Възходяща кариера или любовта на живота...?

• 22 320
  • 330
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Всъщност нямаш много добра представа, ще имаш такава 3-4-5 години след като си се върнала окончателно на работа след децата, сега си на средата на цялото упражнение.

Лъки - за мен няма нищо притеснително в концепцията той да пътува, а ти да останеш у дома да гледаш деца. Намирам го за нормално.
Единствено ми се струва много бързичко след 1 месец връзка да го правите, ама от друга страна, понякога човек просто знае.

С две думи, действай  Hug

# 121
Всъщност имам над 6 години стаж и мисля, че знам доста добре какво значи напускане с цел гледане на деца и как точно се отразява не просто на хронологичното време, прекарано в работа, ами и изобщо на желанието да се занимаваш с професията си.
Разбира се, че знаеш как се отразява на теб. Как се е отразило на мен, на Пенка или Генка и как ще се отрази на авторката, няма как да знаеш.

# 122
По-добре въобще да не разчита, че ще си е "същата" и няма да мигне от раждане и гледане на дете. И не само на мен ми се отразява, доста жени от цял свят споделят, че най-голямата им борба е да се правят, че не им се е отразило.

И това- при напълно безпроблемно протичане на процеса; а дори един малък проблем може да направи нещата доста по-трудни.

# 123
Отразява се, разбира се. Никой не твърди, че не се отразява. Но на различните хора се отразява по различен начин. Виждам, че авторката се е погрижила и за бекъп план, така че да действа.

# 124
Всяка майка прекъсва работата си, докато е в майчинство. Какво по-различно ще е при Лъки, не знам.
И всяка има да наваксва, защото животът е динамичен и всичко се развива. Така е. Peace

# 125
И вси4кото писнае тук и вълнения и обяснения ... заради някакъв мъж ??? Не го разбирам аз това.

# 126
Всяка майка прекъсва работата си, докато е в майчинство. Какво по-различно ще е при Лъки, не знам.

По-различното е, че дори и като поотрасне детето и другите майки си пратят децата на ясла или детска градина, Лъки няма как да се качи на кораба и да направи шестмесечен рейс. Ще трябва да сменя работата направо и то драстично.

# 127
Защо да няма? Дадох пример с братовчедка ми. Качва се, а детето ще го гледа свекървата. И нейният мъж пътува.

# 128
И даже не сме засегнали темата, в която при по-късно и планирано майчинство може да изпитваш супер огромна вина да си оставяш детето. Някои майки и за 2 часа оставяне изпитват вина, какво остава за месеци.

# 129
Лъки ще роди 3 и всичко ще е наред. 

# 130
  • София
И даже не сме засегнали темата, в която при по-късно и планирано майчинство може да изпитваш супер огромна вина да си оставяш детето. Някои майки и за 2 часа оставяне изпитват вина, какво остава за месеци.

И защо трябва да го засягаме в тема, която и на милимунда не се доближава до тази тема?
Или ей така, да се намираме на приказка на седянката?

# 131
Е не всички са като теб, да стоят с години вкъщи.
И за какво късно майчинство говориш? На 34? Или на 54?
В днешно време е нормално да родиш на 35-40. Било е късно преди 50 години.

# 132
Много ме разчуства това:
"Един ден ще изпратите всички деца на училище, ще останете сама и даже ще ви стане някак скучно в непривичната тишина на апартамента. Ще можете най-накрая да направите нещо за себе си – да се разкрасите, заемете с хобито си, спокойно да погледате филм... Но някак голяма радост ще ви донесе не това, а онзи момент, когато всичко ще се приберат вкъщи." https://decatani.com/edin-den-ese-za-umoreni-mayki/

# 133
Не съм чела темата, но отговарям само на инфото от първия пост. Заради мъж хубава работа не бих зарязала. Преди тринадесет години бях в чужбина, майка ми и настоящият ми мъж тук. То не бяха ред сълзи, ред сополи - върни се та върни се. Е върнах се. През какво преминах в бг аз си знам.  Ако знаех какво ме чака не бих направила същият избор. Сега живота ми е нормален. Работата ми е ок, но съм се зарекла повече заради другите нищо не правя, ако някой иска да е с мен, той да си смени работата. В тежките моменти съм си сама и трябва да разчитам на себе си. Това си касае само мен разбира се, не ти налагам мнението си.

# 134
Е не всички са като теб, да стоят с години вкъщи.
И за какво късно майчинство говориш? На 34? Или на 54?
В днешно време е нормално да родиш на 35-40. Било е късно преди 50 години.

Ами колко време ще стоиш у дома, ако трябва да си изгледаш детето? Ще стоиш колкото трябва. Защото като има дете, "искам" понякога става невъзможна думичка.

В днешно време раждане на 34 може да е нормално, но все още не е масово. И в някакъв аспект е късно- ако искаш повече от едно дете, нямаш много време за мислене.

Та така, според мен в случая на Лъки ако роди, на практика ще зачертае с две дебели черти досегашния си живот. В началото ще си мисли, че не е така, но след 2-3 години ще усети как са станали нещата.

Общи условия

Активация на акаунт