Въпрос относно операция на ретиниран мъдрец..

• 1 839
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте,
Днес сутринта в 9.30ч. ми извадиха ретиниран долен десен мъдрец с операция.Сложиха ми 2 упойки.Наложи се зъбът да се реже.Извадиха го,зашиха ме и си тръгнах олекнала с един зъб и 400лв.Беше ми изтръпнала цялата дясна половина от упойката.След около 5часа ме пусна всичко с изключение на езика.Усещам го подут,изтръпнал и преглъщам адски трудно.От операцията са минали 12ч. Все си мисля,че за това време трябваше да съм си върнала чувствителността.Звънях в клиниката и ми казаха,че ми били сложили повече упойка и до 2 дена трябвало да ми мине.Изчетох всичко в нета и адски се наплаших да не би да са ми засегнали някой нерв.Моля,някой да сподели чувствал ли се е така...Упойката го е пуснала навсякъде или на отделни места...Cry

# 1
  • Пловдив
Е, или са ти засегнали, или не са. На практика в момента нищо не можеш да направиш и в двата случая.

# 2
Ако се направи снимка и е по навреме хванато не е ли по-добре...Знам ли Sad

# 3
Ако преглъщаш трудно, може да е заради инфекция. Преди две години имах същия проблем. За една седмица щях да умра - не можех да ям или пия каквото и да е, а в началото мислех, че е от упойката. Ако утре пак се чувстваш така, обсъдете някакъв АБ, особено, ако лимфните ти възли са надути.

# 4
Аз мисля, че задължително изписват да се взима антибиотик след оперативна екстракция на ретиниран мъдрец. Поне при мен не са чакали да се появят евентуално някакви съмнения за налична инфекция, че тогава да тръгнат да изписват. Изписва се, за да се предотврати такава, защото си е сериозно рязане и шиене, бавно зараства, трудно се поддържа в началото нормална хигиена и си има условия за възникване на инфекции в устната кухина.

Моето мнение е да изчака 2 дни, щом така са ѝ казали - може наистина да е от упойката. Ако не се възстанови след 2 дни чувствителността, пак да пита този, който е казал, че е от упойката, какво е положението, и ако не е удовлетворена от отговора и отношението, да отиде при друг специалист за консултация и мнение.

# 5
Права си, но не знам дали на нея са изписали АБ  Rolling Eyes Затова споделих личен опит  Peace

# 6
Пия антибиотик..а иначе днес смея да кажа,че се чувствам по-добре.Раната не ме боли,боли ме там където е поставяна упойката..Езика ми още е ужасно изтръпнал.Поне болката при преглъщане я няма....

Общи условия

Активация на акаунт