Нарушаване на учебния процес заради ски училище

• 15 209
  • 195
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofiq
Наложени безумни униформи, с цени по-високи от дрехи в мола, помагала и какво ли не-замаскирани под мотото -правим го за децата, така се прави, това е модел за справяне с дисциплина и прочее, за мен лично-големи глупости.
Просто от любопитство- в какви рамки варираха цените на униформите? Чудно ми е,че и при нас не са евтини....

# 136
  • Sofia
Никъде не са евтини. При нас са тениска 18 лв, фанелка с дълъг ръкав 24 и сутчер 40 и няколко.  ooooh! А качеството им е под всякаква критика. И това беше най-евтината оферта.

# 137
  • Пловдив
 Shocked Money Money Money Money Леле! Честно? При нас тениската е 7лв обикновената, тип лакоста с яка - 12, 50, лакоста с дълъг ръкав ... май 16, 50. Има официална риза и официален пулловер, ама нямам спомени по колко са. Най-много ми свиди за униформения суитчър 37,50 лв, защото ги събличат и губят. У нас имаше три, сега има два. Децата имат по 5 обикновени тениски, 5 лакости с дълъг ръкав и 2 лакости с къс. Това за всеки. Отделно имам по един комплект пълна официална униформа от 4ри размера - тъмно сини панталони, бяла риза с емблема и гадното пуловерче без ръкави.

Има и други униформени работи, ама не ги носят (и не ги купувам). Има блузи от триконечна вата, но моите твърдят, че са прекалено дебели, има женски дрехи.

# 138
  • Sofiq
Никъде не са евтини. При нас са тениска 18 лв, фанелка с дълъг ръкав 24 и сутчер 40 и няколко.  ooooh! А качеството им е под всякаква критика. И това беше най-евтината оферта.
Вай-вай...при нас тениските са до 10 лв , ските до 350 макс с всичко, даже и храната. Но пък останахме силно недоволни от ските, че организаторите са решили, че децата ни ще стават състезатели. И вместо да оставят децата да се спускат и забавляват, се оляли с уроците и забележките и децата почти не са се спускали. Много ме издразни това. 4-та година ходи на ски детето и има сертификат за напреднал и сега му писали в сертификата, че е А група,все едно е начинаещ, а той се спуска по 10км -ви писти спокойно и без да пада. Не вярвам от миналата година чак толкоз да е дръпнал назад, а и не е. Поне да не бяха му давали такъв сертификат, много обидно за детето. Сега не мога да го накарам повече да де на ски училище. Да бяха обявили предварително, че имат по-различни критерии за сертифициране от другите училища, хич нямаше и да има платя.

# 139
Наложени безумни униформи, с цени по-високи от дрехи в мола, помагала и какво ли не-замаскирани под мотото -правим го за децата, така се прави, това е модел за справяне с дисциплина и прочее, за мен лично-големи глупости.
Просто от любопитство- в какви рамки варираха цените на униформите? Чудно ми е,че и при нас не са евтини....

38-40-42 лв. суитчъри някакви;
24 лв. блузи, и +- около тази цена за разновидности от типа- с яка, без яка, с дълъг ръкав, с къс ръкав.
Опитаха се и да "задължат" да си с панталон/пола, но тук вече удариха на камък (не можело с клинче, трябвало поне с дънки);
"задължение" беше също така да вземеш минимум два комплекта (две блузи с къс, две блузи с дълъ ръкав и два суитчъра).
Не ме разбирайте погрешно, аз нямам против (но в случая съм против, и то много), ако има униформа, и тя да е тържествена, парадна, и детето така да обича училището и учителите си, че на всеки празник гордо да минава през града с парадната си униформа. Това за мен би било по-ценно, отколкото-да навлечем всички еднакви суитчъри и блузи тип лакоста. Нито възпитанието прикрива този суитчър, нито скъпия телефон в джоба, нито прави детето по-приобщено и жадно за знания.

# 140
  • София
точно това шушукане, а някои учители направо го поставят като домашно през лятната ваканция след първи клас, е слагане на каруцата пред коня. Таблицата за умножение се наизустява, но трябва и да се разбере. Ако липсва второто, си оставаме с наизустяването. Така децата рецитират Жив е той, жив е, а ако ги питаш какво рецитират - пълна мъгла и след мъглата, пак мъгла.

# 141
Съгласна съм, но 1-4 клас (в случая 2-ри) време има.
За домашно таблицата лятото след 1 клас -при нас поне това спестиха, но и спомените ми са, че си бяха в график, и си я научиха (кой добре, кой зле). Аз помня, че се притеснявах тогава, пък реално не разбрах кога я и научиха.
Относно родителските организации и предложенията за промени - при нас тези родители са главно приближени на директора, кореспондират с неговите разбирания и са му повече поддръжници, отколкото коректив.

# 142
  • волно калдъръмче
Не ме разбирайте погрешно, аз нямам против (но в случая съм против, и то много), ако има униформа, и тя да е тържествена, парадна, и детето така да обича училището и учителите си, че на всеки празник гордо да минава през града с парадната си униформа.
Парадната униформа по презумпция е по-скъпа. Предполага се, че за да отговаря на този критерий, ще са вложени далеч по-качествени материали, ще има повече атрибути и задължително ще е вързана с чифт обувки. Патардията ще е за два-максимум три дни в годината: началото, патрона и 24 май. Децата растат като гъбки и всяка година ще трябва да им се набавя нов кат.

Относно родителските организации и предложенията за промени - при нас тези родители са главно приближени на директора, кореспондират с неговите разбирания и са му повече поддръжници, отколкото коректив.
Мда, решенията не съвпадат с личните ти интереси, логично - поддръжници на директора. Предложих да направите проучване. След него ще се ориентираш в обстановката. Подозирам обаче, че желанията на родителите са толкова странни и разнообразни и нерядко е невъзможно да бъдат удовлетворени. Жив пример е твоето за парадната униформа. Сигурна съм, че повечето родители ще откажат да я купуват всяка година, за да я облече детето точно три пъти.

Последна редакция: чт, 16 фев 2017, 08:31 от Райчун

# 143
Не ме разбирайте погрешно, аз нямам против (но в случая съм против, и то много), ако има униформа, и тя да е тържествена, парадна, и детето така да обича училището и учителите си, че на всеки празник гордо да минава през града с парадната си униформа.
Парадната униформа по презумпция е по-скъпа. Предполага се, че за да отговаря на този критерий, ще са вложени далеч по-качествени материали, ще има повече атрибути и задължително ще е вързана с чифт обувки. Патардията ще е за два-максимум три дни в годината: началото, патрона и 24 май. Децата растат като гъбки и всяка година ще трябва да им се набавя нов кат.

Мда, решенията не съвпадат с личните ти интереси, логично - поддръжници на директора. Предложих да направите проучване. След него ще се ориентираш в обстановката. Подозирам обаче, че желанията на родителите са толкова странни и разнообразни и нерядко е невъзможно да бъдат удовлетворени. Жив пример е твоето за парадната униформа. Сигурна съм, че повечето родители ще откажат да я купуват всяка година, за да я облече детето точно три пъти.

Имаш право на подобно мнение, но не си наясно.
Самата аз предложих да се направи проучване-не се възприе.
Не искат да се ориентират в обстановката, разбери. Не искат различни мнения. Искат мнението на определена група.
Аз не искам парадна униформа, сакън!!! Аз само казах, че АКО децата се въвлекат в идеята, ако обичат училището и учителите си- с гордост ще носят униформата като парадна. Нещо не си ме разбрала май.
Колкото до израстването-това е огромен проблем и с не парадната им в момента униформа. Поръчка се дава лятото. Няма опция за поръчка септември, защото я изпълнява фирмата за 2 месеца, т.е. детето ще е октомври и ноември без униформа. Плаща се предварително. Гадаеш за размера. Специално моето дете, в една учебна година смени 3 размера. Разбира се, не само моето, и други. Други пък си бяха поръчали по-големи и носиха чували половин година. Излишно е да казвам, че чакайки новата униформа, половината ходеха без, после пък като набавиха, другата половина, на които им омаля-също ходеха без. Whistling Crazy В момента се броят на пръсти децата, които я носят.
Не на последно място-аз съм финансово стабилна и мога да си позволя три поръчки за годината, но за повечето това е сериозна тежест и неудобство. Освен това детето ми е скромно, и обкръжението му също, та не страдат и им е все тая с какъв чувал са, но когато ти е просто неудобна дрехата не е приятно. При избора на въпросната униформа се проведе проучване, за което масата родители не разбраха-не бяха поканени. За тях директно беше спусната избраната опция, впоследствие при мен дойде имейл с предложенията и видях, че е одобрена най-скъпата като вариант.

Последна редакция: чт, 16 фев 2017, 09:18 от smetanapalata

# 144
Но пък останахме силно недоволни от ските, че организаторите са решили, че децата ни ще стават състезатели. И вместо да оставят децата да се спускат и забавляват, се оляли с уроците и забележките и децата почти не са се спускали. Много ме издразни това. 4-та година ходи на ски детето и има сертификат за напреднал и сега му писали в сертификата, че е А група,все едно е начинаещ, а той се спуска по 10км -ви писти спокойно и без да пада. Не вярвам от миналата година чак толкоз да е дръпнал назад, а и не е. Поне да не бяха му давали такъв сертификат, много обидно за детето. Сега не мога да го накарам повече да де на ски училище. Да бяха обявили предварително, че имат по-различни критерии за сертифициране от другите училища, хич нямаше и да има платя.

Малко офтопик е това мое включване, но просто не мога да се въздържа да коментирам цитата.
Та правилно ли разбирам, че теб не те е грижа дали синът ти е овладял добре техниката на ските и дали може да кара (за цял живот от тук нататък) безопасно и за себе си, и за околните ами предпочиташ да му дават подарени незаслужени сертификати заради които да си въобразява, че е голяма работа? Ами ако утре заради неоправдано самочувствие синът ти предизвика инцидент или пострада тогава със сертификата ли ще се утешиш? А това, че пускал писта без да падне, само по себе си нищо не означава. И 10 километрова писта нищо не означава, виж ако беше казала червена или черна щеше да е друго.  Нагледала съм се по пистите на пишман майстори, които не падат наистина, но карат със скорост много над умението им (то и по пътищата ги има същите) и се носят като неуправляеми торпили по пистите и застрашават околните, но са уверени, че са като Томба ooooh! Та не разбирам това отношение към оценката. Да беше за дипломата да те разбера - и незаслужени да са шестиците в дипломата с тях детето може да влезе в добро училище. Но за какво ти е фалшива диплома за ски не разбирам Shocked

П.П. Не знам дали предишните дипломи на детето ти са незаслужени, просто се впечатлих от идеята на поста ти и писах по принцип, нищо лично Peace

# 145
  • Sofiq
Малко офтопик е това мое включване, но просто не мога да се въздържа да коментирам цитата.
Та правилно ли разбирам, че теб не те е грижа дали синът ти е овладял добре техниката на ските и дали може да кара (за цял живот от тук нататък) безопасно и за себе си, и за околните ами предпочиташ да му дават подарени незаслужени сертификати заради които да си въобразява, че е голяма работа? Ами ако утре заради неоправдано самочувствие синът ти предизвика инцидент или пострада тогава със сертификата ли ще се утешиш? А това, че пускал писта без да падне, само по себе си нищо не означава. И 10 километрова писта нищо не означава, виж ако беше казала червена или черна щеше да е друго.  Нагледала съм се по пистите на пишман майстори, които не падат наистина, но карат със скорост много над умението им (то и по пътищата ги има същите) и се носят като неуправляеми торпили по пистите и застрашават околните, но са уверени, че са като Томба ooooh! Та не разбирам това отношение към оценката. Да беше за дипломата да те разбера - и незаслужени да са шестиците в дипломата с тях детето може да влезе в добро училище. Но за какво ти е фалшива диплома за ски не разбирам Shocked

П.П. Не знам дали предишните дипломи на детето ти са незаслужени, просто се впечатлих от идеята на поста ти и писах по принцип, нищо лично Peace

Е, това ме разби-незаслужени сертификати за ски:)) Вие верно ли вярвате, че има такива, и че ски училище (Мачирски) , което обучава сигурно половин София, ще си позволи да издава фалшиви сертификати при това години подред (в случая 4, за които детето мина две нива)?
Ако е така, отивам да си искам парите обратно:))
Но с децата ходят винаги и учители от учебното заведение, правят се и видеозаписи, на тях се вижда кара ли детето или седи и си почива:) Аз също щях да се усъмня в коректността на Мачирски, ако детето не беше ходило и на училище в Пампорово, и с други инструктори, които ми потвърдиха нивото на детето и неговите скискокове, и то не е А със сигурност. Даже, ако бяха казали А, щяха да спечелят пари от мен за още някой допълнителен урок, но хората си бяха коректни и ми казаха че няма какво да търси детето в групата с начинаещите.
Така че Мотен да ме извиняват много, ама не са  познали:) Ако това е трик от тяхна страна, да запиша детето си на още курсове при тях до края на годината, нц.
Що се отнася до безопасността, аз по-скоро се притеснявам, че детето ще го отнесе някой, отколкото обратното. Нито кара бързо, нито се вре, кара си лежерно и за кеф. За 4-5 години никога не е имало дори намек за инцидент.
Може тия от Мотен да готвят децата за ски олимпийски спортове, знам ли ги, но подобно престараване не смятам за плащам повече, защото не съм пратила детето за медали, а за забавление:)

# 146
  • волно калдъръмче
Елица, ски за забавление, така както го разбираш ти, осигуряваш сама и без помощ на спортни клубове. В клуба има определени порядки и съобразяването с тях е част от договора. Това че плащаш, не ти дава правомощия на техен работодател.

# 147
  • София
Мотен са мноооого по-добри от Мачирски.
Определено на тях вярвам.

Преди години Мачирски работеха основно на Ветровала. Там е трудно да научиш нещо съществено.

10 км писта означава единствено ски път. Там и без А категория можеш да си караш без да паднеш.

# 148
  • Sofiq
Елица, ски за забавление, така както го разбираш ти, осигуряваш сама и без помощ на спортни клубове. В клуба има определени порядки и съобразяването с тях е част от договора. Това че плащаш, не ти дава правомощия на техен работодател.
Не съм казала ,че не сме се съобразявали с порядките-детето стриктно правеше каквото искаха от него, колкото и да му бе  скучно да повтаря неща, които си знае от години.
Само казвам, че ако знаех предварително, че имат по-различни идеи за ски училище от другите такива, нямаше да ги избирам. Клиент съм и имам право и да ги оценя, а не само да плащам:))
А по повод цената, която са поискали за училище (600 лв) на форумката, писала тук, за тази цена ще отидем със семейството на скикурорт и детето ще си кара на воля.
змия, детето е карало и на други писти и не само на Витоша, и под наблюдението на различни инструктори.

# 149
  • волно калдъръмче
Имаш право да оценяваш когото и да било само ако си компетентен орган. Ти си потребител, услугата не ти е харесала - подаваш жалба и чакаш резолюция. Всичко друго има аромат на лайкучка.

Общи условия

Активация на акаунт