За вкуса на миналото

• 184 180
  • 2 223
  •   1
Отговори
# 270
Малко оспамихме темата, но как така ЮАР ще е бедна държава?!
Имам роднини там, много са добре финансово, но...да не си бял там!
В момента негърът е цар, на негър забележка не можеш да направиш, негър може спокойно да не отиде на работа два дни. А ако има конфликт между негър и бял, винаги негърът е прав, щото иначе било дискриминация. Бе въобще доста се е обърнала палачинката, негър да си сега в Африка! Laughing
И това не го казвам с лошо чувство към чернокожите и моята снаха е чернокожа. Но си е чиста истина, че сега те командват парада.

# 271
Като се изнесат всички бели и ще си се командват помежду си.

# 272
Да ,странно е. А ми се случват толкова интересни неща в настоящето . newsm78
Може би греша и не помня добре, но май ти някъде беше споменала, че си на 30 години. В такъв случай, не би следвало да имаш какъвто и да е спомен от соц-а.

# 273
Да ,странно е. А ми се случват толкова интересни неща в настоящето . newsm78
Може би греша и не помня добре, но май ти някъде беше споменала, че си на 30 години. В такъв случай, не би следвало да имаш какъвто и да е спомен от соц-а.
Ами нямам, никъде не съм твърдяла и че имам .  Прочети пак първия пост .

# 274
Като цяло при себе си го отдавам на някаква носталгия по детството може би, но и сега съм яла вкусен розов домат, грозде (ох, много обичам), топъл хляб. Като цяло днешните сладости - вафли, сухи пасти и т. н. не ги харесвам, всичките ми миришат еднакво и не ги ям. Спомням си вкуса на едни "фини млечни" бонбони, така пишеше на кутията, рядко ги имаше, бяха едни елипсовидни, с чертички отгоре все едно вилица е минала леко върху тях. Също и сухата паста "Балкан", можех да изям една кутия, ама не даваха нашите Mr. Green
А по едно време на бул "Витоша" отвориха един голям магазин, тип като днешните, Зорница ли беше не помня и оттам майка купуваше някаква смес да си направиш палачинка на фурна. Ей, такава вкусотия ми беше, думи нямам.

# 275
Аз на стари години открих, че и краставицата може да има вкус - от село набрана от градината.

# 276
Хахах, аз пък помня един урок от някакъв учебник. Текстът беше за това, колко зле живеят хората в Америка.
Някъде края на 70-те, началото на 80-те се срещнахме с дете на моята възраст, родено и живяло в САЩ. Това, което ми е запечатано е - имаме няколко ключалки на вратата и решетки на прозорците.

Скрит текст:
Относно храната, нямам спомен да ми е липсвало нещо. На опашка съм се редила за маслини, олио /бутилирано/, хляб в петък. Никога не съм чакала за банани /и до днес ги недолюбвам/, а и винаги се намираше "Връзка" за по някой килограм цитроси. Вярно, че нямаше разнообразие, но ясно си спомням алкохола в по големите хранителни магазини, нямаше ментета или поне не са били толкова явни.
Понякога се чудя, какво ми дава днешното разнообразие, като голяма част от това, което се предлага, в голяма степен е с ниско качество. Високото качество е и на висока цена. В едно съм сигурна, днес хората консумират значително по голямо количество храна и то не защото има разнообразие, а защото днешната храна не засища.

Сигурно са живели в някой блок в Харлем или подобен квартал.

В предградията спят на отворена врата...

# 277
Това беше първото, което ми направи впечатление - дворче, оградено със символична ограда и вътре куп детски играчки.

# 278
От детството си най-ярко си спомням мириса в Кореком. И бананите за Нова година.

# 279
  • Русе
От детството си най-ярко си спомням мириса в Кореком. И бананите за Нова година.
А моят спомен от младостта е как през лятото на 1980г. във Франция магазините ми миришеха на Кореком Joy Joy
Даже и не искам да си спомням на какво миришеха "супер маркетите " и магазините Плод и зеленчук тук.

# 280
  • Сф
Леле, като заговорихте за миризми се сетих за миризмата в един определен тип магазини от соца, за полуфабрикати, май кулинарни се казваха.Имаше един на ъгъла на Раковска и Дондуков.Майка ми работеше наблизо и редовно влизаше за руска салата, аз отказвах- такава смрад яка. ..Дали не е имало и карантия?Не помня. Sick

# 281
Аз си спомням и мириса на току-що изпечен хляб във фурната и опашката отпред. Даваха ми нашите една мрежичка и с Балканчето за хляб. Докато се прибера, средата на хляба наполовина изчезваше. Simple Smile

# 282
  • София
Аз си спомням и мириса на току-що изпечен хляб във фурната и опашката отпред. Даваха ми нашите една мрежичка и с Балканчето за хляб. Докато се прибера, средата на хляба наполовина изчезваше. Simple Smile
От Сухата река ходехме в една пекарна в парка Заимов и се редяхме на опашки за много вкусен хрупкав хляб с мляко.В Красна поляна взимахме от пекарна на Стамболийски, но отдавна и двете ги няма.

# 283
Моя свекър ми казваше веднъж,докато се приготвяхме за скара:Едно време като имаше събор в селото,и се печеше месо  ,миризмата се усещаше далеч,сега в двора си го правиш и не се усеща

# 284
  • ВАРНА
 А аз помня миризмата на белина.Влизаш в магазин-току-що измили пода с белина,в училище белина,в тоалетните-белина,стълбището в блокапак белина.Беше вездесъща.

Общи условия

Активация на акаунт