Болница Надежда-бъдете предпазливи!

• 152 476
  • 374
  •   1
Отговори
# 345
Честито и от мен, не прочетох всички коментари, а само първа страница !
Аз също не се повлиях от случката с нея, защото бях сигурна в Георгиев.
Няма значение, истината е, че лекарски грешки се допускат навсякъде, дори и най-добрите грешат, но нека всеки си има едно наум и да се моли да не му се случва най-лошото. Затова според мен гинеколозите би трябвало да наблягат повече на обясненията, особено за инфекциите, които наред със скъсяването (което аз имах) са причина за преждевременно раждане.

# 346
Ура! Страхотна новина! Hug Желая на малкия боец и цялото семейство да сте
много здрави и всичко лошо да е зад гърба ви. Моите искрени адмирации за целите и намеренията с които пуснахте тази тема, смятам че  беше много полезно и доста мами ще имат едно наум.

# 347

Факт е, че и в Надежда има такива специалисти, за които няма и един лош отзив. Нека не омаловажаваме труда на всички заради грешките на 1-2 "специалисти".

Страхотна новина за детето. Да е живо и здравo, да радва родителите си! Peace
Не омаловажавам труда на добрите специалисти в Надежда. Всички знаем, че и там има специалисти, за които никой лошо не е казал. Проблемът е, че там няма избор на екип и при раждане не се знае на кого ще попаднеш. Дори и да имаш устна уговорка с някой, разчиташ само на неговата добра воля. Ако се окаже, че той е инцидентно зает или просто в последния момент по стечение на обстоятелствата те пренасочат към друг, нищо не можеш да направиш. Ако си платил изрично определен човек/екип да те изражда можеш да имаш претенции, в Надежда това не съществува и не можеш да имаш официални претенции защо въпросния човек не те е изродил.
В Надежда можеш да си избереш лекар да ти направи инвитро процедура или фетална морфология. Ако той е зает в определен ден - преместваш датата и чакаш. Проблем няма. Ако си родилка и ти тръгне раждане не можеш да чакаш, ако на лекаря, с когото имаш уговорка, му се случило нещо.

Последна редакция: чт, 27 апр 2017, 11:39 от eia

# 348
  • София
Скрит текст:

Факт е, че и в Надежда има такива специалисти, за които няма и един лош отзив. Нека не омаловажаваме труда на всички заради грешките на 1-2 "специалисти".

Страхотна новина за детето. Да е живо и здравo, да радва родителите си! Peace
Не омаловажавам труда на добрите специалисти в Надежда. Всички знаем, че и там има специалисти, за които никой лошо не е казал. Проблемът е, че там няма избор на екип и при раждане не се знае на кого ще попаднеш. Дори и да имаш устна уговорка с някой, разчиташ само на неговата добра воля. Ако се окаже, че той е инцидентно зает или просто в последния момент по стечение на обстоятелствата те пренасочат към друг, нищо не можеш да направиш. Ако си платил изрично определен човек/екип да те изражда можеш да имаш претенции, в Надежда това не съществува и не можеш да имаш официални претенции защо въпросния човек не те е изродил.
В Надежда можеш да си избереш лекар да ти направи инвитро процедура или фетална морфология. Ако той е зает в определен ден - преместваш датата и чакаш. Проблем няма. Ако си родилка и ти тръгне раждане не можеш да чакаш, ако на лекаря, с когото имаш уговорка, му се случило нещо.
С това вече съм напълно съгласна. Това, че няма избор на екип, отказва доста родилки от болницата, защото можеш да попаднеш на всеки. За мен е голям минус и ако не бях планово секцио, може би щях да си помисля, дали да избера болницата, макар и да съм ходила на ЖК там.

Колкото и да се опитват понякога да омаловажават тази "екстра" (избор на екип), за мен е важно да я има като опция, а да се възползва този, който иска.

# 349
Любопитно ми е...някой знае ли дали в чужбина има „избор на екип” при раждане?
За ин витро процедура, ако е стартирала и докторът отсъства, друг го замества за пункция, трансфер и т.н.

# 350
Не знам как е за ин витро, но тук в Германия масово НЯМА избор на екип, както и масово няма секцио по желание. Не искам да кажа, че никъде няма такова нещо, защото не мога да обобщавам без да съм питала навсякъде, но аз лично за в столицата не знам къде има такова нещо.

# 351
Който не одобрява избор на екип - не избира. Противниците на секцио по желание - не избират секцио. Всеки действа така, както се чувства добре и спокоен. Важно е човек да има избор.Какъв е проблема, че не разбирам?

# 352
Г-жо Стратиева, докоснахте ме с историята си. Показахте ми отново какъв невероятен късмет имах с износването и успешното раждане на близнаците ми.
Нека детенцето ви расте умно, борбено и здраво!

... някъде нагоре беше писано, че с приета по спешност пациентка не може да има пренасочване - напротив има. В патологията докато лежах в Св.София за задържане постъпи момиче с близнаци, едното бебе беше със спукан мехур и инфекция и започнало раждане в началото на седми месец. Организираха спешен транспорт на момичето с линейка до МД. Уговориха веднага екип, който да я поеме и така.
Въпрос на отговорност, заинтересованост и правилна оценка на ситуацията.

# 353
Това не е вярно. Германия е една от малкото държави, в които по здравна каса имаш право на избор дали да раждаш нормално или със секцио.
Не знам как е за ин витро, но тук в Германия масово НЯМА избор на екип, както и масово няма секцио по желание. Не искам да кажа, че никъде няма такова нещо, защото не мога да обобщавам без да съм питала навсякъде, но аз лично за в столицата не знам къде има такова нещо.

# 354
Да! За Германия е така и съм чела мнения на жени тук в този форум. Но доколкото си спомням не във всички провинции.

# 355
Добре, вие сигурно сте раждали тук и знаете по-добре. Аз съм бременна с второ, родих първото също тук и смятам, че маааалко повече информация имам от вас. Че се поема от касата е едно, намери доктор, който ще се съгласи без медицински причини да ти го направи. Аз бях в няколко болници на инфо вечери и във всяка се подчертаваше, че държат на естествено раждане, да не говорим, че половината не правят дори епизиотомия . И нямам нито една позната, било то германка или друга чужденка, родила секцио.

Отново казвам, не претендирам, че НАВСЯКЪДЕ е така, защото аз знам за столицата и определен брой (по-известните) болници тук. Но все п.к ви благодаря, че след 10 години в Германия вие ми отворихте очите как стоят нещата тук...  ooooh!

# 356
Иронията е напълно излишна. И в България от всички болници твърдят, че подкрепят вагиналното раждане и провеждат мероприятия разни за насърчаване. Лекарите твърдят, че са привърженици на естественото раждане. А кой прави секциото да се чуди човек! Важното в случая е жената да има избор за това как ще роди, как ще се чувства спокойна.

# 357
Раждането тук протича обаче коренно различно, нямаш лекар, а акушерка. Лекар влиза за 5 минути. Говорим за случай раждане без някакви проблеми. Та какъв избор на екип?! Какво значи, че си говорят за вагинално, а пак правят секцио като буквално няма кой да ти го направи. По-големите болници с неонатология може да има по-голям шанс, но малко са такива.

Естествено, че има начин ако много настоява някой да роди примерно секцио. Има си и частни клиники, има си и начини в държавна. Тази мода на секциото и тук я има, не е само в България. Но отново казвам - поне тук в столицата е по-скоро изключение, отколкото норма. В болниците, в които аз бях за информация, когато избирах, избор на екип също няма. Едната е верига с общо мисля 9 болници в Берлин. Да не говорим, че на мен и епидурална не искаха да ми сложат, защото нали "натуралното" гоним... естествено, че мога да настоявам, но не е така, че си приказват, колкото да има. И с това приключвам темата, защото все пак не бива да забравям, че явно вие сте по-информирани.

# 358
Страхотна новина, да е жив и здрав малкия юнак и все така бормен!
Много любов на цялото ви семейство, г-жа Стратиева!  Hug

# 359
Който не одобрява избор на екип - не избира. Противниците на секцио по желание - не избират секцио. Всеки действа така, както се чувства добре и спокоен. Важно е човек да има избор.Какъв е проблема, че не разбирам?

Ами опитвам се да си представя как на мен ми изтичат водите в 2 сутринта (примерно), в средата на август и около 10 дни преди или след термин, само че докторът който съм "избрала" е леееекинко на море на Канарските острови (примерно). Какво правим тогава ?

Общи условия

Активация на акаунт