Нарушаване на учебния процес заради ски училище

• 15 208
  • 195
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
600 лв. за 4 часа на ден, като в цената влиза транспорт, учител и оборудване.
Картите за влека не влизат, храна също.
Една идея скъпо. Но зависи в какви групи ги обучават. За картата на влека те вълнува ако може да се качва на влека.

И повече от 4-ри часа на ден за дете е убийствено. Моите са свикнали, караме редовно и пак не издържат повече от 4 часа. Почти 6-годишния и 8-годишния успяват да направят 4-5 пускания на Туристическата на Пампорово от 12:30 до 4 и да почнат да реват да спират. В 16:30 спират лифтовете. На практика не си заслужава да взимам целодневни карти, караме с половинки.

# 16
orchid  за тези пари можеш да купиш само картите за 4 членно семейство за 4 дни.
За мен планината е страхотно нещо. Изключително важно за здравето на детето.
Ние караме ски и по този повод сме често в планината. Но ако организират ски училище е хубаво да не е през ваканцията . Тогава е такъв народ , че файда голяма няма ...освен въздуха.

Янтра съгласна съм  Simple Smile

# 17
  • София
Няма спане. Водят ги и ги връщат всеки ден.

Това е нормално.
Цената наистина е висока. Може ли името на ски-училището? Може и на лични.

# 18
  • Пловдив
Учител е 40лв на час, в малка група, 4 часа по 40лв за 5 дни. Наем на екипировка за дете 25лв на ден. И транспорт - нямам идея, но също има някаква цена.

# 19
  • София
Ок, разбрах ви.
Дори и да имат легалното право, за мен нередността обаче е в извиването на ръцете на родителите чрез децата. Децата се подлагат на ежедневно напомняне всеки божи ден. Все едно да ги питат - искате ли сладолед? Всички ще искат, разбира се. Не съм гледала разбивка на разходите, няма и да гледам. Аз лично нямам намерение да пълня нечий джоб.

# 20
С една дума нещата звучат така - който не може да си позволи 600 лв. за 4 дни е наказан да ходи на училище  Tired

# 21
  • Пловдив
С една дума нещата звучат така - който не може да си позволи 600 лв. за 4 дни е наказан да ходи на училище  Tired
На практика доста неща в бг училище са така. Всяка една екскурзия се плаща от нас, родителите. Лагери, зелени училища.

# 22
При нас се провеждат в почивни дни и ваканции. Рядко има в учебно време.
Не е толкова трудно да се планира.

# 23
  • София
Да, на родителите се гледа като на касичка.
Екскурзия, зелено училище, лагер -ок, но откога ски-училището стана "строго препоръчително"?

# 24
То и зелените училища са същата работа. Бях пускала тема преди. Разбирам да ги заведат в някоя планинска хижа в планината, да имат разни там обучения в гората, далече от градовете. Но те ги правят в хотели с по ненам си колко звезди, в центъра на градовете. Кое му е зеленото, така и не схващам Laughing

# 25
orchid дали някой ви кара насила да ходите...нали има къде да остане детето в училище?
Чак пък касички, ако искате плащате , ако не искате не плащате.

# 26
  • София
Когато избирахме училище за детето, в кварталното ни казаха, че не се толерира пропускането на подобни мероприятия. Rolling Eyes Това беше една от основните причини да се спрем на друго училище.

То и зелените училища са същата работа. Бях пускала тема преди. Разбирам да ги заведат в някоя планинска хижа в планината, да имат разни там обучения в гората, далече от градовете. Но те ги правят в хотели с по ненам си колко звезди, в центъра на градовете. Кое му е зеленото, така и не схващам Laughing

Това също, миналата година темата на зеленото училище беше танци. Синът ми не отиде, но другите деца 3 дни почти не са излезли от салона.

# 27
Болна тема ми е била винаги ходенето на зимна ски ваканция. Ходим на ски всяка година за по около седмица.И винаги ми е било проблем как да ги освободя от училище. Децата ми са големи вече, единият не е ученик. Единствено миналата година имаха една нормална седмица ваканция между сроковете през февруари за ски. Иначе два дни +събота и неделя.Ние сме далече от планината трябва ни време за път. Тази година пак трябва да измисля нещо.  Не искам да лъже , че е болен и смятам , че не е редно и възпитателно. Директорът в старото ни училище пък ни наблегна,че зимната семейна почивка не е домашна причина за отсъствие. Коледната ваканция не е за ски.Тогава обикновено още няма хубав сняг. Е, как да стане тогава?

Не смятам,че е редно да се извиват ръцете на родителите и да се плащат такива разходи. И да се нарушава учебния процес. Затова смятам, че трябва да се планира учебната година с една седмица ваканция през февруари. По този начин, който иска да кара ски - със семейството или със съученици - да има възможност да го направи нормално, без да е ощетен никой.  Ако бях толкова принципна в това отношение и не ги освобождавах и досега да не са пробвали зимните удоволствия. Не смятам ,че е редно да го правя, но няма друг вариант. Явно нямаме традиции в зимните почивки в България, затова не е помислено за такава ваканция. Който не практикува зимни спортове, просто ще почива.  Тази  година почиваха доста заради през януари, но това чеше непланирано...

Последна редакция: пн, 13 фев 2017, 15:56 от Trol4eto

# 28
orchid дали някой ви кара насила да ходите...нали има къде да остане детето в училище?
Оставането на училище, докато другите се забавляват, децата приемат като наказание. Затова сме принудени да платим.

# 29
  • София

Не е нужно някой да те кара насила. Достатъчно е да ти намекнат, че е силно препоръчително и детето да ти надува главата ежедневно, защото там надуват неговата. Щом за вас това е ок, за мен е непочтено.

Общи условия

Активация на акаунт