90 Дневна диета - килцата стопи и фиданка стани! Тема 363

• 57 150
  • 728
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, сладко и солено не се смесват. Дзак, специално премерих с линийката колко са тези баклавички 2х2. Joy Поне десет може да изядеш с чиста съвест. И задължително накрая ред черен шоколад. Не вярвах, че така убива желанието за още сладко, като ти загорчиии... Mr. Green

Аз закусих ябълка, а обядвах банан и червен портокал с около 70-80 гр. суров, белен слънчоглед. Сега се наливам с вода.

# 646
Mr. Green Ще направиш добра услуга на себе си, ако преди баклавата си хапнеш и сурови зеленчуци на салата или просто така  Hug
Mr. Green
салата с баклава  Shocked
това ще да е някакво гурме  chef hahaha

Вечерята е или сладка или солена. Или хляб със салата, или само баклава (до 200 гр.). И в двата случая накрая редче черен шоколад от към късата страна  Grinning

# 647
 Shocked
Еми... добре де, ама аз с 3 сладки "дребни сладки" не мога да се на ям. Но виж с голяма хубава салата от неутрални зеленчуци и 3 сладки ще се на ям Simple Smile И си спомням, че винаги съм правила така - ядях салата с малко хляб или без хляб и накрая нещо сладко - малко. Първо защото суровите зеленчуци алкализират средата, засищат и ми пречат да злоупотребя със сладкото ...
Но добре, ако трябва наистина да спазваме всичко по книгата - да, само сладка вечеря или само солена вечеря. Така пише  Peace

# 648
Това за трите малки сладки са абсолютни глупости за мен. Кой ще се наяде с три малки сладки  Mr. Green Но виж едно парче баклава е съвсем друго нещо, нали?

Но например ако салатата е неовкусена и от неутрални зеленчуци + три малки сладки  Rolling Eyes, въпреки че не ми изглежда особено кулинарно, става  bowuu

# 649
Хаха е, не говорим за кулнарно-вкусови шедьоври  Mr. Green а за ситост.
Освен това правилата са си правила, но реалността е друго нещо. Винаги съм мислила, че е далеч по адекватно да си изям салата с нещо сладко, от колкото да изям двойно количество на въпросното сладко. Лични убеждения. В книгата и правилата вече казахме как е.

# 650
Това с трите дребни сладки ще го броим в графата "изгубени в превода". hahaha

# 651
  • Cavan, Ireland
Ама тя цялата опаковка е 200 грама сигурно....ще умра от сладко. Аз не ям шоколад, не обичам по принцип а пък черен ми е в черния списък с храни....който не е много голям и без друго барабар с копривата, тиквата и спанака....

зарзават и баклава ще е значи...

# 652
  • Оптимист по принуда

Но например ако салатата е неовкусена и от неутрални зеленчуци + три малки сладки  Rolling Eyes, въпреки че не ми изглежда особено кулинарно, става  bowuu
Но Ме, това е некоректен съвет. В диетата няма такова нещо - салата с торта и т.н. В случая Дзак може да пийне един хубав чай например. Е, зависи дали иска да сваля кг разбира се. Но съм убедена, че ако на обяд си хапне хубава салата и режимни въглехидрати, пие достатъчно вода, сладката вечеря няма да я остави гладна. Защото след такова смесване, за което я съветваш,  сутринта кантарът ще и' покаже грешката.
Хубаво всеки си прави интерпретация, но ви моля да си ги зачертавате или слагате в скрит текст. Защото ето, дадохте съвет на жената, а утре ще трябва да и' обясните защо уж всичко прави както трябва, а килограмите не мърдат.

# 653
Деми,
моля те, сподели защо смяташ че от невокусени зеленчуци някой би могъл да има + ?

Не смятам за необходимо да се зачертава и скрива каквото и да е, след като изрично и двете сме казали какво пише в книгата. Също така не ми допада идеята, която забелязвам от известно време - всеки "нов" в темата се възприема като по презумпция безпомощен и не умеещ да мисли самостоятелно - това че някой е споделил нещо, не означава че другия автоматично ще го направи. Дзак е правила режима и преди и понеже аз дадох съвета за зеленчуците - заставам зад думите си. Възможно е да греша, но бих искала да ми обясниш защо греша и с какво ще й навредят сурови зеленчуци? Аз имам аргументи в подкрепа на твърдението си, бих искала да чуя твоите аргументи.

# 654
demmy. Не си права и веднага казвам защо. Сладките, въпреки че се наричат сладки могат да бъдат без захар, т.е. по рецепта да са или без захар или със сол. В този случай може да се вечеря "сладки"+салата от неутрални зеленчуци и няма да бъде против правилата.

А и не е нужно да четем книгата буква по буква и да си сложим капаците на очите без да разсъждаваме какво и защо се прави.

Така например, ако четем буквално, че вечерята трябва да ни бъде единствено трите малки сладки означава да си седим гладни. Това според теб по-добре ли е? Въпреки че е според буквата на книгата! Със сигурност не.

# 655
Приключвам плодовия ден с ябълка, червен портокал, три банана и сурови слънчогледови семки.

# 656
  • София
Днес много ми се объркаха плановете.Ядох половин банан и в 12 и 30 излязохме...нямаше време да обядвам. После до 5 ч. седяхме в поликлиниката с детето, ядохме по едно време от немай къде по 1 кроасан с масло(уж са с масло...очевидно е маргарин).Изчакахме си чакалото и от зор не ми се дояде.
За вечеря ме мързеше да си готвя и си намазах две филии с домашно сладко от смокини и редче от черния шоколад.
Утре  плодов и мисля цял ден да с мотам навън из парковете(дано е поносимо времето) и да си носим нарязани плодов и ядки. Та като си имам занимание, няма да се сещам да ям.

# 657
Ако си "обядвала" в 17.00 ч., а си вечеряла в 20.00 ч., си спазила часовете. Добре е да се вечеря по-рано, но е позволено до осем вечерта. Случват се и такива дни. Важното е, че не си нарушила режима. Peace
За парка са подходящи банани, фурми, стафиди, моркови, ябълки. И едно пакетче (до 100 гр.) ядки и си готова.

# 658
  • София
Не, кроасанът беше към 2  newsm78  Вечерята-6 и половина-7.
Иначе, ние обичайно в парка и въобще навън за разходка и игра, ходим с кутии с нарязани плодове  Laughing И/или банани, че можеш да ги ядеш без да пипаш директно с ръка.

# 659
  • Враца
Това срещнах сега в нета:

http://www.lekar.bg/2017/02/13/90-%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%BD … 0%B5%D0%BD%D1%8E/

Ако е полезно на някой ще се радвам, ако не - ще го изтрия!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт