90 Дневна диета - килцата стопи и фиданка стани! Тема 363

• 57 160
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
Пий вода. Аз, както не можех да пия вода, ама въобще, сега как се научих и пълня тумбака с нея. Mr. Green

# 616
Здравейтее Simple Smile
Минавам да се отчета, макар и с не особено положителен резултат.
Ден 13 - свалени 0.700кг  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Уж нямам грехове, спазвам часове, грамажи, ред, всичко ! Ии не ме разбирайте погрешно, не съм слабичка,  имам за сваляне цели 20кг!
Дали ще имам напредък по-нататък? Или с това темпо да отлагам сватбата за лятото, но на 2018та  newsm78

# 617
И на сантиметри ли не си мръднала?

# 618
Ами яд ме е, но не се премерих !
По дрехите и в огледалото .. не виждам разлика.
Моя приятел каза, че дупето се било смалило леко, но не му вярвам особено, по-скоро ми прави комплименти да не се обезкуражавам

# 619
Beloved Summer
можеш ли да отговориш на себе си, а и на нас на няколко въпроса:
1) по колко часа на нощ спиш и от колко до колко часа - можеш ли да пресметнеш за последната седмица?
2) мислиш ли, че има вероятност да ядеш прекалено малко
3) скоро ще имаш сватба - мислиш ли, че е възможно да си под твърде голямо напрежение и стрес?
4) имаш ли някакво движение?
5) по колко вода пиеш?
6) мислиш ли прекалено фокусирано за отслабването, твърде вторачено?
7) послушай Дара и измери сантиметри. Кантара не е единствения индикатор за прогрес. Снимай се. Случвало ми се е със спорт и режим да губя 12 см.. от корема през пъпа и само 1 кило! Simple Smile  Hug
Вярвай в себе си  Hug

Страва рече 11 км, вЕрвам й  Mr. Green
Доволна съм Simple Smile
Пека рагу от сьомга

хубава вечер  Hug

# 620
Наядох се като прасенце. Crazy Парче реване, суха паста Палма, суха паста от тесните и продълговати, вафла Троя и 150 мл. боза. И сега чакам да отслабна. Joy

# 621
  • София
 Laughing  Голямо ядене е паднало.
Дали може локумки или да си направя нещо като локумена баница  newsm78 Не се сещам да има нещо непозволено за въглехидратен ден, но пък да не би локума да е някакво изключение.

# 622
Яж... ама не забравяй, че си на диета - с мярка  Flutter Hug

# 623
  • София
A, добре  Laughing Че видях сега във фейсбук едни локумки и  Shocked  А имам няколко изостанали кори за баница от онзи ден, когато правих баница с гъби.

Утре планирам някакви солени мъфини-със зеленчуци, за обяд. Със салатка, лютеница.
После евентуално малко локумена баница.
Направих и бисквити за детето-с бяло, лимецово брашно, кокосово масло, рожков, кокосова захар. Мисля си, че са подходящи и за мен  newsm78  Та може 1-2 от тях също и шоколада.

# 624
Съвет- добави си сурови зеленчуци. Важно е, особено при толкова много бързи вх

Даре, ти си сатана! Хахаха

# 625
Баница с локум ли прочетох?  Heart Eyes Heart Eyes искам и аз

Днешното си меню реших да променя малко. В смисъл закуската да не е плод, а плодов да бъде обяда. Знам, че в книгата пише, че закуската винаги, задължително трябва да бъде плод. Не намирам никакво логично обяснение в това. Разбира се тук изключвам периода, в който човек спазва 90-те дни диета и след това 90-те дни почивка, тогава да, закуска - плод. Но след това, когато решаваме просто да спазваме правилата на този начин на хранене не мисля, че е фатално, забранено или както ще да се нарече това закуската да не бъде плод. За това днес реших да закусвам - три яйца на очи + зеленчук; обяд - плодове (ябълки и мандарини); вечеря - белтъчна

# 626
НоМе - много интересно, моля те, сподели довечера как си се чувствала след такова хапване? Тежко ли ти беше, ядеше ли ти се сладко  и тн.
Логиката на плодово/зеленчуковата закуска е,  че според определени течения в храненето и философии организмът сутрин не бива да се натоварва с тежки храни - това е онзи спор от десетилетия - е ли важна закуската или не е и каква трябва да е тя. Според някои трябва да е мазна (от хубавите мазнини де), а според други съвсем лека и не натоварваща стомаха, за да сме свежи и работоспособни. А в книгата е обяснено с циркадните ритми на тялото и биологичния ни часовник - демек онова с от колко до колко какво се случва в тялото ни. Което мисля, че още не е доказано като теория, освен това е относително  - ако стана в 5 часа сутринта, процесите няма да са същите, каквито биха били ако стана в 7-8. Инес беше писала в книгата си за това кой хормон през кои часови пояси се освобождава и какво се случва с тялото ни, беше много интересно, мога да го потърся по-късно

# 627
Добро утро, дами! Днес съм на плодчета. Закусих една ябълка, на обяд ще си купя и други плодове (банани най-вече Mr. Green ), вероятно и ядки.
НоМе, завидях ти за закуската. Винаги съм смятала, че любимата ми храна са въглехидратите. Когато за пръв път започнах 90ДД с изненада установих, че всъщност най-любимите ми дни са белтъчните. Heart Eyes

# 628
Веднага ти отговарям  Grinning Аз и друг път (много пъти) съм закусвала белтъчини. Чувствам се много добре, не огладнявам бързо, не ми тежи на стомаха. Но имай предвид, че аз ставам много рано сутрин, просто такъв ми е ритъма и при мен закуската има значение. За себе си съм установила, че закуската ми трябва да бъде по-богата и засищаща, а обядът по-лек. За това обяд - плодове при мен работи.  Peace

Изборът в книгата закуската да е плод аз си го обяснявам по следния начин. Когато даден човек реши да се подложи на диета (90 ДД) то той е достигнал едно тегло, което във всички случаи е наднормено. Този човек няма правилни навици за хранене и определено има нужда от възпитание на вкусовите си предпочитания. При него/нея най-удачният избор е закуската да е лека, ненатоварваща, т.е. да закусва плод. В противен случай, ако на такъв човек му кажеш "Яж три яйца на очи за закуска" то той веднага би зарязал тази диета. Закуска-плод е едно плавно преминаване към осъзнато, здравословно и балансирано хранене.

И за да няма недоразумения и да не се объркват новите момичета да кажа: Ако в момента спазвате 90-те дни или сте в режим почивка, задължително следвайте правилата от книгата.

Това, което писах по-горе са си мой лични разсъждения на базата на дългогодишния ми опит с 90 ДД и в никакъв случай не са валидни за всички.  Hug

# 629
Ама НоМе нали това е идеята на темата, една от идеите де, да си говорим за отслабване - иначе просто всеки може да си чете книгата "и да се спасява сам"
Иначе отново съм съгласна с теб, 90 ДД обикновенно я започват хора, които имат много за сваляне (тя при другите и не е много ефективна де), та да, една от целите й е да изгражда хранителни навици.

Даре - и с мен е така, аз никога не съм обичала протеините, но щом лишаваш тялото си 3 дни от тях е нормално после да ти се ядат - те все пак са градивна единица и много важни за био-физическите процеси в тялото ни.

Относно протеините, не са ми любими, мога да живея на въглехидрати цял живот, но осъзнах как ми влияят едните и другите и сега малко опитвам да балансирам любовта към вкуса в устата с любовта към тялото си (демек насилвам се да хапвам повече протеини за сметка на ВХ)

Общи условия

Активация на акаунт