90 Дневна диета - килцата стопи и фиданка стани! Тема 363

• 57 143
  • 728
  •   1
Отговори
# 660
Полезно е, не го трий. Peace
Дезидерия, аз помислих, че си яла в пет и половина. Във ВГХ минималните часове между обяда и вечерята са три, затова написах, че си спазила часовете.

# 661

Но например ако салатата е неовкусена и от неутрални зеленчуци + три малки сладки  Rolling Eyes, въпреки че не ми изглежда особено кулинарно, става  bowuu
Но Ме, това е некоректен съвет. В диетата няма такова нещо - салата с торта и т.н. В случая Дзак може да пийне един хубав чай например. Е, зависи дали иска да сваля кг разбира се. Но съм убедена, че ако на обяд си хапне хубава салата и режимни въглехидрати, пие достатъчно вода, сладката вечеря няма да я остави гладна. Защото след такова смесване, за което я съветваш,  сутринта кантарът ще и' покаже грешката.
Хубаво всеки си прави интерпретация, но ви моля да си ги зачертавате или слагате в скрит текст. Защото ето, дадохте съвет на жената, а утре ще трябва да и' обясните защо уж всичко прави както трябва, а килограмите не мърдат.

demmy нямам представа дали четеш тук, но тъй като вчера не отговори на моя коментар аз все пак си направих труда да прочета книгата, за да бъдем максимално точни и най-вече да не подвеждаме останалите, които са решили да правят тази диета.  Peace

Така, да видим какво пише в книгата относно въглехидратния ден:

"При всеки въглехидратен ден може да си направите зелена салата, салата от зеле, от домати или цвекло."

"Названието на всеки ден от 90 дневната диета не означава, че в течение на целия ден в менюто има само протеини/скорбяла/въглехидрати или съответно витамини. Дните са получили своите названия по преобладаващите в тях храни. Ястията съдържат най-различни плодове и зеленчуци."

Още повече, че в книгата има рецепти за вгх вечеря, които съдържат в себе си маргарин, яйце, мляко, плодове, ядки. Което ще рече, че във вгх вечеря може да си позволиш повече свобода и интерпретация

И ето още един от коментарите в книгата към поредния вгх ден:

"Вероятно сте забелязали, че във въглехидратните дни почти неизменни са доматите. Те са богати на витамин А и С, които позволяват на клетките да се запазят по-дълго млади. Доматите съдържат много минерални соли, ...... " Както се вижда авторките не казват във въглехидратен обяд, а казват ВЪГЛЕХИДРАТЕН ДЕН, което включва закуска, обяд и вечеря. Ако те изключваха зеленчуците от вгх вечеря (независимо дали сладка или солена) щяха изрично да го напишат.

Хубаво е, когато човек реши да спори или да прави забележки на другите, че не спазват правилно режима преди това да се е постарал поне да прочете книгата и то не само да я прочете, а да вникне в написаното вътре. Останалото е просто заяждане на дребно.

# 662
Ако се водим от примерните менюта на авторките, за вечеря е или сладко, или солено. Няма меню за сладка вечеря и салата. Ако решите да е постна пица (въпреки, че разрешават единични "прегрешения" с "истинска" пица) или хляб (макарони, спагети) на вечеря, може и салата.

# 663
Така е - вечерята винаги е или сладка, или солена  Peace В това спор няма. Ставаше въпрос дали могат да се ядат зеленчуци, въпреки че вечерята е сладка. Както посочих по-горе в цитатите от книгата се дава достатъчно свобода по отношение именно на зеленчуците.

"При всеки въглехидратен ден може да си направите зелена салата, салата от зеле, от домати или цвекло."

"Названието на всеки ден от 90 дневната диета не означава, че в течение на целия ден в менюто има само протеини/скорбяла/въглехидрати или съответно витамини. Дните са получили своите названия по преобладаващите в тях храни. Ястията съдържат най-различни плодове и зеленчуци."

"Вероятно сте забелязали, че във въглехидратните дни почти неизменни са доматите. Те са богати на витамин А и С, които позволяват на клетките да се запазят по-дълго млади. Доматите съдържат много минерални соли, ...... " Както се вижда авторките не казват във въглехидратен обяд, а казват ВЪГЛЕХИДРАТЕН ДЕН, което включва закуска, обяд и вечеря. Ако те изключваха зеленчуците от вгх вечеря (независимо дали сладка или солена) щяха изрично да го напишат.

# 664
Може би не им е хрумнало, че някой ще комбинира торта със салата от домати и краставици, затова не е написано изрично, че не може. А иначе почти във всяко примерно меню за обяд, са предложили пресни домати или доматен сок (върху пица, макарони). Написали са "въглехидратен ден", защото някои хора не обичат сладки неща и не само обядът, но и вечерята им е солена. Тогава е редно да има и салата.

# 665
Сега се замислям, например когато отидем на заведение и там има салата, основно ястие и десерт. Ето че комбинираме салата + десерт (сладък)  Mr. Green hahaha Това вече е в кръга на шегата  Hug  Hug

Но логически погледнато, ако хапнем една голяма салата за останалата част от сладката вечеря ще ни остане по-малко място. По този начин ще сме хем сити, хем на диета, а и няма да сме гладни. И по-добре салата, отколкото двойна доза от някой сладкиш  Grinning Hug

# 666
Здравейте момичета Simple Smile
Преди всичко искам да ви поздравя за празника - за мен той е специален ден и аз го уважавам. В името на всички смели и решителни жени, заради които днес имаме правата и свободите си.  bouquet Бъдете щастливи, обичани и уважавани, всеки ден !

По отношение на дискусията - живяла съм в Словения, чела съм книгата в оргинал и със сигурност между българската и словенската версия има разминавания. И така в рози ред на мисли: в науката (в качествената наука) една от най-уважаваните формули е: - теза/хпотеза - емпиричен материал - обосновка-аргументация - изводи. Всичко друго е али бали. В този казус с/без зеленчуци за ВХ вечеря абсолютно не намирам логика и аргументация в нито една теория за храненето, която съм чела (не претендирам да съм експерт в тази област), която да ми даде логиката защо да не ям салата и торта. И понеже аз съм човек, при който слепите правила не вършат работа, а търся логиката на нещата - ям и ще продължавам да ям салата с торта Simple Smile

vmarinska - благодаря за линка

Скрит текст:
Ужасена съм... мидите ми за белтъчния ден са живи и издават звучи от плика

# 667
Мен ако питате, сладката вечеря е за такива като мен. Mr. Green Като знам, че ми е разрешено веднъж на четири дни да се наям "от сърце", т.е. сладкиши, които много обичам, ще издържа диетата до края. Та по-скоро тази вечеря е за "разтоварване", да успокоим душата и излъжем тялото. Затова аз съм си позволявала и крем карамел, който обожавам, и еклери (съответно и чийзкейк) на ВГХ вечеря, въпреки че повечето спазващи диетата ги отхвърлят категорично, като вариант за този ден, защото преобладавали белтъчините. Да, но на мен ми е вкусно и ми носят минус. Докато от парче кекс нямам минус. Затова всеки трябва да се ръководи най-вече от тялото си и кое как му понася. А разбира това, като експериментира с някои неща. Peace

Забравих да честитя празника на всички дами в темата!  bouquet Wine Glass Нека бъдем най-вече здрави, щастливи, доволни от себе си и околните, и слаби, за да е пълна картинката.

# 668
  • Cavan, Ireland
Добър ден и от мен и честит празник фиданчета! Бъдете много здрави и усмихнати! bouquet

Вчера купих кантар - Кънчо!...., защото на нашия в нас му беше счупено едно от крачетата и показваше глупости. С Кънчо не сме в добри отношения от тази сутрин и според показанията му въпроса с баклавата отпада нацяло, сладко изключвам от менюто!

Днес въглехидрати, последно дояждане на това онова..

Закуска: фреш от портокали
Обяд: две малки филии домашен пълнозърнест хляб с горчица, кисели краставички и мариновани чушки.
Вечеря: салата домати с няколко маслини и две плоски кръгли питки-джобчета

Хубав ден на всички  bouquet

# 669
  • София
Рално зеленчуците не са ли неутрални? Вярно, има си цял витаминен ден, но те се ядат и през другите дни.
Т.е. ако си хапна някакъв сладкиш и неутрални зеленчуци, не ми изглежда като да  проблем newsm78 

# 670
Малко мляко в кафето голям проблем ли е?

# 671
  • София
Проблем е . Дори белтъчния ден, защото до обяд се ядат плодове.
Аз се чудех за ядково мляко, ако е домашно има смлени бадеми/кашу с вода  newsm78   Но си мисля, че проблемът не е в това, че кафето няма да е чисто, а че трябва да се ядат плодове до обяд.
Аз го пия чисто и не ми представлява проблем.Обичам кафе и на няколко пъти съм сменяла начина, по който го пия.Със захар от много отдавна не мога, ако подслаждам, то това е с мед. В началото ми беше гадно, но след това свикнах и сега не мога със захар.

# 672
Кафе с мляко може след обяда в белтъчен ден, ако сте яли млечни (мляко, извара, кашкавал, сирене). Тогава може да си позволите този лукс. Wink
Днес белтъчен:
З - банан
О - тиквички с млечен сос, пълн. филийка и айрян
В - прясно мляко

# 673
  • София
Днес ми е витаминен(аз все си го наричам плодов, защото това ям главно).
Ябълка сутринта, после обядвах помело. След това 1 банан, късния следобед-малко орехи.
Още не съм вечеряла  newsm78  Май ще са зеленчуци.
Боли ме глава, обаче, макар че пия доста вода. Обичайно ме боли глава във витаминния, дали не е заради захарта в плодовете  Rolling Eyes

# 674
Здравейте  Peace Чета ви редовно, спазвам се режима от известно време, но и успоредно ми изникват въпросчета.
Та например днес съм на плодове/зеленчуци. Ако през деня съм яла плодове, грешно ли е вечерята ми да е салата моркови, леко овкусена?

Общи условия

Активация на акаунт