщност даже и яйца няма.
Помните ли кубинските портокали? Зелени отвън, сладки и ароматни отвътре. Дали има и сега някъде?

Общи условия

Активация на акаунт