СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 5

• 112 308
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
Чета темата от поне 2 години, но се включих в нея когато приеха детето ми в СМГ. Досега не съм забелязала такъв феномен - в темата е пълно с нови потребители, които приканват на бунт и се оплакват от ръководството. До тук не прочетох нито едно мнение на засегнатите - г-жа Тодорова или учителите с неподновени договори. Не знаем какво се е случило, гадаем около случката с НЕК и в същото време разни нови потребители злословят около СМГ. Някой разговарял ли е с тях? Знаете ли техните желания? Те дали искат бунт и дали искат да останат в СМГ? Следя случващото се в образованието от 2012 година. СМГ винаги е било на най-високо ниво. Последнита година медиите страниха от всички проблеми в математиката, въпреки многобройните скандали и възможности за репортажи. А сега изведнъж се организираха и дори не дадоха един работен ден, в който ръководството на СМГ да хвърли яснота по всички обвинения.

# 286
Един от класовете във випуска ми имаше учител по математика, който не само, че не беше преподавал на гимназиален етап преди, а отгоре на всичкото дори не беше следвал математика в университета. Чувала съм как много от учителите се оплакват от ръководството и според мен нещата са много сериозни. Не познавам лично госпожа Тодорова, нито съм запозната с казуса около това състезание, но съм чувала много добри неща за нея и според мен не важни са няколко медала (ако сте влизали във фоайето, знаете, че си имаме в излишък), а доброто обучение на учениците. Както аз виждам нещата, ръководството трябва да започне да се опитва да задържи добрите учители вместо да се интересува от "уронения престиж" заради някакво си състезание.  Thinking

Чувате ли какво ви казват  децата, на кой не е ясно, че кадровата политика на Стоянов сериозно куца, както е тръгнал утре и портиера и охраната ще сложи да преподават математика в СМГ, просто защото безропотно изпълняват заповеди.
  Някакво си състезание не може по никакъв начин да съсипе математическото образование на децата в цялата страна,както някой се опитва да лансира. "Засегнати интересите на децата от цялата страна срещу няколко си там деца",  тръгвате да противопоставяте деца срещу деца, много срещу малко, къде преподават тази математика?!?
  И нещо друго ще ви кажа, утре няма да има преподаватели от класата на Тодорова. Не може в този кът на класни учители да си позволиш по толкова грозен начин да  уволниш  за нищо кадърен педагог и учител, който ти върши истинската работа. Това е безумие.

# 287
Проф. Сава Грозев е прав в много отношения за СМГ и за нещата случващи се там.

Не бъркай името на Патрона!
Тъжно, темата загуби всякаква логика, фактите потънаха в блатото и нивото й падна под това на река Дунав през месец август.

Преди време, родители докараха най-големият проблем в състезателната математика - скриването на резултатите.
Сега шепа хора с множество нови регистрации, дублирани или не, са заели страна без да имат никакво понятие какво реално се случва в момента.
Успех с пик, глас и всякакви медии, които търсят конфликта в скучните летни месеци.

Последна редакция: пн, 10 юли 2017, 08:06 от kodbg

# 288
  • София
Личи си, че не познаваш още СМГ . И за мен това е най-страхотното училище в БГ. Детето ми е там от 6 години, започва 7 ма. Но СМГ има много проблеми с качеството на учителите, извън математиката, физиката и химията . Не ти се иска да е така, нали? Не искаш да повярваш в това, нали? Но това е истината . И аз не исках да го повярвам, но трябва да гледаме истината в очите. А иначе , дамите,които пишат, повярвай, нищо че са новорегистрирани за теб, те знаят и имат повече информация, но не могат да я кажат. Просто искаха гласност и подкрепа за любимата учителка на децата ни. Нищо повече. И не толкова от родители на деца, които не я познават , а от децата, бивши и настоящи смг- гейци, на които тя дори да не предавала я познават - като завършилито дете от предишен пост. Който иска - да отиде да се подпише. Който иска повече информация, нека си чака. Не са нужни нападки и интерпретации.Споделихме болката си!

# 289
На мен едно не ми е ясно. Протести, телевизии, нагнетяване на напрежение, надигащ се бунт срещу ръководството и в частност срещу директора.
Но някой изобщо знае ли истината? Имате ли представа срещу какво протестирате? Защо е уволнена учителката? Ами, ако има основателна причина?
Ами, ако това наклони везните в нейна вреда? В момента никой не знае защо е уволнена.Ами, ако мотивите, прочетени пред медиите, са в нейна силна вреда. Ако, вместо да ѝ помогнете, ѝ навредите? Пред медиите.
Егати тъпата ситуация, честно!

Недей да питаш за истината (за информация), защото ще те набедят за наведена главичка, робска душица и не знам какво още. Викай в хора, макар и на сляпо, защото не знаеш причината и ще си добре Twisted Evil
Явно истинският горд и свободен българин е този, който първо действа, после събира информация Mr. Green

Честно казано разочарована съм от агресивното поведение на някои хора тук, които вместо да печелят поддръжници за казуса си отблъскват умерените.

А иначе писах - дисциплинарно уволнение много трудно издържа в български съд и ако Стоянов не си е изпипал нещата Петя Тодорова ще бъде върната. И ако това стане тогава може да му се иска главата (на Стоянов) за некомпетентност и уронване на имиджа на СМГ. Но нещата трябва да вървят по реда си и със стратегия, а не да се скача просто, защото са те настъпили. Ако сега се окаже, че той има в ръкава си някаква законова причина за това уволнение, нещата ще увиснат, а шумът ще му бъде от полза, защото ще може да се изкаже от много висока трибуна и после нещата стават по-трудни. По-умно е да се изчака, ако има законови основания (макар и формални) протестите ще трябва да са на принципна основа,  а ако пък нещата са законов гаф, тогава може да се действа по тази линия. А сега каква стратегия има? newsm78

П.П. Относно Сава Гроздев - не съм чувала да се изказва за СМГ и ми е интересно за какво е прав. Не се заяждам, наистина ми е любопитно. Неговият хоризонт е над СМГ и той по принцип с тях не се занимава. Неговата война е на горното ниво.

# 290
Изключително нелеп репортаж по Нова. Ани Цолова, че не беше подготвена е едно, но родителката, която каза, че май е имало някакъв протокол и как детето от класа на г-жа Тодорова е победител на НЕК... Как се допусна това това дете до НЕК, помни ли?

# 291
След като изгледах репортажите по Бтв и Нова, се зачудих с какви очи е застанала г-жа Тодорова пред учениците от собствения си клас (вкл. с максимален резултат), които първоначално не бяха класирани за Нац.кръг на ЕК.

# 292
 Ами както виждате именно тези деца и родители застават зад госпожа Тодорова, вероятно има защо и то натежава, част  от децата очакват да бъдат изключени заради това, че я подкрепят.
Това как ви се струва?!?

# 293
Пълно излагане на родителите подкрепящи П.Тодорова.
Преструвки, манипулации , не знаели , не били чули.
Върха на малоумието беше въпроса от родител "Защо не е наказана Ирина Шаркова след като и тя е подписала ?".
Какво ще правели децата сега ? Ми задайте този въпрос на Тодорова,защо е подписала след като  Караджова и Минчева  са отказали?
Тодорова по-добър преподавател ли е от Караджова или Минчева ?
И последните две могат да се похвалят с не по-малко успели деца и медали.

# 294
Децата са ясни - това е тяхната учителката, въпросът е за морала на възрастните...

# 295
Г-жа Тодорова с подписа си не допусна до НЕК не само учениците от нейния клас, които я обичат, но и много други. На тях какво ще кажете? Тук не става дума за "едно състезание", става дума за позиция и за отговорност при изпълнение на служебни задължения. След намесата на родители, децата бяха допуснати, т.е. имало е нарушения в изпълнението на Правилника на едно състезание и една Национална комисия е допуснала грешка. Представителят на училището с недопуснатите деца не ги е защитил и не е обърнал внимание на другите членове на комисията.

# 296
Чухме директора. Сега не е лошо да чуем и г-жа Тодорова да отговаря на следните въпроси:
1. Счита ли, че подписаните от нея протоколи са отразявали едно СПРАВЕДЛИВО решение?
2. Как ще обясни изключването от класацията на деца от СМГ, с резултати по-високи, от тези на класираните за национален кръг?

Но истинските въпроси са на друго място:
1. Дали политиката на МОН е в интерес на децата?
2. Дали кадровата политика(извън случая Петя Тодорова) на г-н Стоянов е в интерес на СМГ?

Другото е размяна на компромати и удари под кръста в борба за власт.

ПС wildmama - не намесвайте децата в родителските истерии.
ППС maria77bg - Националната комисия не е допуснала грешка, а най-безочливо е прокарвала интереси, чужди на доброто държавно образование.

Последна редакция: пн, 10 юли 2017, 09:52 от Ezhko

# 297
Може би вече късно, ама някой попита ли г-жа Тодорова , дали иска да бъде коментирано чак в национален ефир дисциплинарно уволнение?(Написах няколко пъти, ама според модератора, това мнение не бе нужно), че при такова прекратяване на трудовоправните взаимотношения има поредица предварителни наказания, завършващи с последно предупреждение(може да се погледне КТ). Много грозно са постъпили с достъпа до работното място- всеки работодател действа така, незабавно спиране на достъпа.
Пак ще апелирам да не се нагнетяват страстите и да се мисли рационално.
А на въпроса
Цитат
Не не е , тяхното  поведение общо в обществото е различно!

# 298
Пак ще апелирам да не се нагнетяват страстите и да се мисли рационално.
А на въпроса
Цитат
Не не е , тяхното  поведение общо в обществото е различно!
Имало е значи възможност да се съчетаят професионализъм и морал !

# 299
част  от децата очакват да бъдат изключени заради това, че я подкрепят.
Това как ви се струва?!?
Oвладейте си нервите и мислете с главите си. Излагате се ....

Общи условия

Активация на акаунт