СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 5

• 112 332
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
Понеже вече се настроихме и философски ето ви още малко материал за размишление:
"Най-големият български шедьовър, обобщил в едно изречение цялата ни народопсихология. Ниско самочувствие, робска нагласа, угодничество, поглед надолу към обувките, мълчание и преклонение - ето ни в целия ни блясък. Мъдростта на 500-те години робство, вкарана в действие и по-дълготрайна от всичко друго. В добавка може да прибавим и не по-малко опасното "Да би мирно седяло, не би чудо видяло!" Народният мъдрец е казал: Стой си, където си, и мирувай. Несправедливостта не е твоя работа. Бунтът е за ненормалници. Бъди наведен и мълчи. Нещата колкото и да са зле, ще се разминат. А ако после съвсем се влошат, нищо, още повече ще наведем главица. Няма сабя, която да може да достигне толкова ниско, колкото нашият врат. А, и да не забравяш - срещу ръжен не се рита! Изобщо!"
* от standartnews.com
И бих добавила така в изчакване да отмине бурята наведени ниско, ниско и все по-ниско, та чак до като се закопаем 2 метра под земята.
Темата не е за философски цитати от вестници. Не разбирам горното какво общо има със СМГ. Кой е бунтарът?

# 256
Отивате до Копривщица. Разглеждате училището и читалището. Сравнявате ги с най-богатата чорбаджийска къща. После пак се оправдавайте с турското робство.

# 257
И бих добавила така в изчакване да отмине бурята наведени ниско, ниско и все по-ниско, та чак до като се закопаем 2 метра под земята.

Мисля, че целият ти постинг е неуместен. Поне доколкото аз схващам, разговорите тук се движат около това да се получи информация и да се сглоби картинката. Защото преди да тръгнеш на юнашки бунт е хубаво да знаеш срещу какво и защо ще се бунтуваш. Е, за сега това знаят със сигурност само пряко засегнатите и те, съвсем не малодушно, готвят протест за понеделник. Останалите се опитваме да разберем какво става, но и ние не свеждаме глава, най-малкото защото няма нужда да го правим. В края на краищата какво може да ми направи на мен Стоянов, РУО или даже МОН??? Точно затова мисля, че намеците ти за овчедушие са нелепи - просто няма никаква сабя, дето да иска да сече непреклонени глави.

# 258

Мисля, че целият ти постинг е неуместен. Поне доколкото аз схващам, разговорите тук се движат около това да се получи информация и да се сглоби картинката. Защото преди да тръгнеш на юнашки бунт е хубаво да знаеш срещу какво и защо ще се бунтуваш. Е, за сега това знаят със сигурност само пряко засегнатите и те, съвсем не малодушно, готвят протест за понеделник. Останалите се опитваме да разберем какво става, но и ние не свеждаме глава, най-малкото защото няма нужда да го правим. В края на краищата какво може да ми направи на мен Стоянов, РУО или даже МОН??? Точно затова мисля, че намеците ти за овчедушие са нелепи - просто няма никаква сабя, дето да иска да сече непреклонени глави.

Е така пиша, защото съм от пряко засегнатите  Thinking и понеже някой засегнати ме провокираха. Други ме съветваха да изчаквам и да следвам КТ........пък и доста философи имаше и преди това. Пък и защото ми хареса да се развълнувате, че не сте овце  Grinning ОК 2та метра са отгоре, махам ги!

# 259
Когато ни е било време за това, бунтували сме се. Сега е твой ред, дерзай и не си намирай причини да не го правиш в другите.

# 260
Когато ни е било време за това, бунтували сме се. Сега е твой ред, дерзай и не си намирай причини да не го правиш в другите.

Hug благодаря за подкрепата! Ти си стой философски настрана и гледай на къде ти плува лодката  Peace.

# 261

Hug благодаря за подкрепата! Ти си стой философски настрана и гледай на къде ти плува лодката  Peace.
Сигурна ли си ,че П.Тодорова иска и би останала при този директор след тези събития ? Някаква информация за намеренията и ?
Защо не качи някъде (наприме във facebook) заповедта за дисциплинарно уволнение и да сподели нейната гледна точка ?

# 262

В края на краищата какво може да ми направи на мен Стоянов, РУО или даже МОН???

На теб - не, ако не си в системата. Но могат да изгонят любимия учител на детето ти...
Ако вече не са го направили  Wink

# 263

На теб - не, ако не си в системата. Но могат да изгонят любимия учител на детето ти...

Заради моите действия да изгонят учителя???  newsm78

# 264
 Искам някой да ми каже знаеше ли преди уволнението на учителката,че ИМЕННО ТЯ Е УРОНИЛА ПРЕСТИЖА на  СМГ?!?  Майка съм на дете в училището. Аз не знаех, че именно тя е "уронила престижа" , имаше някаква срамна война, нищо фатално, защото едно дете ако е научено добре, работи  и е талантливо ще покаже възможностите си, ако иде на интервю за университет дали ще го питата ама ти ходи ли на еди кое си състезание или не ходи или ще му дадат задачи, които да реши?!?! Ако мотива за дисциплинарно уволнение е "уронване престижа" аз лично ще свидетелствам,че такова уронване не е имало. Защо, защото сега виждам друго, как някой друг уронва с необмислените си действия престижа на училището. И знам, че всъщност именно тази учителка е научила много деца на математика, извела е на върхови позиции най-талантливите и има дългогодишен  неоспорим принос към СМГ. Освен лична разправа по сталинистки почин нищо друго не виждам.
 Искам отговор, защото за мене като майка сега е уронен престижа на това училище и то не от учителите  и аз като майка съм притеснена дали и утре няма да изчезне наш учител, без изобщо да сме разбрали какво е направил?!? Да не говорим, че има и други засегнати родители и класове с липсващ желан учител ? Не става дума за единична грешка , а за тенденция на кадровата политика, и това какво е? Дайте дефиниция!

# 265

Заради моите действия да изгонят учителя???  newsm78
Защо не, родителски действия вероятно са повод за уволнението на Тодорова. Ощетени деца (родители) и прочее...

# 266
Скрит текст:
Искам някой да ми каже знаеше ли преди уволнението на учителката,че ИМЕННО ТЯ Е УРОНИЛА ПРЕСТИЖА на  СМГ?!?  Майка съм на дете в училището. Аз не знаех, че именно тя е "уронила престижа" , имаше някаква срамна война, нищо фатално, защото едно дете ако е научено добре, работи  и е талантливо ще покаже възможностите си, ако иде на интервю за университет дали ще го питата ама ти ходи ли на еди кое си състезание или не ходи или ще му дадат задачи, които да реши?!?! Ако мотива за дисциплинарно уволнение е "уронване престижа" аз лично ще свидетелствам,че такова уронване не е имало. Защо, защото сега виждам друго, как някой друг уронва с необмислените си действия престижа на училището. И знам, че всъщност именно тази учителка е научила много деца на математика, извела е на върхови позиции най-талантливите и има дългогодишен  неоспорим принос към СМГ. Освен лична разправа по сталинистки почин нищо друго не виждам.
 Искам отговор, защото за мене като майка сега е уронен престижа на това училище и то не от учителите  и аз като майка съм притеснена дали и утре няма да изчезне наш учител, без изобщо да сме разбрали какво е направил?!? Да не говорим, че има и други засегнати родители и класове с липсващ желан учител ? Не става дума за единична грешка , а за тенденция на кадровата политика, и това какво е? Дайте дефиниция!

Освен г-жа Тодорова и г-н Стоянов няма кой друг да те запознае със ситуацията.

# 267

Сигурна ли си ,че П.Тодорова иска и би останала при този директор след тези събития ? Някаква информация за намеренията и ?
Защо не качи някъде (наприме във facebook) заповедта за дисциплинарно уволнение и да сподели нейната гледна точка ?

В четвъртък вечерта разбрахме, че г-жа Тодорова е информирана, че е уволнена дисциплинарно за уронване престижа на училището.  Shocked Shocked Shocked Shocked Заповедта е видяна, но не е връчена.
В петък тя отива на работа и охраната не я допуска в училище по заповед на директора.  Shocked следва писане на заявление защо иска да влезе в училището  Shocked и пак е отказан достъп. Вече заповедта ще се връчва в понеделник.

Г-жа Тодорова е боец, тя води децата по състезания в страната и чужбина и ги учи освен на матеметика и на това как се водят и печелят математическите битки. Никога не е подвела и няма да изостави нейните деца, както и те своята госпожа.
Как мислите, дали ще се откаже от тях сега? Сега след като вижда цялата им обич и подкрепа - от тях и нас техните ролители  bouquet

Силно искам да вярвам, че е допусната нелепа грешка с това дисциплинално уволнение, че ще се разбере истината и всички ние ще продължим да работим запросперитетът на СМГ и успехът - да успехът на нашите деца, но това е то успехът заради който СМГ е това което е и всички се гордеем. Учителите и децата са лицето на успеха.

Съжалявам ако прекалих с емоцията, но госпожата я заслужава  Hug

# 268
  • София
Определено едва сега усещам, че престижът на училището е уронен.  И ще се уронва все повече. Току що чух анонс по БТВ за пряко предаване утре сутрин по повод ,, масовите уволнения и съкращения в СМГ,,. И да, аз съм майка с дете в училището. Засегната майка. Разярена майка. Този скандал рефлектира не само върху замесените учители, но и върху всички останали. Повечето подкрепят колегите си. Някои от тях съвсем резонно са демотивирани и обезверени. Може да има и такива, които подкрепят политиката на ръководството, но при всички положения това разделение на лагери не е в интерес на децата ни. Кой ще поеме отговорност за това? Това не е училището, което исках за детето ми, влизането в което то с толкова труд постигна.

# 269
 Така ли , аз нямам ли глава на раменете си да мисли, нямам ли очи да виждам?!? Айде пак , защото идва утрешния ден, а  къде беше тази армия от ощетени родители и деца с едно състезание, излязоха ли на улицата, кажете ми?!? Но родителите на бъдещите шестокласници излязоха и това го видях. Ще излязат и на бъдещите 11- класници, 7-класници, учениците ще излязат, включително и моето дете.За да кажат какво- върнете ни учителите. Сравнявате капка с море.
Аз пак повтарям едно  състезание не изгражда един ученик, това са дни, години труд и ръководната и решаваща роля е на личността на учителя. Черна станция вземи прочети Солженицин, явно си млада и не си живяла в онези времена, когато изчезваха хора за нищо, за една дума. Аз съм достатъчно възрастна и чувствителна и този почерк ми е до болка познат. Има човек има проблем, няма човек няма проблем. Или пак да склоним глава?!?  Забравих да акцентирам ЧОВЕК, с главни букви, те са малко, безличните със склонени глави -МНОГО.

Последна редакция: нд, 09 юли 2017, 21:39 от wildmama

Общи условия

Активация на акаунт