СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 5

• 112 180
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
Аспарагус, добре, че във Вашето училище всички сте единни...
......
Блис, ти не беше ли с малко дете в ЧУ? За какви принципи спориш? Кой друг от комисията предлагаш да разпънат и от кого?
Проблем ли са за Вас частните училища?!?! И моето дете е в ЧУ.
И да, прави впечатление, че тази комисия се е състояла само и единствено от П. Тодорова.... А другите членове.
 Абе въобще и изобщо оправяйте се.
Нямам проблем с ЧУ. Просто исках да уточня "съпричастността" на Блис към СМГ.
Мерси, ще си се оправяме и без Вашата намеса.
Години наред четях тази тема, но не си позволявах да пиша в нея, защото не "принадлежах" истински към СМГ.
Но Вие, Блис и особено Румен (който никога не пропуска да "оплюе" СМГ и въпреки, че както не харесва гимназията миналата година "пробва" детето си за прием като дойде чак от Варна) не се спирате да давате непоискани съвети, че чак се палите и нападате.

# 511
- Другите членове на комисията не за изправени пред конфликт на интереси. Те си гледат своя интерес и то си е тяхно право.

Член на комисия е в конфликт на интереси тогава, когато след състезанието проверява писмените работи на учениците от випуска, на който преподава, без значение дали това са негови собствени ученици, или такива от други училища. Тоест той има интерес да ощети останалите ученици за сметка на своите. Случаят не е такъв.
А точно г-н Стоянов иска да я вкара в конфликт, настоявайки да се съобразява с интересите на учениците на СМГ. Всеки член на Нац. комисия би трябвало да изпълнява безпристрастно задълженията си – няма СМГ, няма МГ Горно Нанадолнище – всички са равни за него.

# 512
Румене, нека приемем, че си прав, и СМБ си е затраяло и изобщо се е престорило, че не е имало състезание. Нищо, че караници за вида на проверката ехтяха със седмици сигурно. Но комисията, да попитам, от някакви буквоядци и бюрократи ли е съставена, или от учители милеещи за децата? Ако е първото, то е ясно - действат както са действали. Ама ако е второто, както всички тук твърдите, не са ли се запитали как така, аджеба, нито едно дете от СМГ не се вижда в протокола? И от други МГ-та също? И не са ли се загрижили какво ще стане с тези деца, па да попитат, да проверят, да разплетат случая? Ми не, не са направили нищо такова, защото спорът е за пари и тези, които не са платили на СГ, е трябвало да бъдат наказани. Е, не точно те, а децата, ама кой ти гледа Twisted Evil

Член на комисия е в конфликт на интереси тогава, когато след състезанието проверява писмените работи на учениците от випуска, на който преподава, без значение дали това са негови собствени ученици, или такива от други училища. Тоест той има интерес да ощети останалите ученици за сметка на своите. Случаят не е такъв.

Да, не е такъв. Но член на комисията трябва да защитава интересите на всички деца и като види, че половината явно липсват, да се задейства да провери защо е така. А фактът, че не го е направила, е в интерес на други училища и най-вече на кликата на СГ, защото така се бетонира фактът, че който не се е явил при него е нередовен.  Целта е следващата година да няма тракива отклонения и всички под строй да се явяват (и плащат) на правилното място.
Освен това като учител от СМГ Петя Тодорова е длъжна да се бори за интересите на своите деца и ако не го прави, защото е в национална комисия, точно това е конфликт на интереси.

Последна редакция: ср, 12 юли 2017, 21:49 от Черна станция

# 513
Някак си се пропуска, че единствения виновен за тази ситуация е СМБ който си позволи да вземе функциите на националната комисия и да определи допуснатите деца от явилите се при тях. Та затова от деца с еднакви точки едни са допуснати, а други не - само и единствено поради СМБ.
Опитвам се да те прескачам, откакто повтаряш това и в тази тема, и е в една друга преди време, но вече започва да става досадно.
Скрит текст:
На официалната страница на ЕК все още СМБ присъства като организатор за България, а СГ като главен организатор. Линкове бяха пускани многократно, няма да ги повтарям. Това, че състезанието беше включено в балообразуването за математическите гимназии и в един момент се оказа безплатно за четвъртокласниците и платено за всички останали също е безкрайно коментирано. Фактът, че голяма част от задачите могат да бъдат намерени дни преди областния кръг по чуждестранни сайтове - също.
Скрит текст:
Между другото, ти Симеонов ли си? Wink
Националният кръг си е наше изобретение. В регламента няма и дума за машинна обработка, споменат е друг начин на проверяване....Допуснати с по-ниски и недопуснати с по-високи точки...Но всичко това е повтаряно до безкрайност.

# 514
Освен това като учител от СМГ Петя Тодорова е длъжна да се бори за интересите на своите деца и ако не го прави, защото е в национална комисия, точно това е конфликт на интереси.

Тогава в конфликт на интереси са всички учители, участници в комисии, а също и преподавателите в школи по състезателна математика. В конфликт на интереси са били и всички учители на СМГ, които са били проверители на ПМС. Тъй де, нали уж трябва да защитават интересите на учениците си, ама те проверяват и трябва да са безпристрастни.  Да, ама не. Никакъв конфликт на интереси няма. Всеки проверява на друг випуск.
Погледни имената на участниците в комисията (най-отгоре в протокола). Кой от тях е в конфликт на интереси?
http://www.math.bas.bg/smb/kenguru/2012/EK_2012_Nats.pdf

Никой! Всеки от тях е длъжен да е безпристрастен, да забрави, в кое училище преподава. Ако следваме твоята логика, то би трябвало в комисиите да няма нито един учител. Кой тогава да проверява, шофьорите от градския транспорт ли? 

# 515
Точно затова се проверяват анонимни работи - да не знаят учителите чия работа проверяват. Иначе не би било допустимо учители да проверяват работи с имена точно, защото ще се получи конфликт на интереси. Но с комисията работата е друга, защото тя вече е работела с конкретни имена при изготвяне на протокола и веднага се е виждало каква е картинката.

# 516
Скрит текст:
Точно затова се проверяват анонимни работи - да не знаят учителите чия работа проверяват. Иначе не би било допустимо учители да проверяват работи с имена точно, защото ще се получи конфликт на интереси. Но с комисията работата е друга, защото тя вече е работела с конкретни имена при изготвяне на протокола и веднага се е виждало каква е картинката.

Анонимни работи има само на Областен и Национален кръг на НОМ, но не и на останалите състезания и контроли. Да, работи с конкретни имена, но нещо може ли да промени? Работи с това, с което разполага. Лобиране се нарича другото и точно тогава щеше да е нарушение, сега няма такова. И май точно заради лобиране Областният кръг стана анонимен.

# 517
Ето ви едно мнение от първо лице, единствено число. Едно от ощетените деца на СМГ, с пълен брой точки и златен медал на прочутото ЕК, ако наистина са важни за вас децата преди всичко, изслушайте го докрай:

http://darikradio.bg/shampion-ot-smg-varnete-gospoza-todorova-ta … -vtora-maika.html

# 518
разделение в гилдията имаше ли преди появата на частната гимназия?и преди опитите на собствениците и да "взаимстват" и учители и ученици и ноухау..Имаше ли наистина?никой не коментира вече толкова години с какви средства и "морал' се изкопира целия алгоритъм "СМГ"..Защо държавата мълчи?бяха стигнали дотам даже да раздават рекламни брошурки пред входа на гимназията ни.безпардонна наглост!били ни конкуренция...ХАХАХА!!

# 519
Като не са ви конкуренция, защо изобщо им се дразните? Защо изобщо ги забелязвате? Когато някой ти е незначителен изобщо и не го забелязваш. Wink Или все пак ви бъркат в здравето с нещо?

Сега ще изкарате, че ПЧМГ е виновна за скандала в гилдията на математиците. Хахахахах.
Не съм огромен фен на Питагор и ПЧМГ, но изобщо не мога да отрека качествата на училището. Особено на ПЧМГ. За Питагор ми е по-особено мнението. Ама пък да злословите, само защото техните деца започнаха да се изявяват на състезания и да печелят...еми някак си е неморално и грозно. Ще ме прощавате.

# 520
Аз пък нямам нищо против пчмг. Нека има повече гимназии, които да предоставят добро образование, това е само плюс. Много ми се иска да има и някоя адекватна на СМГ езикова гимназия в периода 5-7 клас.
Към днешна дата има много деца, които нямат интерес (любов) към математиката, но заради доброто образование по всички предмети и заради добрата среда се скъсват 2-3 години от уроци по математика.

# 521
когато някой "взаимства" безпардонно нещо Ваше вие стоите спокойно така ли?

# 522
Аз пък нямам нищо против пчмг. Нека има повече гимназии, които да предоставят добро образование, това е само плюс. Много ми се иска да има и някоя адекватна на СМГ езикова гимназия в периода 5-7 клас.
Към днешна дата има много деца, които нямат интерес (любов) към математиката, но заради доброто образование по всички предмети и заради добрата среда се скъсват 2-3 години от уроци по математика.

Абсолютно. Аз като родител смятам, че от тези проблеми, скандали и разделение нито ние печелим, нито децата ни. И не говоря за разделението само в СМГ. Говоря за деленето на ЧУ и ДУ, на състезатели математици и на други деца и т.н. .

barbauani патент защитен има ли?  hahaha Joy hahaha Joy Що за глупост? По същата логика трябва да търсите сметка на всички останали математически гимназии, които са създадени след СМГ. Не живеем с Соца и на това му се казва конкуренция

# 523
Абсолютно съм съгласна, че проблема не е с частните гимназии и колкото и да го повтаряте, едва ли някой освен баба ми ще се върже
Трябва да има повече конкуренция и повече училища да се стремят да дават качествено образование, като СМГ- и държавни, и частни. А не обратното- да пада все повече нивото навсякъде...Конкуренцията е само от полза
Мисля че всеки нормален човек е наясно, че проблема произтича по-нагоре, от интригите, безхаберието и корупцията в отговорните институции. То и СМГ успява въпреки тях, а не благодарение, и останалите броящи се на пръсти училища.

# 524
Като не са ви конкуренция, защо изобщо им се дразните? Защо изобщо ги забелязвате? Когато някой ти е незначителен изобщо и не го забелязваш. Wink Или все пак ви бъркат в здравето с нещо?

Сега ще изкарате, че ПЧМГ е виновна за скандала в гилдията на математиците. Хахахахах.
Не съм огромен фен на Питагор и ПЧМГ, но изобщо не мога да отрека качествата на училището. Особено на ПЧМГ. За Питагор ми е по-особено мнението. Ама пък да злословите, само защото техните деца започнаха да се изявяват на състезания и да печелят...еми някак си е неморално и грозно. Ще ме прощавате.
простена сте.поради липса и на информация и на поглед .но неморално и грозно смятам се стигна до тук,до това ниво (ако въобще има такова)...

Общи условия

Активация на акаунт