СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 5

• 112 220
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
Чл. 19. (1) Общественият съвет се свиква на заседание най-малко 4 пъти годишно, като задължително провежда заседание в началото на учебната година.
(2) Една трета от членовете на обществения съвет може да прави искане до председателя за свикване на заседание.
(3) При необходимост директорът може да отправи искане до председателя на обществения съвет за свикването му.

# 391
Чл. 19. (1) Общественият съвет се свиква на заседание най-малко 4 пъти годишно, като задължително провежда заседание в началото на учебната година.
(2) Една трета от членовете на обществения съвет може да прави искане до председателя за свикване на заседание.
(3) При необходимост директорът може да отправи искане до председателя на обществения съвет за свикването му.

Вярно, но може би нерелевантно в случая (освен възможно 3). За 2 не е много ясно дали съвета може сам да си задава въпроси извън изрично цитираните в правилника.

# 392
Всички ние каквото имахме за казване, казахме. Ново няма да измислим.
Какво мислят децата също е ясно и, бих казала, е съвсем нормално. Децата са идеалисти с чисти съзнания и нямат житейския опит на възрастните за да търсят мотиви по-надълбоко. И слава богу, че е така, нали затова са деца, а не възрастни.
Но ми е интересно какво ли мислят по казуса другите учители от СМГ Thinking Няма съмнение, че те, за разлика от децата, са съвсем наясно за враждуващите лагери, за пристрастията в гилдията, за скритите мотиви и действия на всеки от общността им. Според мен ако се получи мнение от останалите учители най-добре можем да разберем какво е ръководило наистина действията на играчите в тази пиеса на абсурда, която гледаме. Най-вероятно обаче ще запазят мълчание, но пък и то е показателно, защото при други казуси учителите са изказвали мнение Thinking

# 393
Всички ние каквото имахме за казване, казахме. Ново няма да измислим.
Какво мислят децата също е ясно и, бих казала, е съвсем нормално. Децата са идеалисти с чисти съзнания и нямат житейския опит на възрастните за да търсят мотиви по-надълбоко. И слава богу, че е така, нали затова са деца, а не възрастни.
Но ми е интересно какво ли мислят по казуса другите учители от СМГ Thinking Няма съмнение, че те, за разлика от децата, са съвсем наясно за враждуващите лагери, за пристрастията в гилдията, за скритите мотиви и действия на всеки от общността им. Според мен ако се получи мнение от останалите учители най-добре можем да разберем какво е ръководило наистина действията на играчите в тази пиеса на абсурда, която гледаме. Най-вероятно обаче ще запазят мълчание, но пък и то е показателно, защото при други казуси учителите са изказвали мнение Thinking

Ами - Не, не познахте, учителите също подготвиха свое писмо и връчиха подписка до съответните институции.

# 394
Няма какво да съм познала или не познала. Аз само казах, че ми е интересна реакцията на учителите. И понеже не бях чула за такава направих едно предположение. Ако обаче наистина има писмо от учителите ще ми се да го прочета и тогава, на базата на вече получената информация, ще мога да формулирам друго предположение.
Това е всичко.

# 395
Учителите според мен също са разделени на два лагера. Вчера ми припомниха един акт от ноември миналата година, когато част от учителите на СМГ подкрепиха подалите оставки математици. Г-жа Тодорова не е от тях, и това естествено е нейно право и не е нередно.
http://smg.bg/news.php?id=510

# 396
  • Sofiq
Другите учители са много притеснени. Говорих с един преподавател, но ще запазя името му в тайна и ще кажа само, че сега са като на тръни учителите, неспокойни са и дано някой не си тръгне прибързано оттам.
Антони Стоянов е добър, но забърка голяма каша. Млад е, има да учи още за управлението и хората. Приказките му по медиите издават колко е объркан. Амбициозен е, дано това не го подведе още повече и да оправи нещата.

# 397
Абе, да разведря темата.
2020 година. СиДжиии министър, директор на СМГ, ПЧМГ, МГ Варна, ОМГ Пловдив и МГ Бургас,  ръководител на отбора ни на IMO Simple Smile (е, последното трудно, не е България... )
Под СиДжиии  възприемайте Патрона и пионките накуп Simple Smile  
Наздраве

* хинт - Патрона (Бягство от затвора, Ти Бег, джоб)

Мария, право - да. Нередно - също да.

Последна редакция: вт, 11 юли 2017, 20:56 от kodbg

# 398
Може да  има и други математици  в СМГ, които не са се подписали?!?!?!
  За мене е кристално ясно, че е чакан повод, много дребен, крайно дребен,  за да се освободи Директора от инакомислещ, но понякога единиците струват много повече , единиците се оказват личности. Едва ли щях да разбера колко достоен човек и учител е г-жа Тодорова, на колко много хора е спечелила любовта и уважението, ако не беше тази грозна разправа с нея чрез уволнение. Общественото мнение е силно на нейна страна  http://m.btvnovinite.bg/article/bulgaria/trjabva-li-direktorat-n … lnen-uchitel.html
  Истината за мене, младите силни математици днес имат големи възможности за реализация извън страната, няма да се насочат към учителската професия, но по онова социалистическо време  нямаш много избор, по университетската стълбица или в училище, утре няма да има млади учители от ранга на онези ,които преподаваха математика в МГ-тата, всеки един доказал се от онова поколение  е безценен кадър, сигурна съм, че утре няма да ги има в училищата. Не може някакви си разногласия да прерастват до разправа чрез сила и то срещу уважавана учителка,майка , жена , да управляващия има сила, но има ли право, има ли мъдрост  да я употреби?!?!?  Слабият постъпва така грозно чрез груба сила. Има и други обстоятелства, които ме карат много силно да се възхищавам и уважавам тази жена и в никоя цивилизована европейска страна не е възможно да се случи това,което направи  Европейския Гражданин на Годината и по начина по който го направи.

# 399
  За мене е кристално ясно, че е чакан повод, много дребен, крайно дребен,  за да се освободи Директора от инакомислещ....
Вчера си мислех...Дали пък целта не е инакомислещите да се освободят от директора?

# 400
Ами - Не, не познахте, учителите също подготвиха свое писмо и връчиха подписка до съответните институции.
Защо не е отворено до медиите и кои учители са го подписали ?

# 401
Абе, да разведря темата.
2020 година. СГ министър, директор на СМГ, ПЧМГ, МГ Варна и МГ Бургас,  ръководител на отбора ни на IMO Simple Smile
Под СГ възприемайте Патрона и пионките накуп Simple Smile  
Наздраве

Скрит текст:
С мисълта за него лягаш, с мисълта за него ставаш. Всяко второ изречение на него посвещаваш. И как така точно миналата есен се сети да го подхванеш, а години наред и една лоша дума не написа за него? От любопитство питам, но може и да не отговаряш, досещам се за причината. Те и други тогава се сетиха, че бая години работят с един .... и решиха да го сменят... със себе си. И щяха да го сторят по-рано, ако годината 2003 не беше им "убегнала". Ама важно, че се сетиха, и че има кой да им вярва.
Продължаваш да вярваш на едностранчива информация. Преди няколко дни излезе втората стенограма за КТБ. На стр. 69 пише: "ЛЮТВИ МЕСТАН: Всеки ще казва каквото си иска, въпросът е да не казваме какво тук сме говорили." Та, защо мислиш, че и другаде не си говорят така? За предпочитане е човек сам да потърси информация, а не да се доверява на такава, получена от заинтересована страна. Ама твоя си работа, балонът все някога ще се спука. Толкова за "пионките".

# 402
Наистина при създалата се ситуация не е ли по-добре да се свика Обществения съвет/училищното настоятелство (съжалявам, но са ми объркани функциите и понятията за двете по новия закон), предвид че е в правомощията на същия да дава насоки за подобряване на дейността на училището и да се обсъдят проблемите. Там всички засегнати и свързани с училището ще могат да изразят становището си.
Дали Обществения съвет може да се свика по това време на годината и какви са му правомощията в конкретната ситуация?
Настоятелството и съветът са различни неща.
На страницата на СМГ  можете да намерите информация и за двете.

http://smg.bg/nastoqtelstvo.php
http://smg.bg/pravilnik_obshtestveni_saveti.pdf

Информацията за настоятелството не е актуализирана. През май месец има промени.

# 403
Кой има интерес да скара СМГ и ПЧМГ?
Защо се измества единствения проблем математици-МОН?
Цяла година ни дразниха със зле организирани състезания, тайни резултати и какво ли още не и сега това. Не отива в добра посока цялата работа.

# 404
ПЧМГ излезнаха вече с изявление по повода.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1506282099414752& … d=693432227366414

Общи условия

Активация на акаунт