Любители на кучета - тема 70!

• 39 456
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Исках да ви питам и още нещо.Когато сложиха третата ваксина на малчуганите колко време след това ги изведохте на разходка?Правихте ли тест за антитела?При нашите ветеринари казаха ,че е задължителен.

# 646
Исках да ви питам и още нещо.Когато сложиха третата ваксина на малчуганите колко време след това ги изведохте на разходка?Правихте ли тест за антитела?При нашите ветеринари казаха ,че е задължителен.
Не сме правили тест за антитела, първото излизане беше седмица след 3-тата ваксина. Така ни каза ветеринарката. Повечето неща научавам от интернет, както за кучето, така и за моето заболяване. Незнам защо лекарите си спестяват насоките и информацията.

# 647
  • Русе
И ние седмица след третата.
Утре ще слагаме "бясната". Магарето става на 6 м. Simple Smile

# 648
За първото ни куче нито съм чела, нито сме я водили час по час при ветеринар, освен когато видимо не е добре. Гледахме си е някак между другото и ако не беше генетичната й обремененост, може би още щеше да си е жива. А на тази пикла така й треперя, сякаш не е куче, а извънземно Laughing То не са прегледи час по час, то не е четене, то не са храни, то не са играчки и жилетки...направо съм се побъркала. Все й следя акото, не смея да й дам нищо по-различно от гранули и корички хляб/тях ги ползваме за награди/. Много се страхувам да не объркаме нещо и да я разболеем. Мъжът ми казва, че прекалявам и се втелясвам прекалено, тя била просто куче Rolling Eyes

# 649
  • Sofia
За първото ни куче нито съм чела, нито сме я водили час по час при ветеринар, освен когато видимо не е добре. Гледахме си е някак между другото и ако не беше генетичната й обремененост, може би още щеше да си е жива. А на тази пикла така й треперя, сякаш не е куче, а извънземно Laughing То не са прегледи час по час, то не е четене, то не са храни, то не са играчки и жилетки...направо съм се побъркала. Все й следя акото, не смея да й дам нищо по-различно от гранули и корички хляб/тях ги ползваме за награди/. Много се страхувам да не объркаме нещо и да я разболеем. Мъжът ми казва, че прекалявам и се втелясвам прекалено, тя била просто куче Rolling Eyes
+100  ooooh! Mr. Green

А глезеното Страхилче сега какво ли не му купувам и как ли не му се притеснявам.. А и той сякаш усеща и се изживява, като Крез Outta Joint

Така го оставих снощи в леглото, така го заварих сутринта  Shocked Възможно ли е цяла нощ да не мръдне?!

# 650
Стела немърда цяла нощ докато аз не стана и невинаги тя става.Мико понякога немърда.Айра и тя рядко мърда.

# 651
Ооо, много е сладък Срахил Laughing И това одеяло на лапички...
Нашата госпожица денем спи в кошницата на дивана, а през ноща на голяма плюшена мечка в стаята на децата. Като загасим лампата стои и кротува, но стане ли някой  до тоалетна, скача и тя. Да не би случайно да е сутрин и да е време за ядене Mr. Green

# 652

Аз съм по-зле Sad. След като видях как болонката ми получи инсулт и какво се случи после, толкова съм травмирана, че при всяко поклащане на главата на което и да е от двете ми кучета изпадам в стрес. Практически живея в перманентен стрес да не им се случи нещо. Няма начин да го превъзмогна, въпреки, че с нормалната си част от мозъка да разбирам, че всичко това  е абсурдно. Тази нощ не можах да спя, защото малката си ближеше едното краче и реших, че със сигурно я напада някаква страхотия и аз се връщам пак в изходно положение с болно животно.

Влача ги на ветеринарката ни/с която съм близка от над 20 г/ през час ако трябва. Знам, че е ирационално, но изживях кошмар с инсулта.

И Грейс когато се намърда в леглото ми цяла нощ не мърда, докато не стана аз.

# 653
Да, и мен от това ме е страх-да не се разболее и да умре. Децата няма да понесат още едно животно да си отиде. Като се сетя какъв ужас беше смъртта на предишното ни куче. Всичко стана буквално за половин час! Почина в ръцете на мъжа ми докато аз говорех с ветеринаря по телефона. Никой не допускаше, че ще умре. В 18,30ч. имахме куче, а в 20,00ч. вече мъжът ми я погреба. Аз също разбирам, че опасенията ми са безпочвени, но това не ми пречи да следя поведението й под лупа и да се вторачвам във всяко по-различно движение и изсумтяване.

# 654
  • София
Холи не спира да се разхожда върху мен през нощта - ту е над завивката, ту е под нея. Бута ме с лапа, за да се завъртя така, че на нея да й е удобно.

# 655
Чарли обикаля из стаите нощно време да проверява дали всички са налични по леглата си . И аз бях така вторачен в началото с Чарли , но с времето се успокоих . Ама то моето диваненце си е кекаво , та поне един път в месеца посещаваме вета . Даже тука като беше по-студено не съм го водил май от преди Коледа и като водих Грейси за ваксина , ме питаха къде е , добре ли е  Crazy

# 656
Като се сетя какъв ужас беше смъртта на предишното ни куче. .....

Откогато гледам кучета винаги съм помагала, било финансово, било да настаня на добро място  някое нещастниче, било да платя на ветеринар за ваксина, за лечение, абе за какво ли не.... Никога не ми се е свидило нищо, винаги е било от сърце, винаги съм си мислила, е, може пък да дойде ден и на мен някой с нещо да помогне.
Когато моята душка добродушкова/отгледала съм много кучета, но само тя беше едно такова чисто по душа , леко глупавичко, и много, много добро животинче/ я сполетя инсултът, и последната нощ телцето и се раздираше от постоянните и неспиращи гърчове/повярвайте , и лев не пожалих за лечение/, а аз се скъсвах от рев и се молех на всичко , което съществува и несъществува на този свят да ми помогне, и не....нямаше помощ за мен, нито за нея. След смъртта и сърцето ми се покри с лед , обхвана ме най-тежкото безразличие към бездомничета , болни, страдащи.... Толкова добро съм сторила, а никой и нищо не помогна на мен и душичката ми.

Та така, такъв ужас беше и за мен и ще си изживея мъката и ще ми се къса сърцето за нея, но никога няма вече да се притека на помощ другимо.

# 657
  • Euskal Herria
Такова посрещане ми устрои Макс - пълна програма. Цялата кооперация разбра  Grinning. Бесня из апартамента, щедро раздаде целувки. В един момент му се видя недостатъчно, та се покатери върху спалнята и от там - със засилка скочи върху мен. Естествено, пак е лепнат като гербова марка.

Заради смъртта на предишното ни куче не исках ново. Знам как го преживяхме цялото семейство и бях върл противник за нов домашен любимец. Признавам си, дори и когато останалите надделяха и взеха Макс, не го исках. Предпочитах йорки. Обаче още щом влезе у дома, кучето се залепи за мен. Не аз, то мен избра. Мъжът ми казва, че когато съм заминала, три дни е седял до входната врата, отказвал е храна и вода. Но поне сега почна да разпределя вниманието си между всички у нас, не само мен да следи.

# 658
  • Sofia
Миличък Макс  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Аби, прощавай, не разбирам логиката на това да не искаш да помогнеш отново, макар и да не е нужно изобщо да го разбирам, това си е твое право и избор  Peace Но, очевидно, обичаш кучетата и това ти е носело радост, не отхвърляй категорично отново да ти се прииска да си добра с непознато животинче...

# 659
  • Пловдив
Стискайте ни палци. Другата сряда ни записаха за операция на колянцето в Стара Загора. Толкова ми е мъчно че го целувам на ден по 1000 пъти. И у нас е същото спи непробудно цяла нощ залепен за мен. Много ми е смешен как понякога с лапата ме бута да му направя място. Напоследък се е научил да ми спи между краката Simple Smile Аз спя по гръб и той ме подбутва и се настанява там  Laughing Оф големи са сладурковци. И аз така му треперям че понякога се замислям че не ми е било по-тежко ни за мъж ни за майка ни за баща. срааам

Общи условия

Активация на акаунт