СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 5

• 112 311
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
Черна станция вземи прочети Солженицин, явно си млада и не си живяла в онези времена, когато изчезваха хора за нищо, за една дума. Аз съм достатъчно възрастна и чувствителна и този почерк ми е до болка познат. Има човек има проблем, няма човек няма проблем. Или пак да склоним глава?!?

Не, не съм млада.

Не виждам защо ви се набих аз в очите??? Да не би да защитавам директора? Или на мен да ми харесва какво става?

И за какво скланяне на глави става дума? Вече писах по въпроса - точно това обвинение е нелепо. Не ви ли писна да размахвате този неуместен флаг? Освен ако не е опит за обида newsm78

Аз не искам да бъде уволняван утвърден и кадърен учител. Но искам да знам какво точно е станало и става, нещо нередно ли има в това? Разбирам, че който е настъпен ще вика, но аз не съм настъпена и затова преди да викна искам да знам. За момента само пасивно неодобрявам, но за да стана активна ми трябва информация. Защото е ясно, че един подпис под един протокол е само повод, а не причина (ако изобщо това е поводът). Но от друга страна аз имам крайно негативни чувства към Сава Грозев и ако Петя Тодорова му е явна поддръжника това вече е различно (поне за мен), защото Сава Гроздев е тръгнал на деструктивна война. Аз поне няма да му простя, че преди години атакува индиректно своите противници в СБМ чрез пряка атака срещу децата математици. И не разбирам как може някой да го подкрепя, освен ако не е за пари (защото моралът му е под съмнение). А към Петя Тодорова нямам никакви негативни чувства. Всъщност не я и познавам, но детето ми е на нейна страна.

# 271
Утре понеделник (10.07.17) в 8.00 ч. пред СМГ ще продължи събирането на подписи в подкрепа на г-жа Петя Тодорова, с искане за възможно най-бързо преразглеждане на взетото решение за нейното уволнение от ръководството на училището. Това ще се случи в присъствието на журналисти от Нова телевизия и БТВ, които ще се включат пряко в сутрешните блокове на двете телевизии, за да отразят недоволството на родителите. Всеки, който има възможност, може да се включи в ранното събитие.
В 11.45 ч. ще сме пред РУО на пл. Възраждане за среща с г-жа Кастрева.
В 15.00 ч. каним всеки, който има възможност да се присъедини пред СМГ, за да подкрепим заедно г-жа Петя Тодорова с присъствие.

# 272
В петък тя отива на работа и охраната не я допуска в училище по заповед на директора.  Shocked следва писане на заявление защо иска да влезе в училището  Shocked и пак е отказан достъп.

Това вече е прекалено. Що за човек е този, който постъпва по такъв начин със своя дългогодишна колежка, допринесла с работата си за издигане авторитета на училището?!

# 273
Когато ни е било време за това, бунтували сме се. Сега е твой ред, дерзай и не си намирай причини да не го правиш в другите.

Ами заради този пост.Истински живият човек остава бунтар цял живот.Остава нащрек и откликва, когато е нужно. Мисля,че поне в едно всички можем да се съгласим,много грозен и много краен начин за разрешаване на разногласия, неприемлив е.

Последна редакция: нд, 09 юли 2017, 22:27 от wildmama

# 274
Като бивша ученичка на смг мога да кажа, че макар и да обожавам училището си и да не съжалявам за нито един прекаран ден там, СМГ има проблеми. Към директора изобщо не тая добри чувства и съм останала с впечатлението, че господин Стоянов го интересува само имиджа на СМГ пред медиите. Спомням си какво лошо впечатление ми направи когато преди известно време гледах репортаж за завърнали се с медали ученици от състезание в чужбина и вместо да похвали децата, той се радваше колко телевизии са дошли. Да, в материалната база има огромни промени и обликът на училището е коренно различен от този когато бях осмокласничка, но проблем с учителите има. Не знам дали навсякъде е така, но в моите гимназиални години класът ми смени около 15-16 учителя по различни предмети. Един от класовете във випуска ми имаше учител по математика, който не само, че не беше преподавал на гимназиален етап преди, а отгоре на всичкото дори не беше следвал математика в университета. Чувала съм как много от учителите се оплакват от ръководството и според мен нещата са много сериозни. Не познавам лично госпожа Тодорова, нито съм запозната с казуса около това състезание, но съм чувала много добри неща за нея и според мен не важни са няколко медала (ако сте влизали във фоайето, знаете, че си имаме в излишък), а доброто обучение на учениците. Както аз виждам нещата, ръководството трябва да започне да се опитва да задържи добрите учители вместо да се интересува от "уронения престиж" заради някакво си състезание.  Thinking

# 275
Някъде четох , че вече няма да има преподаване на две места - СМГ и ПЧМГ. В тази връзка - какво става със  Симеонов ,  остава ли в СМГ, ще преподава ли и в ПЧМГ  или всичко са само слухове ?

# 276
  • София
Към директора изобщо не тая добри чувства и съм останала с впечатлението, че господин Стоянов го интересува само имиджа на СМГ пред медиите. Спомням си какво лошо впечатление ми направи когато преди известно време гледах репортаж за завърнали се с медали ученици от състезание в чужбина и вместо да похвали децата, той се радваше колко телевизии са дошли.

Е, утре ще може да се порадва на интерес от страна на медиите. И БТВ и Нова са проявили интерес.

Последна редакция: нд, 09 юли 2017, 23:29 от jenap

# 277
 За Петя Тодорова не знам какъв е точно казуса, но подозирам, че става дума за конфронтация с директора. В изявлението си в сайта на СМГ, Стоянов, казва, че едва ли не на всички учители наети септември 2016 година са им подновени договорите, но това не е така. На повечето договорите бяха прекратени и всеки, които поне малко е наясно с общоучилищната практика от последните години, знае защо става така. Но проблемът в случая е, че това не е някое квартално училище, в което всичко ще мине и ще се покрие, а е СМГ и действията на директора уронват престижа на училището. Вече няколко родители, чиито деца са приети в СМГ и които аз убеждавах да ги запишат там, ми звънят да ме питат дали всичко ще е наред, дали няма да има проблеми с тях. Въпреки всичко, аз им казвам да си запишат децата там, защото дори и ръководството да е калпаво, то реномето на училището е изградено от добрите учители, но които за съжаление в момента са под стрес. Мисля, че след този скандал, който още не е започнал дори, защото сега училището ще бъде съдено от много хора и тепърва ще се говори за него, господин директорът, заедно с цялото ръководство, трябва да си подадат оставките.

# 278
Някъде четох , че вече няма да има преподаване на две места - СМГ и ПЧМГ. В тази връзка - какво става със  Симеонов ,  остава ли в СМГ, ще преподава ли и в ПЧМГ  или всичко са само слухове ?

Интересно, ако е истина. Ами  че то има оформен тим от добри преподаватели по български и математика, освободени от СМГ  и за ВтораЧМГ, там вече кой ще им забрани да работят в две частни гимназии?!?

# 279
Черна станция вземи прочети Солженицин, явно си млада и не си живяла в онези времена, когато изчезваха хора за нищо, за една дума. Аз съм достатъчно възрастна и чувствителна и този почерк ми е до болка познат. Има човек има проблем, няма човек няма проблем. Или пак да склоним глава?!?

Не, не съм млада.

Не виждам защо ви се набих аз в очите??? Да не би да защитавам директора? Или на мен да ми харесва какво става?

И за какво скланяне на глави става дума? Вече писах по въпроса - точно това обвинение е нелепо. Не ви ли писна да размахвате този неуместен флаг? Освен ако не е опит за обида newsm78

Аз не искам да бъде уволняван утвърден и кадърен учител. Но искам да знам какво точно е станало и става, нещо нередно ли има в това? Разбирам, че който е настъпен ще вика, но аз не съм настъпена и затова преди да викна искам да знам. За момента само пасивно неодобрявам, но за да стана активна ми трябва информация. Защото е ясно, че един подпис под един протокол е само повод, а не причина (ако изобщо това е поводът). Но от друга страна аз имам крайно негативни чувства към Сава Грозев и ако Петя Тодорова му е явна поддръжника това вече е различно (поне за мен), защото Сава Гроздев е тръгнал на деструктивна война. Аз поне няма да му простя, че преди години атакува индиректно своите противници в СБМ чрез пряка атака срещу децата математици. И не разбирам как може някой да го подкрепя, освен ако не е за пари (защото моралът му е под съмнение). А към Петя Тодорова нямам никакви негативни чувства. Всъщност не я и познавам, но детето ми е на нейна страна.

Проф. Сава Грозев е прав в много отношения за СМГ и за нещата случващи се там. Но ако е уволнена Петя Тодорова, заради това, че организира Кенгуруто и защото явно нещата не са протекли по начина, по който е искал Стоянов, то това със сигурност ще бъде много тежък удар по реномето на СМГ. А аз бях свидетел как г-жа Тодорова, която е изключително добър математик и децата наистина я обичат, беше унизена по един изключително грозен начин, след като не беше допусната в СМГ, дори след като написа заявлени защо иска да влезе в СМГ. Господин Стоянов явно е решил, че СМГ е негова лична собственост. Но греши, много греши.

# 280
  • София
На мен едно не ми е ясно. Протести, телевизии, нагнетяване на напрежение, надигащ се бунт срещу ръководството и в частност срещу директора.
Но някой изобщо знае ли истината? Имате ли представа срещу какво протестирате? Защо е уволнена учителката? Ами, ако има основателна причина?
Ами, ако това наклони везните в нейна вреда? В момента никой не знае защо е уволнена.Ами, ако мотивите, прочетени пред медиите, са в нейна силна вреда. Ако, вместо да ѝ помогнете, ѝ навредите? Пред медиите.
Егати тъпата ситуация, честно!

# 281
На мен едно не ми е ясно. Протести, телевизии, нагнетяване на напрежение, надигащ се бунт срещу ръководството и в частност срещу директора.
Но някой изобщо знае ли истината? Имате ли представа срещу какво протестирате? Защо е уволнена учителката? Ами, ако има основателна причина?
Ами, ако това наклони везните в нейна вреда? В момента никой не знае защо е уволнена.Ами, ако мотивите, прочетени пред медиите, са в нейна силна вреда. Ако, вместо да ѝ помогнете, ѝ навредите? Пред медиите.
Егати тъпата ситуация, честно!
Ами тъпа е ситуацията наистина, но някой е избързал с медиите и специално за г-жа Тодорова може и да не е добре това. За останалите, чиито договори не бяха подновени, казуса е съвсем различен.

# 282
  • София
Ирина, моля, позволи ни да знаем какво имаме предвид и за какво се борим. И не НИЕ нагнетяваме напрежението. И НЕ! Ние (засега) не протестираме, а защитаваме и подкрепяме нашите учители и ги искаме в класната стая, където им е мястото.

# 283
  • София
Ирина, моля, позволи ни да знаем какво имаме предвид и за какво се борим. И не НИЕ нагнетяваме напрежението. И НЕ! Ние (засега) не протестираме, а защитаваме и подкрепяме нашите учители и ги искаме в класната стая, където им е мястото.
Досега не е споменавано за какво става въпрос.
Естествено, че ще подкрепите учителите си, ако знаете за какво става дума и го намирате за несправедливо.
Същото бих направила и аз.
Просто никой тук, освен пряко засегнатите, не знае какъв е случаят и всички говорим принципно. Няма как да е иначе.

# 284
  • София
Проф. Сава Грозев е прав в много отношения за СМГ и за нещата случващи се там. Но ако е уволнена Петя Тодорова, заради това, че организира Кенгуруто и защото явно нещата не са протекли по начина, по който е искал Стоянов, то това със сигурност ще бъде много тежък удар по реномето на СМГ.

Пишете пълни глупости и показвате единствено, че не сте проследили събитията и фактите! Тодорова няма нищо общо с организацията на ЕК в СМГ, просто училището е участвало в състезанието към другия организатор - СМБ. Това се отнася и за много други училища в цялата страна. И деца с максимален резултат за випуска си, но незаплатили на сдружението на СГ, не бяха първоначално допуснати до НК заради подписалите неговия протокол. Просто легитимираха по този начин един неверен документ. Стоянов няма нищо общо с това. Има и много други ощетени училища, съответно ученици в цялата страна... Въпросът е принципен и всеки, който по някакъв начин следи състезанията, е запознат! Лошото е, че сега нещата се изопачават, за да се защитят интересите на няколко деца. Защото има една обективна несправедливост и тя е в потъпкването на един регламент, заради едни финансови интереси - тези на Сава Гроздев.

Общи условия

Активация на акаунт