КРУИЗИ /Тема 9/

• 102 083
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
Здравейте! Не знам дали въпросът ми е за тук, но ще бъда благодарна за отговори  bouquet
Родителите ми решиха да се запишат на круиз. Бяха дали капаро и преди 2 седмици доплатиха цялата сума. Но за съжаление няма да могат да пътуват поради здравословни причини. От агенцията са им казали, че си губят парите и няма да им възстановят сумата. Това така ли е? Има ли начин да се възстанови поне част от сумата, да си задържат само капарото, което бяха дали в началото, а останалите 500 евро да бъдат възстановени?
Колко дена остават до круиза? Нека да си видят общите усллвия,колко могат да си върнат зависи от тях. Обикновено ,ако остават по малко от 2 седмици може и да е 100%, бо да видят в условията.
Късно ли е да търсят познат  за да направят застраховка/знам,че иначе трябва да е по-рано,но аки намерят някой близък да им съдейства.../, провери също в www.worldnomads.com , при тях нямаше срок за застраховката,ако искат да се застраховат сега там и да вземат болничвн лист ден-два преди пътуването,щебим изплатят някаква сума,по-дибре от нищо. Дано се оправите с минимум главоболия!
п.с. Коя е круизната агенция?

# 286
  • Благоевград
Здравейте! Не знам дали въпросът ми е за тук, но ще бъда благодарна за отговори  bouquet
Родителите ми решиха да се запишат на круиз. Бяха дали капаро и преди 2 седмици доплатиха цялата сума. Но за съжаление няма да могат да пътуват поради здравословни причини. От агенцията са им казали, че си губят парите и няма да им възстановят сумата. Това така ли е? Има ли начин да се възстанови поне част от сумата, да си задържат само капарото, което бяха дали в началото, а останалите 500 евро да бъдат възстановени?
Колко дена остават до круиза? Нека да си видят общите усллвия,колко могат да си върнат зависи от тях. Обикновено ,ако остават по малко от 2 седмици може и да е 100%, бо да видят в условията.
Късно ли е да търсят познат  за да направят застраховка/знам,че иначе трябва да е по-рано,но аки намерят някой близък да им съдейства.../, провери също в www.worldnomads.com , при тях нямаше срок за застраховката,ако искат да се застраховат сега там и да вземат болничвн лист ден-два преди пътуването,щебим изплатят някаква сума,по-дибре от нищо. Дано се оправите с минимум главоболия!
п.с. Коя е круизната агенция?

Остават 6 дни до пътуването. Мисля, че са направили застраховка. Ето това е туристическата агенция http://magitour.net/

# 287
  • Пловдив
Е, ако имат застраховка "Отмяна на пътуването", нямат проблем. С болничния лист или там не знам, трябва да пише с какъв документ, може и нещо от болница да е, ще им върнат парите без проблем... Просто друг шанс /за съжаление/ нямат.

# 288
  • Благоевград
Е, ако имат застраховка "Отмяна на пътуването", нямат проблем. С болничния лист или там не знам, трябва да пише с какъв документ, може и нещо от болница да е, ще им върнат парите без проблем... Просто друг шанс /за съжаление/ нямат.

Много благодаря за информацията. За съжаление съм далеч и ще мога чак следващата седмица да видя какви документи са подписвали и какво включва договора като клаузи. Дали няма да е късно  newsm78 Ще помоля да ми ги сканират и да ми ги пратят, за да прочета и ще пиша по-подробно какво пише.
Яд ме е, че не могат да отидат, това беше подарък за 50-годишнината на майка ми и тя от години си мечтаеше за такова пътуване, но просто няма как.

# 289
Изрично ги попитай дали застраховката е Отмяна на пътуване или само Помощ при пътуване в чужбина.
Ако е първата - проверете какви точно здравословни причини покрива.

# 290
А защо не отидат други 2-ма на круиза? Срещу символична сума може да се сменят имената на пътуващите вместо да губите цялата сума....  Преди време аз така направих и нищо не загубихме... Peace

# 291
  • Плевен
А защо не отидат други 2-ма на круиза? Срещу символична сума може да се сменят имената на пътуващите вместо да губите цялата сума....  Преди време аз така направих и нищо не загубихме... Peace
И аз това щях да предложа...

# 292
Здравейте, платихме си круиз на MSC Precioza за 23 октомври от Генуа, ако има други за този круиз, може ли да сподели? За първи път ще ходим на круиз, две семейства сме от Варна!!!

# 293
  • Благоевград
И аз това щях да предложа...

Мислехме ние със съпруга ми, но не сме си подновили паспортите, а за Кушадасъ ще ни трябват. В крайна сметка, за да не се изгубят ей така толкова пари на вятъра, нашите решиха да заминат, но аз поемам страшно голяма отговорност за семейните неща. Надявам се поне да останат доволни.
Благодаря ви за помощта и съветите  Hug

# 294
Здравейте,
така и така започнахме да говорим за Коста кроичера или в случая като моя - КОСТА МАГИКА, а аз нямам мнение за тази круизна компания, пък ми предстои пътумане с този кораб да попитам тези които са били на техните кораби за цената на интернета и  напитките, колко примерно е кафето, водата, колата и да речем пък и едно уискенце за вечеря. Тръгвам на 16 април и не знам какви пари ще са ми нужни пък нещо май се надцених с маршрута-много пристанища и на всяко трябва да се слиза и разглежда, което си  е пара и то в евро.

# 295
  • Пловдив
Домино, дано Любче или някой по-скорошен се включи с по-конкретен коментар, но аз не забелязах да е по-скъпо, отколкото на МСЦ. Кафето мисля, че идваше крайна цена около 1.80-2 евро, водата около 2.20 /ама ние пием газата, демек газирана//а, и да кажа, спокойно казвай да ти наливат корабна вода, ако ти е ок, де, така че водата ще ти идва безплатна на вечерите/, коктейлите си бяха около 6-8 евро, бирата мисля че беше около 5 /ама не съм 100% сигурна, че ми се разливат цените с последния круиз/, абе с две думи нищо не беше фрапантно и ужасно, е, освен цените на снимки и такива простотии, които не ти трябват. За цената на пакета с напитки и на интернета можеш да видиш в техния сайт, убедена съм, че го има. Кой ти беше маршрута???
А аз да споделя каква съм шматка заспала, чак вчера забелязах, че Норвегиън круиз лайн са сменили тактиката и вече в цената им влизат и бакшишите, и напитки /до 15 долара на чаша, до колкото разбрах/, и кафе еспресо, и безалкохолни неограничени, включително и за децата. По този начин ми се чини, че ще привлекат клиенти, макар че не знам дали накрая цената няма да е по-скъпа от преди.  newsm78 Но някак е по-удобно, че нямаш харчове на борда, освен евентуално за екскурзии да речем.

# 296
Маршрута ми е Канарски острови, 11 дни за 679 евро , вътрешна. Цените на пакетите напитки ги видях, но както ми посочваш в твоя пост ми се струва най-изгодно да не купувам предплатените, а да пия това което си поръчам без да се наливам, а през деня, нали ще ходим на екскурзии. Всъщност имаме и четири пътни дни на море, но дано да е хубаво времето и да се къпем в басейните. Но интернета-без него не мога, поне социалните мрежи са ми необходими, пък и месинджер за разговори с бг.  Видях на страницата им някакъв пакет за 25 евро. На МСЦ последният път за 20 евро имаше само социални но за целият престои и беше изгодно. Тук не знам как ще е.

# 297
Предплатените пакети на Коста излизат по-изгодни отколкото ако си поръчваш на бройка...  Например вземали сме пакет вино+минерална вода... Можеш да ги консумираш където искаш - барове и ресторант, няма ограничения за мястото... Също така на главния бар ако се следи всеки ден слагаха табела с промоции за деня, някой коктейл или някой пакет, с доста намалени цени... Цените на кафето и напитките са като в италианско заведение, предполагам ще са същите като на МСЦ, но не мога да сравня с тях...
Не съм била на Коста Мажика, но на този круиз сме били с Коста Делициоза, круиза е супер като маршрут... Peace  Има безплатно кафе, чай и вода горе в бюфетите за всяко ядене и към 15.00-15.30 когато е кофи-тайм в бюфета и има сладкиши, плодове и малки сандвичи... Но на всеки Коста кораб е малко различно като меню и разнообразие на храната... На някои дестинации има и пресни сезонни плодове, които раздават около вътрешния басейн и външните барове... Абе храна има в изобилие, поне на корабите, на които бяхме... Heart Eyes
С интернета е малко трудно, има платен, който е толкова слаб понякога и зависи къде си на кораба... Имах разправии, че на няколко пъти ми издухваше нета без да мога да направя каквото и да е, само с опитване да се канектне към сървъра... Най-добре в интернет залата, там се плаща на час и е скъпо, но е по-добра връзката... Peace

# 298
Ако целта на Интернет пакета са наистина само социалните мрежи, Costa имат доста прилични оферти за това. По 4 евро на ден или 19 евро за 7 дни, като има и еднократна такса от 3 евро за регистрация. Могат да се ползват няколко устройства, но само едно във всеки конкретен момент и само за социални мрежи. Информацията ми е от миналата година. Свързването и скоростта на нета бяха напълно прилични.

# 299
http://www.e-hoi.de/kreuzfahrt/ostsee-kreuzfahrten/48188_0/msc-f … -deutschland.html
Какво мислите за това? Дали ще е е много студено в края на април?

Общи условия

Активация на акаунт