Болница Надежда-бъдете предпазливи!

• 152 724
  • 374
  •   3
Отговори
# 120
  • София
Вече е стабилно, добре, че на следващия ден го преместиха в Педиатрията. Бебчо се бори и от вчера вече е със стабилни показатели.

Много се радвам.  Hug Да са живи и здрави всички малки борци!!!

# 121
Благодаря, да си живи и здрави всички децича. Стискаю палци и за бебчета на г-жа Стратиева.

# 122
Браво на детето.
Най отговорно ти заявявам, че бебето ти е голямо и има абсолютен шанс като на доносено дете. Повечко ще постои в болницата, но около термин ще си го прибереш.

Съжалявам, че ще го кажа, но евала правя на Михова, че навремето сама ми призна, че не могат да се справят с недоносени. Явно и сега е така. Та момичета, ако имате някакви зачатъци на родов процес заминавайте в Майчин дом или Токуда. Там поне хората знаят какво правят.

ПП. Диди, Госпожа Стратиева е вече само с едно бебе.

# 123
  • София
Аз в Щерев родих, там много ясно ти казват, че ако тръгне раждане преди 36 г.с трябва да се отиде в Токуда или Майчин дом и че нямат условия за недоносени бебчета.

# 124
  • В сърцето на любимия човек
Сигме - не е само д-р Михова, д-р Христов също ми беше казал, ако тръгне раждане преди 32гс директно да тръгвам към МД. Ама явно Стоянова подценява някои ситуации, не знам как иначе да си го обясня.

# 125
Благодаря Signma. Михова е много добър лекар има и още няколко изключения в болницата, от които съм очарована. Наистина Неонатологията им не може да поеме бебета под 1500 по закон, но те не могат и да се справят, дори и с доносени, които имат проблеми. За тези 2-3 седмици се запознах с настоящи и бъдещи мами, такива родили нормално, доносени бебета с проблеми и не можеха да се справят и чакаха лекари от други болници.
 ПП разбрах за загубата на г-жа Стратиева и наистина много съжалявам.

# 126
didi84s, да ви е жив и здрав малкия боец!
Какви хора са това, акушерки и лекари, които си позволяват да крещат на родилки, вместо да се борят да запазят живота на бебето. Раждането само по себе си  би трябвало да е един от най-съкровените моменти, идва нов живот. Не мога да си представя ужаса, който си изживяла.  Hug

# 127
Преди 4 седмици, много удентичен случай. Още в края на декември 2016 г. почнах да оолучавам болезнени контракции, зацапвания имах от 11 г.с през 10 дни. Началото на януари 10.01.2017 г. ходих на преглед в спешния кабинет, като имах съмнение, че ми е паднала тапата и инах течение. На 20.01.2017 г. ходих с зацапване, течение и болезнени контракции, но ми казаха, че не съм за прием да си пия магнезии и но шпа. На 26.01. през рано сутринта към 4 имах болезнени контракции и пак отидох в спешния, д-р Димова ме прие със скъсена шийка и каза, че е цяло чудо, че не съм родила в къщи. Сложиха ми системи за 2 дни, взеха ми микробиология заради течението и от там започнаха мъките. Всеки ден на визитация минаваха различни лекари и назначаваха различно лечение, лекуваха инфекция без да знаем къде е точно. След 3 дни искаха да ме изписват, аз им казвах, че продължавам да имам контракции, но те ми обясняваха, че си измислям. Никой не пожела да дойде и да ми пипне вдървения корем. Едвам ги накарах да ме прегледат и видяха, че шийката продължава да се скъсява и решиха да ми увеличат дозата в системата. От 26.01 до 03.02.2017 г. В 4 сутрина почувствах силна болка ниско долу и имах кърваво течение, викнах дежурната акушерка, която ми се накара и ми каза спри да,си въобразяваш, това течение е нормално, какво искаш да направя в 4 сутринта. Казах и, че искам лекар да ме прегледа, но ми отказа. След 10-15 мин усетих, че ми изтекоха водите, пак я повиках (Милена, най- гадното същество в отделението) и пак ми се накара, че я викам и си въобразявам, не са води, въпреки положителния тест. Станах до тоалетна и пак потекоха водите и така 6 пъти. Чаках час и пловина да дойде лекар да ме прегледа и пак да ми се накара, междувременно започнаха контракции на на 3-4 минути. 4 часа не казваха какво ще правят и ме проверяваха за разкритие. Питах ги дали юе готвят за нормално раждане, при положение, че има,данни за инфекция, плацентата ми е предна ниска и бебето е застанало напречно. Все предпоставки за секцио. След като почнах да рева от болки и не полъчих разкритие ме вкараха в 9 ч. за спешно секцио и ми казаха, че бебето ми няма шансове в 28 г.с. След секциото получих тежка анемия и решиха да ми вливат желязо, от което припадах, но пак не ми вярваха, че от него ми е адски лошо, след 3 банки желязо и припадъци казах, че няма да дам да ми вливат повече.

Това минава всякакви граници. Значи вашия случай е след случая на г-жа Стратиева.

Моля се скоро да се приберете с  юнака, който сте родила! Само радост от тук нататък.

# 128
Благодаря, да моят случай е след г-жа Стратиева.

# 129
  • София
didi84s, от цялото си сърце ти пожелавам, скоро в прегръдките си да държиш рожба си.

Ще ме извините мили дами, ама май започвам да разбирам защо ги бият лекари, сести и т.н.знам, че това не е нормален начин, ама на човек му кипва.
Бил съм за задържане на 3 ет.в Надежда и ситуацията в която е изпаднла didi84s, ми е много познат. Фак е, Че когато си там за 3-4-5 дни, не стваш свидетел на много неща ама положението много се влошава.  

Последна редакция: ср, 22 фев 2017, 21:06 от Мaksy

# 130
Благодаря ти Maksy, благодаря Aneto201

Последна редакция: ср, 22 фев 2017, 20:26 от didi84s

# 131
Ужас, това е втора серия на същия кошмар...Какво правят тези хора и как си позволяват такова престъпно безхаберие, как си позволяват да решават че едно бебе няма шанс като в МД се борят за живота на такива деца. Направо ми се реве като чета, съчувствам ви от все сърце, дано малките душици са живи, здрави и борбени!  Възхищавам ви се че намирате сили в такъе момент да дадете гласност за да се вземат мерки и да предпазите други жени. Ако след тези два случая не се вземат мерки просто не знам кой луд ще разчита да се следи в тази болница. Като не им се занимава да обяват че приемат само безпроблемни бременни след 36 гс за раждане и да се приключи .

# 132
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Мила bstratieva, много съжалявам за всичко, което преживявате и се надявам детенцето ти да се оправи.  Praynig
Когато каруцата се обърне пътища мног, но аз също съм бременна с близнаци в 11 г.с. след IMSI
и  не мога да разбера защо при проследяване на бременността не са ти правили всички необходими изследвания и правиха ли ти фетална морфология?
Не виждам да пише, че изследвания не са ѝ правени, още повече, че в "Надежда" секторът за ФМ е един от най-добрите.
По-скоро след индикации за започващо раждане са се объркали нещата. При всяка една жена може да започне раждане преди 36г.с. Въпросът е лекарите да реагират адекватно.

Моля ви,
Скрит текст:
жената е прокървила още на 18 декември, на което не са обърнали никакво внимание и не са ѝ направени изследвания, на 21.12 е  на преглед, по време на който е продължавала да кърви, пак никаква реакция от страна на лекарите, няма изследвания, отпращат я вкъщи. На 22.12  около 15:00 часа я приемат  с индикации за раждане без да вземат спешни мерки и да я преведат във болница, в която неонатологичното отделение има съответното ниво да се  погрижи за бебетата и в 21:00 часа я "вкарват за аборт".
Аз имах челен сблъсък с ин витро процедури в Надежда, но явно схемата е една и съща  във всички отделения.
Стряскащото е, че това не е изолиран случай на некомпетентност.
didi84s, кога се случи инцидента с теб?

Уточнила съм какво имах предвид в предния си пост, няма нужда от "моля ви".

didi84s, съжалявам за случилото се и стискам палци за бебчо. Щях да питам за проследяващия лекар, но ти си писала и за съжаление името е същото.

sigma, и аз се чудя, защо не са им казали. На мен поне 3-ма д-ри в болницата са ми казвали, че преди 32г.с. трябва да ходя в МД или Токуда. за да не губя време.

Наистина не мога да повярвам, че за няколко месеца нещата са се променили толкова. Като знам при мен как реагираха и като чета тези постове, имам усещането, че говорим за коренно различна б-ца. Жалко.

vespers, безхаберни д-ри има навсякъде. Винаги съм се чудила, как практикуват такава професия някои хора. Преди време кумата ни щяха да я "изпуснат" в Т. Киркова. Добре, че третият екип!!! се усетил, отварят я отново и я спасяват. 2 смени се сменят и нищо. Добре е, нормално е и на финала се оказа, че не е много нормално.

# 133
  • София
Сигме - не е само д-р Михова, д-р Христов също ми беше казал, ако тръгне раждане преди 32гс директно да тръгвам към МД. Ама явно Стоянова подценява някои ситуации, не знам как иначе да си го обясня.
Оказва се, че доста ситуации подценява. Не мога да повярвам, че лекар би приел зацапване за нормално.
При мен Атанасова беше на смяна и 100 пъти повтори, че наличието на зацапване не е нормално и трябва да се търси причината.

п.с. Извинявам се за поредния пост.

# 134
  • София
didi84s съжалявам и за вашия случай! Много сила пожелаваме на дечко и дано скоро се гушнете и вие у дома!

Общи условия

Активация на акаунт