СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 5

• 112 400
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Е да, то пък и колко добър учител ще им е необходим на тези деца, които с 20 точки на изпита ще влязат с 6-тата паралелка. Те надали са тръгнали към върховете, които гонят учениците на Петя Тодорова, влезли с по над 35 Simple Smile А и да са тръгнали... Wink
Да. Въпросът е, че тези деца ще бъдат разпределени по класове с други деца, които са влезли с по 30+ точки, а ще са при едни и същи учители...

# 151
Е да, то пък и колко добър учител ще им е необходим на тези деца, които с 20 точки на изпита ще влязат с 6-тата паралелка. Те надали са тръгнали към върховете, които гонят учениците на Петя Тодорова, влезли с по над 35 Simple Smile А и да са тръгнали... Wink
Как не Ви е срам да обиждате и омаловажавате труда на деца, които нямат вина, за нещо, за което сте ядосана?! Изобщо не Ви прави чест! От последните Ви два поста виждам, че имаме различна ценностна система, не желая да влизаме в спор, който априори няма да доведе до нещо смислено.

# 152
Със сигурност Тодорова не е била единствената, която е подписала този документ и колкото и неправилен да изглежда този акт за някои, за подписалите е бил подплатен с някакви аргументи. Проблемът е, че не се търси решение и няма нормална комуникация в среда на иначе интелигентни хора, а се прибягва до мерки от позиция на силата: "ти си ми подчинен и като не ми свириш по гайдата, ще те уволня".
Нещата започнаха да смърдят още когато Шаркова и Иван Симеонов си биха шута (сигурно и от по-рано). Още преди 5 години Иван Симеонов спомена за воюващи лагери в математическите среди и се опитваше да остане неутрален. Уви, явно няма вариант просто да си гледаш работата, без да бъдеш въвлечен в разправии.
Не зная кой е крив и кой е прав. Зная обаче, че емблематични имена в математиката вече не преподават в СМГ. Кой е губещият? Тези, които имат най-малка вина - децата. Те обичат преподавателите си и си ги искат в класната стая. Уволнението на двама или двадесет преподаватели няма да решат проблемите. А какъв житейски урок остава за децата?

# 153
Протоколът не е тайна и може да се види от всеки. Подписан е от: Ирина Шаркова, Росен Николов, Веселин Ненков, Петя Тодорова и Сава Гроздев. От гореизброените само г-жа Тодорова е учител в СМГ. Г-н Симеонов не си е "бил шута", а все още преподава в СМГ и все още е автор на задачите за прием след 4-ти клас. Да, преподава и в ПЧМГ и какво от това?
Ние не знаем дали не е имало цивилизован подход. Все пак не се е случило вчера, мина повече от месец. Войната е много по-голяма и не е от вчера.
Дайте ми един аргумент защо резултатите от състезанията трябва да са тайни. Дайте и аргумент защо деца, явили се при организатор СМБ, деца на които преподава г-жа Тодорова не бива да бъдат класирани за национален кръг.

# 154
Как не Ви е срам да обиждате и омаловажавате труда на деца, които нямат вина, за нещо, за което сте ядосана?! Изобщо не Ви прави чест! От последните Ви два поста виждам, че имаме различна ценностна система, не желая да влизаме в спор, който априори няма да доведе до нещо смислено.
Изпитът в СМГ се казва Откриване на млади таланти, не е празник на трудещите се Simple Smile Какви таланти са децата, които не са успели да решат и половината задачи?! Високата успеваемост на училището на НВО и ДЗИ тази и предните години се дължи именно на точния подбор на деца за 5 клас. Иначе сигурна съм, че всички явили се, са се трудили. Поздравления за усилията на всички тях!

# 155

Адски Тъпо изказване...
Също не одобрявам обявяването на нова паралелка в последния момент, но поради факта, че разстройва работата на другите училища и предизвиква хаос в класирането.
Но написаното от теб е!

ПП - Един интересен въпрос: Защо преди няколко години СМГ поиска засекретяване на резултатите от областен кръг на НОМ?

Последна редакция: сб, 08 юли 2017, 09:20 от kodbg

# 156
Забелязвам, че споровете се вихрят на базата на личен интерес, пристрастия и в най-добрия случай на принципи, но не и на факти. А когато се съди (защото уволнението е вид присъда) се гледат факти. Но тези факти са си останали в кухнята и засега не са изнесени. Може би по някое време Петя Тодорова ще даде пресконференция. Може би после Антони Стоянов ще даде контра пресконференция. И може би по средата на казаното на двете ще намерим истината (а може би няма да стане така). Но за момента единственото ясно нещо е, че нещата вървят на зле и когато математиците се карат губят децата.

П.П. Никой не знае, защо Шаркова и Тодорова са в лагера на СГ, за разлика от болшинството учители. Може да е поради лична вярност, може да е поради някакви принципи, може да е и за пари. И затова аз поне ще изчакам с присъдите и се надявам да изплува информация.

# 157

Може да си най-добрият професионалист, но за някои неща се иска и определен морал. Нещата са принципни.

А не се ли иска морал при приема в пети клас? Ежегодно в училището биват приети около 20 деца в нарушение на регламента. Явно и парашутистите станаха прекалено много, за да бъдат разпределяни по наличните вече паралелки, та се открива и шеста. Мислиш ли, че е редно това да се случва след обявяване на резултатите на кандидатите, още повече – след публикуване на списък с класираните? Не е ли подигравка с труда на децата, заслужили с резултатите си да учат в СМГ? С какво класираните на 380-то, 530-то.... място са по-добри от останалите извън училището деца, намиращи се на 155-то, 160-то място в списъка (тези места съм ги дала примерно, не съм гледала списъка)? Всичко това се случва и във времето, за което Вие твърдите, че няма възможност за манипулации, тъй като резултатите от състезанията са публични. И не, това не е борба на родители и деца в цяла България. В някои населени места със сигурност няма и не е имало нарушения на регламента за прием. Няма да Ви обяснявам защо.

Бабаади е написала чудесен пост.

Вие знаете ли дали въобще комисията е получила официално резултатите на участниците при другия организатор? Аз - не, затова не я обвинявам.

В случая с уволнените не заемам страна, тъй като не съм наясно какво точно се е случило.

# 158
  • София
Синът ми снощи ми каза за любимата си учителка Петя Тодорова. Много е разочарован, както и аз.
Не знам каква е историята и не ме интересува защо. Искам готините преподаватели да са си на мястото- при децата ни.
Със сигурност мога да посоча обаче такива, които би трябвало да са с неподновени договори, но те остават.

А децата, приети извън регламента, не са приети самоволно от директора Антони Стоянов, а са му спуснати от по-високо и той не може да им откаже прием.

# 159
Да не може да откаже не го разбирам, съжалявам. Как така?
А същевременно да уволнява учители с такъв принос? И аз искам да разбера причината. Ако е този протокол... не знам... хем има логика, един екип са,не могат да играят един срещу друг, от друга страна пък не са марионетки...
А за шестата паралелка - честито! Радвам се, имаме нужда в София! Сравнението между децата не е уместно, блестящите математици се открояват в учебния процес и с тях така.или иначе се работи отделно,готвят се за състезания и т.н.

Последна редакция: сб, 08 юли 2017, 10:17 от arino

# 160
  • София

Скъпи родители,премисляйте какво точно пишете?!Нали всички искаме да възпитаме добри,умни и стойностни хора?!
И не забравяйте,че Айнщайн е имал 3ка по Физика😊.Моето дете е винаги от тези с високите резултати,но много внимавам,как точно ще гледаме на това...

Последна редакция: сб, 08 юли 2017, 12:16 от Л_Дани

# 161
Какви са тези 13-15 уволнени? Може ли имена поне на половината ?  Май не са повече от пет.

# 162
Е добре, кои са тези пет тогава?

# 163
  • В офиса
Щом не следваш партийната линия си аут, така ли стана? Не познавам П. Тодорова, но никак не е честно учител с големи заслуги, водещ випуск, на който му остават 2 години до завършване, да бъде уволнен по този начин. Обикновено тези различия се уреждат по друг начин, по взаимно съгласие и с взаимно уважение. Колко тъжно, че от войната страдат децата.
Дали ще видим П.Тодорова в екипа на ПЧМГ, а защо не Св. София?

# 164
На всяка манджа мерудия...
Каква партийна линия бе госпожа. Не знаеш какво пишеш, не знаеш и защо го пишеш ама важното е да го напишеш.
Не си се интересувала какво става, което е видно. Но това не ти пречи да се изцвъкаш без и най-бегло да се опиташ да се ориентираш. Аман от популизъм без мисъл.

Иначе, П. Тодорова е страхотен преподавател, би била звездно попълнение за всяко българско училище.

Последна редакция: сб, 08 юли 2017, 14:02 от kodbg

Общи условия

Активация на акаунт