КРУИЗИ /Тема 9/

• 102 110
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Писано е много за визите, но аз пак искам да попитам за да взема окончателното решение.
Предприемам резервиране на круиз на Малдиви, но в маршрута е включена и Индия, необходима ли е виза или не?

Това съм го писала, ето отново....

Няколко думи и от мен за визите относно пасажери на кораби.
Изискването за визи зависи изцяло от паспорт и националност на пътника.
Най-общо казано са възможни различни варианти.
Някои компании оказват пълно съдействие в това отношение, други не.
По принцип визата е задължение на пътуващия и компанията не носи отговорност ако липсва.
На места са възможни групови визи за всички пасажери, което пак зависи от компанията.
Също така са възможни on arrival визи. Примерно Камбоджа, Египет, Индонезия, Папуа-Нова Гвинея, Шри Ланка, Малдиви, Тайланд,  Палау и др.
За други не се изисква, като  Оман, Виетнам....
Примерно описаното за Санкт Петербург, Русия е така, не е нужна виза ако сте с екскурзия.
Но е необходима ако започвате или свършвате круиза там.
За Китай е същото, ако от там тръгва или свършва. За Хонг Конг и Макао не, попълват се само данни.
За Индия е необходима виза, включително с екскурзия.
За Кариби-Бахами досега не сме правили допълнителни визи, освен  тези, които имаме.
Беше необходимо само за Куба. Но сега картата се дава и от самолетната компания.
За Южна Африка има специални изисквания ако сте с деца.
Едно облекчение, което влезе в сила е:
Канадските власти приеха решение, което включва български граждани, които са имали виза от Канада последните 10 години, както и притежателите на неимигрантски визи за САЩ, могат да пътуват в Канада.
Това, което трябва да направят е онлайн регистрация в Electronic Travel Authorisation.
Разрешението струва само 7$, получава се веднага и е валидно 5 години.
Това дава идеална възможност за по-лесни круизи не само в Канада, а и Аляска,  Гренландия, Хавай....
Възможно е да има някакви изменения с течение на времето.

# 421
Bled, изключително много Ви благодаря за отговора Simple Smile това ще ни е първият круиз и ми е малко притеснено, защото си трябва много голяма подготовка, информираност, четене... и най-вече ме притеснява това, че ще сме с детенцето - на 9 г. е и не знам как ще протекат нещата... резервацията ни е чрез Usit colours, за Costa Diadema, all incl., 1400 Eur за тримата. Градовете са: тръгване от Чивитавекия - 19,00 ч., после Савона, Марсилия, Барселона, Палма де Майорка (2 дни), Кайляри, Чивитавекия. Датите са от 16 до 23 юни. Решихме, обаче да тръгнем на 14-ти юни и за 2-3 дни да разгледаме Рим. На връщане, обаче ми е притеснението, защото вече купихме билетите на Wizz - в 14,25 ч. и мисля да е трансфер директно от кораба към Леонардо. Да, няма да оставяме куфарите и ще гледаме да се измъкнем първи ... Моля те, сподели ми какъв трансфер си ползвала или как да го организирам... на добра цена, защото няма да можем да нощуваме на хотел, вече билетите ги купихме (260 евро в двете посоки с 2 куфара от 23 кг.) Толкова се радвам, че има хора като вас!!! Ще се радвам, ако някой ми помогне с ценни съвети относно тези дестинации, като изрично подчертавам, че екстри няма да ползваме - масажи, шопинг и т.н... със скромен бюджет сме, предимно ние ще си разглеждаме градовете. Важни са ни прекрасните и хубави моменти от това, което си видял и е докоснало сърцето ти, а не лъскава помпозност и излишни харчове... От днес започнах да чета този форум и още не съм успяла да мина всичко, но виждам, че тук има мнооого опитни ветерани в круизните приключения, за което... моите адмирации! Simple Smile Безценни ще са ми вашите съвети! Още веднъж, БЛАГОДАРЯ! Много щастие желая на всички Ви! Simple Smile

Да продължим на ТИ...
Детенцето донякъде променя нещата, не знаех, че сте трима. Разбирам притеснението с трансфера в този случай. Но решения винаги има.

Круиза е хубав, но трябваше преди резервацията да се допиташ до нас за да спестиш малко пари. Както и с полетите. Но вече е факт и да караме подред.

Всички спирки са описвани в темите и ако имаш време прочети малко. Ако ли не, питай конкретно за съответни места. Това, което не си наясно при обиколките.

Значи трябва да отхвърлим варианта обществен транспорт, който ние използваме с оставане в Рим. Когато разбира се не сме с кола. Но по-често в Европа тръгваме с кола.
Дори точно за този маршрут сме наемали кола порт-Рим-летище с връщане на друго място. Това беше за часове и по-евтино от трансфер, когато колата е поне с 4 човека, дори трима.
Но отдаването и връщането отнема време, а вашето е малко. Става безсмислено...

Разбирам, че искаш спокоен и директен трансфер. Съгласна съм, че понякога се налага, но се плаща.
Ще ти помогна с един сайт където след влизането ще ти излезе чат. В него освен резервацията можеш да питаш всичко необходимо за да си наясно.

Още повече в него ще получиш сравнително добра цена. Те имат клиенти и могат да си позволят да намалят цената.
Ще те осветля предварително и да си подготвена.
Вие сте двама плюс детето на 9 год. Имаш два варианта, единият е личен трансфер само за вас. Но той ще струва 120 евро и нагоре за тримата.
Но можеш да поискаш общ трансфер с други хора. Както казах имат клиенти и ги правят...
Тогава можеш да получиш цена под 100 евро. Като добра цена във вашия случай е около 80-85 евро тримата.
Като се има предвид и бройката на куфарите.
Това е цената на спокойствието, което искаш...
http://www.civitavecchiacabservice.com/

Има и друг вариант, но той е рисков. Точно тези споделените трансфери или обратни курсове не винаги се пълнят от предварително резервирали. Тогава колите изчакват пред портала и свалят цената наполовина за да не се прибират празни. Но това не винаги се получава. Но при вас с детето не е вариант.

Когато имам време за експерименти си позволявам да пробвам всичко. И често се получава. Като най-ниската цена постигната в този маршрут е била под 20 евро на човек.
С тази цена се доближаваме до обществен транспорт, а е директен трансфер.

Има и още безброй сайтове за трансфери ако са ти необходими ще ги пусна.
Това засега от мен, дано ти е от полза.

Безценна си ти! Simple Smile Много ми помогна, направих резервацията - 85 eur.! Благодаря ти от сърцеee! Simple Smile

# 422
Писано е много за визите, но аз пак искам да попитам за да взема окончателното решение.
Предприемам резервиране на круиз на Малдиви, но в маршрута е включена и Индия, необходима ли е виза или не?

Това съм го писала, ето отново....

Няколко думи и от мен за визите относно пасажери на кораби.
Изискването за визи зависи изцяло от паспорт и националност на пътника.
Най-общо казано са възможни различни варианти.
Някои компании оказват пълно съдействие в това отношение, други не.
По принцип визата е задължение на пътуващия и компанията не носи отговорност ако липсва.
На места са възможни групови визи за всички пасажери, което пак зависи от компанията.
Също така са възможни on arrival визи. Примерно Камбоджа, Египет, Индонезия, Папуа-Нова Гвинея, Шри Ланка, Малдиви, Тайланд,  Палау и др.
За други не се изисква, като  Оман, Виетнам....
Примерно описаното за Санкт Петербург, Русия е така, не е нужна виза ако сте с екскурзия.
Но е необходима ако започвате или свършвате круиза там.
За Китай е същото, ако от там тръгва или свършва. За Хонг Конг и Макао не, попълват се само данни.
За Индия е необходима виза, включително с екскурзия.
За Кариби-Бахами досега не сме правили допълнителни визи, освен  тези, които имаме.
Беше необходимо само за Куба. Но сега картата се дава и от самолетната компания.
За Южна Африка има специални изисквания ако сте с деца.
Едно облекчение, което влезе в сила е:
Канадските власти приеха решение, което включва български граждани, които са имали виза от Канада последните 10 години, както и притежателите на неимигрантски визи за САЩ, могат да пътуват в Канада.
Това, което трябва да направят е онлайн регистрация в Electronic Travel Authorisation.
Разрешението струва само 7$, получава се веднага и е валидно 5 години.
Това дава идеална възможност за по-лесни круизи не само в Канада, а и Аляска,  Гренландия, Хавай....
Възможно е да има някакви изменения с течение на времето.

ясно! още по 190 лв. на човек, заради тази Индия-Мумбай......май ще се препозиционирам към Кариби без Визи, но трябва да съм сигурен за къде се изисква и за къде -не.

# 423
  • София
Безценна си ти! Simple Smile Много ми помогна, направих резервацията - 85 eur.! Благодаря ти от сърцеee! Simple Smile

Радвам се...
Ще помоля с две думи да кажеш как стана ? Така както те насочих или има разлики ?
И обясниха ли ти всичко по чата ?
Нека и други да знаят...

ясно! още по 190 лв. на човек, заради тази Индия-Мумбай......май ще се препозиционирам към Кариби без Визи, но трябва да съм сигурен за къде се изисква и за къде -не.

Ако круиза не започва или свършва в САЩ няма проблем за хора без американски визи.
Единствено в маршрута не трябва да влизат:

Puerto Rico  US
St Thomas(US Virgin Islands)
St Croix (US Virgin Islands)
St John (US Virgin Islands)
както и всички US пристанища.

За Куба е нужна туристическа карта, написано е в предишния ми пост.

Виж и тази тема...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=758501

# 424

Радвам се...
Ще помоля с две думи да кажеш как стана ? Така както те насочих или има разлики ?
И обясниха ли ти всичко по чата ?

Нека и други да знаят...

Ако круиза не започва или свършва в САЩ няма проблем за хора без американски визи.
Единствено в маршрута не трябва да влизат:

Puerto Rico  US
St Thomas(US Virgin Islands)
St Croix (US Virgin Islands)
St John (US Virgin Islands)
както и всички US пристанища.

За Куба е нужна туристическа карта, написано е в предишния ми пост.

Виж и тази тема...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=758501

Да, стана много лесно, по чата уточнихме нещата за 2 мин., данните ми поискаха -имена, дата на пристигане на кораба и телефон...после ми пратиха ваучера по мейла... уточниха, че шофьорът ще ни чака до кораба в 10.30 и след като приключи трансферът на него се заплаща. Това e... бързо, лесно... никакви регистрации да попълвам, да теглят пари от кредитни карти, анулации Simple Smile А сега се захващам да ви чета, чета...чета... Още веднъж, МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ! Simple Smile

# 425
Само Блед може да помогне толкова точно. И на мен ми трябва същото. Винаги ли има хора в чата ? А трябва ли да се попълва формата в сайта Алина ?

# 426
  • Пловдив
Аз към vivavoyage плащам само с българска дебитна карта и никога не е имало проблем. Иначе за кредитни карти удържа някакъв процент.
Ами нз кво стана,но днес излезе много хубав круиз на супер цена.Опитах да резервира,но ми даде някаква грешка...след 10 мин мъки,вече нямаше места на въпросния круиз....писах ме с агент с помоща на приятелка(понеже моя анг.е феноменален:))и мацката ни каза това което написах и по-горе,относно плащанията към тях.Напълно се обърках вече...Sad
Здравей, миналата година имахме подобен проблем при плащане с дебитна карта към тях (беше на ПИБ), НИЕ ИМАМЕ кредитна, но с дебитна нямаше такси, първото плащане не мина, после говорих с тях_ първо с агент, после със счетоводствотото, накрая с главния счетоводител, опитаха се да направят чудеса от храброст, за да стане (не знам защо не Искаха да правя друга резервация и да плащам наново), но така и не се получи, та ми анулира ха първата и направихме втора, обясниха ми същото, че само карти, издадени от ЮК банки вършат работа.
Не знам как някой е успял да мине с друга Бг дебитна, може да я разчита системата като Кредитна. Иначе, аз от много акъл да си спестя 50 лв такса, платих 50 за телефон, нооо важното е, че имахме круиз.

# 427
Туко що научих ,че се чекираме и за круиза 😀 може ли информация 😶 и сешоар да си взема ли ,тъй като съм дългокоса

# 428
Туко що научих ,че се чекираме и за круиза 😀 може ли информация 😶 и сешоар да си взема ли ,тъй като съм дългокоса
Сешоари има във всички каюти, най-често в чекмеджето под писалището. Чекирането става онлайн след като си платил цялата сума.

# 429
Само Блед може да помогне толкова точно. И на мен ми трябва същото. Винаги ли има хора в чата ? А трябва ли да се попълва формата в сайта Алина ?
Не, не трябва да се попълва нищо, ние чрез чата уточнихме нещата - дадох им данните, които поискаха и веднага ми пратиха ваучера на мейла. Не знам дали винаги има хора в чата, предполагам че е така, аз говорих с тях преди обяд.  Simple Smile И наистина, много ми беше ценна помощта на Bled, защото вече нямам притеснения за прибирането! Като чета назад в темите колко е наясно с нещата, на колко хора е помогнала с изключително точна информация, направо с енциклопедична точност... мога само от сърце да й се възхищавам... за доброто й сърце! Защото много рядко се срещат такива хора! И надежда вече имам аз, че по-добър е този свят! smile3501

# 430
Здравейте, искам да попитам някой бил ли е на круиз с Профи травъл, по средиземноморието с NORWEGIAN EPIC, някакво мнение, отзиви. Благодаря Ви!

# 431
  • София
Здравейте, искам да попитам някой бил ли е на круиз с Профи травъл, по средиземноморието с NORWEGIAN EPIC, някакво мнение, отзиви. Благодаря Ви!

За Епик е писано много, както от мен така и от други.

Намирам набързо...

ТУК
и
ТУК

# 432
Здравейте, искаме семейно (2 възрастни + 2 деца )да отидем на първия ни круиз западно средиземноморие, но гледаме че на сайта на Коста за Коста Диадема няма свободни места за юни. Някакви  идеи за юни, юли можете ли да предложите за други компании ?. Тръгване мислим от Рим - тъй като май е доста изгодно в сравнение с други пристанища в Италия или Барселона. Как може да резервираме директно в MSC за MSC ORCHESTRA , от сайта им няма директна възможност или бъркаме ?

Последна редакция: сб, 06 май 2017, 13:03 от beib07

# 433
Здравейте, следващата седмица ни предстои круиз из Средиземноморието с Коста Пацифика ( Савона, Марсилия, Барселона, Валенсия, Каляри, Рим). Знам, че за тези места вече доста е писано, аз самата съм била на част от тях. Този път ще бъдем с малки деца (5г), та въпроса ми е за интересни места в тези градове за деца, програмата ни трябва да е лежарна, ненатоварена и ориентирана към децата. В Марсилия например се чудя между замъка Иф, двореца Лонгчамп или обиколка с малкото влакче. За Валенсия трябва да избера между Био парка и града на науките и изкуствата. Няма да ходим до Рим определено. Каляри ми е съвсем ново място. Благодаря ви предварително за съветите и информацията.

# 434
Моето дете беше на тази възраст и до ден днешен от Валенсия помни Аквариума, шоуто с делфини и най-вече фигурата на Гъливер и въжените пирамиди в парка Турия, където внезапно се изпълни с енергия, въпреки че мрънкаше, че няма никакви сили hahaha. Градът на изкуствата и науката го разгледахме само отвън. В Рим се впечатли от Колизеума, пиците и джелатото Simple Smile. В Барселона - от Парка Гюел, пазара La Boqueria с фрешовете и плодовете, Парка Цитадела с огромния красив фонтан и папагалите, както и Саграда Фамилия. За Зоопарка нямахме време, а предварително бяхме решили, че ще изберем аквариума във Валенсия като най-голям, а не тези в Барселона и Генуа.

Последна редакция: нд, 07 май 2017, 17:03 от zigizagi

Общи условия

Активация на акаунт