90 Дневна диета - килцата стопи и фиданка стани! Тема 363

• 57 153
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
Забравих да ти отговоря за сладкото  Grinning
Естествено, че има моменти, когато много ми се прияжда сладко. Решила съм въпроса така, ако изпитам неистов глад за сладко хапвам фурми - те са достатъчно сладки, че да ми премине "тръпката"; другия вариант е лъжица чист мед. Избягвам да ям сладки тестени храни, защото, както се казва Без едно мога, но с едно не. Та затова предпочитам да не дърпам дявола за опашката  hahaha

# 631
хахаха не бе, нали знаеш моите търсения относно кое и как - интересно ми е след плодов обяд как ти е страстта към сладко.
Иначе на мен любимата ми комбинация е сладко и солено и тя ми засища всичките вкусови желания - фурма с бадем примерно  Rolling Eyes Embarassed
Скрит текст:
Пробвала ли си мъъничко кокосово масло, какао и мъничко мед? Става като шоколад и убива всички желания към вредни сладки

# 632
След плодов обяд не ми се прияжда сладко  Grinning Те самите плодове са достатъчно сладки.

По принцип след белтъчини, протеини или полезни мазнини тялото не подава сигнали за глад. За това в белтъчен денусещането за глад е най-слабо. Има си обяснение за това, но сега ме мързи да пиша толкова  Wink

Скрит текст:
Пробвала ли си мъъничко кокосово масло, какао и мъничко мед? Става като шоколад и убива всички желания към вредни сладки
Скрит текст:
Кокосовото масло не ми харесва, защото има прекалено силен аромат. Продават и обезмерисено, но такова не съм си взимала. Иначе за подобни кремчета да, много е подходящо. Пробвай какао със заквасена смета (или с каймак, както аз го направих), много е вкусно.
Кокосово масло можеш да си добавяш и сутрин в кафето, също е много хубаво. Аз понякога правя следното - яйчен жълтък суров + около 10 грама кокосово масло, слагаш ги в купата на пасатора, след това доливаш вряло кафе вътре и пасираш. Получава се уникален вкус  Grinning

# 633
Привет на всички Simple Smile Добре, че утре е ВХ, че да направя и аз едни локумки Simple Smile Така ми се приядоха, че нямаше да мога да чакам дълго!
Духче, малко закъснях, но ето ги отговорите, дано намерим някъде там проблема:
1) по колко часа на нощ спиш и от колко до колко часа - можеш ли да пресметнеш за последната седмица? - Винаги спя по 8ч, такъв ми е режима, заспивам в 11 и ставам в 7:30
2) мислиш ли, че има вероятност да ядеш прекалено малко - ами може и да е така, но стомаха ми се е свил и толкова поема. Но пък спазвам всички елементи - винаги има голямо количество свежи зеленчуци, ПФХ първите 2дни на обяд
3) скоро ще имаш сватба - мислиш ли, че е възможно да си под твърде голямо напрежение и стрес?- в никакъв случай, уредили сме почти всичко и остана само да отслабна
4) имаш ли някакво движение?- вски ден различно - вчера извървях едни 8км, но предния ден се придвижвах само с колата. Днес пак планувам ходене
5) по колко вода пиеш?- 2л, 2.5л, не падам под това количество
6) мислиш ли прекалено фокусирано за отслабването, твърде вторачено? - Ами спешно ми е Grinning
7) послушай Дара и измери сантиметри. Кантара не е единствения индикатор за прогрес. Снимай се.  - Снимки имам, но определено ще се премеря още утре сутрин Simple Smile
Случвало ми се е със спорт и режим да губя 12 см.. от корема през пъпа и само 1 кило! Smile  Hug
Вярвай в себе си  Hug
Пожелавам си и аз едни 12см ! Ще си вляза в старите дрехи!
най-големия проблем ми е лицето - имам чувството,че съм сложила 1кг. Не мога да се позная на снимка, просто е ужасно Sad Ако има диета за отслабване на лице ... започвам яот вчера!

# 634
НоМе - Да, сутрин мъничко кокосово масло в кафето убива апетита за сладко - пробвала съм го, нз колко са 10 гр., аз слага на върха на остър нож.

Beloved Summer - знам ли, дайте да мислим заедно  newsm78
Можеш ли да си лягаш към 10 часа?
Можеш ли да се лишиш от хляба? Това като цяло не бих го препоръчала, защото си е нужно - той носи фибри, които в белтъчен ден не получаваш от другаде. Но пък ако го махнеш намаляваш общото количество на въглехидратите и калориите. Въпреки това, не би трябвало той да те спъва толкова много

Цикъл, овулация, задържане на вода? Усещаш ли се подпухнала?

# 635
Аз бих махнала хляба и бих го оставила само във вгх ден. Фибрите ще си ги достави от зеленчуците и плодовете. Във вгх ден по възможност хляба да бъде пълнозърнест, а не бял.
Увеличи движението! Движението е здраве. Днес си ходила 8 км., но вчера си се возила в колата тц  Naughty Всеки ден - движение. Започни да тренираш у дома или прави по-дълги разходки всеки ден.
При физическо натоварване тялото разбира, че мускулите му трябват и насочва натам енергията - в изграждането на мускули, а не в трупането на мазнинки  Wink

Beloved Summer може и да си споделила, но съм пропуснала - за първи път ли правиш 90 ДД и колко килограма целиш да свалиш?

# 636
Момичета, може и да сте први за филийката Въпреки,че е пълнозърнеста и малка (Вита) , ме засища доста и не остава място за главната храна за деня.
Вчера например за обяд приготвих 400гр Кис мляко + салата домат и айсберг + доматена супа(просто домати от букан) +ПФХ. Е, хапнах си супата с филийката и край ... едва преглътнах 100гр Кис мляко, другото си остана. На вечеря хапнах салатата от обяд и още 200гр кис мляко. (Пропорциите за мляко за деня са 2х500гр на обяд и 1х500гр за вечеря).
Ии започвам активно движение! Понякога трябва да съм на много места през 30мин и няма как пеша, но ще компенсирам с упражнение вкъщи. Дано това да допринесе за някави резултати!
Много, много ви благодаря за съветите  Hug Hug Hug

# 637
често ли в белтъчен ден ядеш кисело мляко?
Лято, булка булка ама... не си на диета за русокоски  Laughing  Яж - режимно, здравословно и вкусно

О - 2 кюфтета от просо и коприва, 2 кюфтета от леща и нахут, няколко лъжици боб чорба останала от предишния бобов. Салата спанак, марула, чушка, краставица, 4 маслини и 1/4 авокадо - без зехтин, без сол. И за десерт буквално едно залче домашен хляб от лимец и грахам с едно резанче веган кашкавал - за проба. "Кашкавалът" е от царевично и картофено нишесте и мисля, че е режимен.  newsm78

# 638
  • Cavan, Ireland
Значи, ще пукна от глад!
Нямам кантар все още, но едвам си закопчах панталоните тази сутрин, явно не съм заслабнала хаха, то няма и как за един ден...

Ходих 4.5 км, днес ще се пробвам 6, но преди ядене, защото вчера не изчаках много след вечеря и не ми беше много комфортно. Ходенето трябва да го преместя сутрин!

Днес варива

Закуска: фреш грейпфрут
2ра закуска: фреш портокал
Обяд: Супа леща и една миниатура домашен хляб
Вечеря: Пак трябваше супа, но половинът я отнесъл на работа  Crossing Arms ще сложа ориз с грах в оризоварката докато ходя да се свари и доматена салата

Колко баклави 2/2см мога да изям във въглехидратен ден  Blush

От леща и аз огладнявам, но разчиствам каквото имаше купено.  Whistling

Хубав ден на всички  bouquet

# 639

Сега, ако позволиш (пък и да не позволиш аз ще ти го кажа  Hug с обич)

за да не умираш от глад:
1) разкарай ги тия фрешове и наблегни на истински плод. Защо - ако ти е интересно ще опиша, аз или НоМе-то за захрта и инсулина от фрешовете, които те поддържат гладна.
2) спри да си разчистваш хладилника и да си гладна постоянно - има кофа за боклук, стомахът ти не е кошче  Naughty пари, пари, ма ти си по-важна.
3) към лещата салата? Нещо по-"плътничко" от супа леща?

Баклави  Mr. Green Ми не знам. В книгата пише торта 200 гр., ама пък пише и "3-4" дребни сладки, дето сто на сто не са 200 гр. Или 3 топки сладолед - живяла съм в Словения, не си поплюват с топките  Joy големшки са им. Сега сериозно, само баклава ли ще ядеш?

# 640
  • Cavan, Ireland
Ами да си призная, и фрешовете са ми разчистване. От следващата 4-ка ще си пазарувам като за режим.

Баклавата за десерт, аз не съм по сладкото, но тази баклава е от България и няма начин да я метна, пък и ми харесва де, нищо ,че е отровно сладка.

Иначе смяатам да ям pita bread , в тостера и като се отвори пълня със салата

# 641

Щом вечерята ще ти е салата с малко хляб, според мен можеш да си хапнеш 2-3 баклавички, спомена ми че са малки? По принцип пише, че вечерята е или само сладка или само солена.
А ти защо си толкова стресната? Пазила си я, знаеш кое и как е и свали и стана страшен пич  Hug

# 642
  • Cavan, Ireland
Да, аз съм наясно, просто никога не съм яла сладко като съм я пазила, дори и сладолед....то с годишна температура 10 градуса, не ти е и до сладолед де...виж в Словения искам да отида  Peace

Ами ще праскам само баклава за вечеря тогава хаха  #Crazy hahaha

# 643
 Mr. Green Ще направиш добра услуга на себе си, ако преди баклавата си хапнеш и сурови зеленчуци на салата или просто така  Hug

# 644
  • Cavan, Ireland
В този ред на мисли, вместо салати си мисля аз дали да не си правя зеленчукови смутита  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт