СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 5

• 112 303
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Едва ли има, защото не мисля, че ще се намерят кандидати. Трябва да има поне едно 15-20 човека за да им направят клурс, а никога няма да го повярвам, че ще се съберат толкова мераклии.

# 91
Благодаря за отговорите, gushi-bushi и k_punch! Аз съм майка на девойка, та не знам кое е за предпочитане Simple Smile тя иска нови приятелки. Исках да попитам и за спорта - освен баскетбол има ли други? Простете, ако темата е била дискутирана по-рано, но следя паралелно и дискусията за немската гимназия, че все още се колебаем кое да изберем.

# 92
Harna,
Ако изборът на гимназия ще се определи от възможността за  нови приятелства с момичета , то  такива дъщеря ви ще намери във всяко едно училище. Обаче , ако изборът на СМГ се определя от това, че на дъщеря ви й се  отдава математика и би искала интензивно да я учи 5 год. - то  тогава това е правилното училище.
Аз не съм  майка на момиче , но  понякога истински ме учудват такива критерии при правенето на така важен избор. Ама деца - кой знае, какво има в главите им. Rolling Eyes Не се засягайте. Като майка  няма съмнение ,че мислите най- доброто  за детето си, и именно заради това си позволих да ви посъветвам.

Иначе за спортовете- мога да кажа за 5-7 клас и то на такива - на които ходят момчетата,поне от нашия клас /момичетата не зная да ходят на нещо/ : футбол, баскет , тенис на маса, шах. И карти цъкат яко , ама това май не е спорт Joy

# 93
За спорт:и снукър (от тази година имаше).

# 94
Благодаря на всички за инфото! Gushi-bushi, не се сърдя, разбира се, явно съм създала впечатлението, че това е сериозен критерий за нас, но не е така, просто се опитвам да си изградя възможно най-детайлна представа за възможностите и атмосферата в училищата. Аз съм напълно наясно, че вероятно ще намери приятелки навсякъде, но имам късмета да съм майка на дете, което все още не знае какво иска. До обяд е космонавт и астроном, следобед е певица и лекар. Мени си желанията с бързината на мустанг:) Иска да учи всичко, но и нищо.Simple Smile Не знам има ли други подобни ...хамелеони:)

# 95
Изкушавам се да се намеся с едно напомняне, че става дума за СМГ, а СМГ не е станала толкова желано училище заради предлагани спортове, заради супер подготовка по езици или възможности за много приятелки. Изобщо, ако водещият мотив да се запишете в СМГ не е желанието детето да се развива в областта на математика, то може да останете разочаровани. Иначе в класовете има към десетина момичета, което стига за да се създадат приятелки.  Ми в частните училища с паралелки от по 15 деца да не би да има повече девойки? Sunglasses Също така ръководството полага грижи и за езиците, и за спортовете и нещата като цяло далеч не са зле, но все пак това не е нито ЕГ, нито спортно училище, а МГ.

# 96
1. По традиция момчета са повече не защото изкарват по-високи оценки по мат - момичетата винаги са имали по-високи оценки, поне по мое наблюдение. Просто по-малко момИчета  и повече момчета избират СМГ като първо училище. Момичетата по-масово се насочват към езикови училища.

2. Не съм чувала за курсове по мат.  в СМГ за гимназиален курс за ученици от немат. училища. Имат си школи за техните си ученици. Но пък преди време попаднах на школа в Младост, която има две групи за гимназизсти по математика. Там я води известен преподавател.  Ако някой се интересува да ми пише на лични да не правя реклама

# 97
1. По традиция момчета са повече не защото изкарват по-високи оценки по мат - момичетата винаги са имали по-високи оценки, поне по мое наблюдение. Просто по-малко момИчета  и повече момчета избират СМГ като първо училище. Момичетата по-масово се насочват към езикови училища.

По принцип и като цяло е така, но когато се намеси математика на по-високо ниво нещата се обръщат. Може да погледнеш съотношението между момчета и момичета в отборите на СМГ, в националния отбор, сред победителите в състезанията и къде ли не. Неслучайно беше създадена и специална математическа олимпиада само за момичета, за да получат те по-широко поле за изява. Та аз не смея да твърдя защо момчетата в СМГ са повече, приемам го като факт, но не мога да реша защо е, защото има разнопосочни аргументи Peace

# 98
Това никой не го спори. Говорим за общото положение в класовете

# 99
"Гледам на своята награда като на награда за образованието"
http://bnr.bg/post/100841647/antoni-stoanov

http://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2017-06-12/direktorat-na-sm … danin-na-godinata

Последна редакция: вт, 13 юни 2017, 18:00 от One of you

# 100
  • София
Темата не е много активна , което може би е добре. / Може и да значи , че в това училище всичко е наред/
Но да попитам друго. Има ли курсове по математика , за ученици , които са от други училища ? Имам предвид горен курс 9-12клас.
Има само за 12. клас.
Някъде преди време четох, че директорът  имал идея да организира такива курсове н-р за деца от Немските гимназии, които искат да учат немски на по - високо ниво , но и да не се откъсват прекалено много от математика. Тази идея се подкрепяше струва ми се от родители , но  докъде са стигнали нещата  ?
Мисля, че нещата се стигнаха до там, в СМГ да има две немски паралелки и двуезично обучение по някои предмети.

# 101
СМГ ще има нова библиотека благодарение на дарители
http://www.bcause.bg/grantmaking/news-grantmaking/300-smg-ste-im … -na-dariteli.html

# 102
Здравейте,
Моля някой родител на сега завършил петокласник (не преди повече от година, защото и програмите на обучение се менят) да сподели английски език от АБ ли се започва в 5ти клас или не.

# 103
Здравейте,
Моля някой родител на сега завършил петокласник (не преди повече от година, защото и програмите на обучение се менят) да сподели английски език от АБ ли се започва в 5ти клас или не.
Според мен няма връзка с някаква програма (поне преди години беше така), а учителят има право да решава как да бъде. При нас беше според преобладаващото ниво на децата. Така на 2-3 деца им е зор, на 2-3 им е скучно, но на останалите им е ОК.

# 104
  • Sofia
Моята дъщеря беше сега 5 клас. Учиха по този учебник
http://bguchebnik.com/energy-for-bulgaria-uchebnik-po-anglijski- … klas-longman.html

Не се започва от А и Б
На децата, които не бяха учили изобщо английски, им беше трудно.

Общи условия

Активация на акаунт