Болница Надежда-бъдете предпазливи!

• 152 475
  • 374
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Като е така, защо не са я насочили г-жа Стратиева още при първото кървене, а за втория прием да не говоря?

Скрит текст:
Има ли новини как се развиват бебоците?
Защото зависи от АГ-то, нали това казваме и ние. В тази и в други б-ци работят не един и двама доктори, всеки има собствен начин за водене на консултация, информиране на пациента и т.н.

С първата бременност не съм била на ЖК в "Надежда" (тогава я нямаше тази б-ца изобщо) и никой не ми е казал, че има различни неонатологични отделения. Аз не съм и питала, което го отчитам като грешка, но пък бях по-млада, първо дете, изобщо не бях ориентирана. Пропуски и/ или лекари с различен подход има навсякъде.

# 316
 missence, тука не става въпрос за различен подход при водене на ЖК, а за спасяването на човешки живот.
При положение, че са знаели, че болницата няма капацит за такива случаи, защо веднага не са я пренасочили?

# 317
Щото ако я пренасочат няма да усвоят пътеката и да гушнат и допълнителните пари.

# 318
  • София
missence, тука не става въпрос за различен подход при водене на ЖК, а за спасяването на човешки живот.
При положение, че са знаели, че болницата няма капацит за такива случаи, защо веднага не са я пренасочили?
Ако АГ-то от ЖК ѝ беше обяснило, че преди 34г.с. трябва да ходи само в МД или Токуда, тя изобщо нямаше да стигне до "Надежда". Дежурният лекар в Спешно пък е трябвало да прецени същото нещо и да я препрати към посочените две б-ци. Низ от грешки и лошо стечение на обстоятелствата.

# 319
  • София
Ако АГ-то от ЖК ѝ беше обяснило, че преди 34г.с. трябва да ходи само в МД или Токуда, тя изобщо нямаше да стигне до "Надежда". Дежурният лекар в Спешно пък е трябвало да прецени същото нещо и да я препрати към посочените две б-ци. Низ от грешки и лошо стечение на обстоятелствата.

Тези грешки са за сметка на човешки живот, може би ако я бяха пренасочили, ако имаше адекватна, бърза и точна реакция от екипа, сега тази тема нямаше да съществува.
Жалко, грозно и не е човешко когато се правят грешки за пари.

# 320
  • София
Скрит текст:
Тези грешки са за сметка на човешки живот, може би ако я бяха пренасочили, ако имаше адекватна, бърза и точна реакция от екипа, сега тази тема нямаше да съществува.
Жалко, грозно и не е човешко когато се правят грешки за пари.
Абсолютен факт, но за грешките на д-рите винаги се плаща скъпо (за съжаление). Има го във всяка една б-ца, не само в "Надежда" и не само в АГ б-ци.
Надявам се поне да са си направили съответните изводи след случките, ясно е, че няма как да върнат времето назад.

# 321
Ако случаят е спешен, а родилката е вече в болницата, не мисля че е възможно пренасочване.

# 322
KittyCatty, говорим за конкретен случай, при който има непрофесионално отношение от страна на лекарите.
Г-жа Стратиева е кървяла седмица по-рано и после са я държали близо 6 часа, преди да ѝ направят "аборт".
Добре, че поне едното бебебнце е уживяло...

# 323
  • в страната на чудесата
Разбира се, че дори и да е приета, може да бъде преведена в друго лечебно заведение.

# 324
Момичета, понеже не съм писала от много време, само искам да споделя, че детенце още е в болница. Дай Боже скоро вкъщи!

# 325
  • в страната на чудесата
Ще се молим да се оправите скоро и да се гушкате у дома!

# 326
  • София
Момичета, понеже не съм писала от много време, само искам да споделя, че детенце още е в болница. Дай Боже скоро вкъщи!

Дай Боже скоро да си го приберете вкъщи и много да се радвате един на друг.

# 327
Здравейте,госпожо Стратиева,следя темата от началото,тогава бях все още бременна.Искам да Ви благодаря,че дадохте гласност на случилото се с Вас и да Ви кажа,че това за мен беше много полезно.Бременността ми беше с усложнения,в Надежда ходех редовно в имунологичния кабинет,но се следях при друг лекар на ЖК.Колебаех се за раждането дали да избера Надежда или Майчин дом,след като прочетох какво се е случило с Вас,повече не се колебайте,избрах МД.Усложнения имах при плановото секцио и то заради неадекватно лечение от имунологичен на Надежда,така ми бяха определили дозата на фраксипарина,че съм получила тромбоцити пенсия.Ако раждането не беше в МД,а в друга болница,не ми се мисли какво можеше да се случи с мен.В МД още преди операцията идентифицираха проблема,в операционна зала лекаря ми беше подготвен и реагира адекватно,и всичко това се случи,защото избрах за раждането си МД вместо Надежда.Благодаря Ви,че ми помогнахте да направя този избор.Желая Ви здраве и всичко лошо да е вече зад гърба Ви!

# 328
Ето това е смисълът и съм безкрайно щастлива, че просто се е получило. Радвам се, че написаното е било полезно и още повече се радвам, че Вие сте добре. Благодаря за пожеланията, аз също желая на Вас само положителни емоции!
quote author=nev78sk link=topic=966040.msg34911167#msg34911167 date=1493133237]
Здравейте,госпожо Стратиева,следя темата от началото,тогава бях все още бременна.Искам да Ви благодаря,че дадохте гласност на случилото се с Вас и да Ви кажа,че това за мен беше много полезно.Бременността ми беше с усложнения,в Надежда ходех редовно в имунологичния кабинет,но се следях при друг лекар на ЖК.Колебаех се за раждането дали да избера Надежда или Майчин дом,след като прочетох какво се е случило с Вас,повече не се колебайте,избрах МД.Усложнения имах при плановото секцио и то заради неадекватно лечение от имунологичен на Надежда,така ми бяха определили дозата на фраксипарина,че съм получила тромбоцити пенсия.Ако раждането не беше в МД,а в друга болница,не ми се мисли какво можеше да се случи с мен.В МД още преди операцията идентифицираха проблема,в операционна зала лекаря ми беше подготвен и реагира адекватно,и всичко това се случи,защото избрах за раждането си МД вместо Надежда.Благодаря Ви,че ми помогнахте да направя този избор.Желая Ви здраве и всичко лошо да е вече зад гърба Ви!
[/quote]

# 329
И така, след точно 125 дни, малкият-голям човек е вече вкъщи. Искам да изкажа огромната си благодарност на всяка една жена, която ме подкрепи, която прие историята ми твърде лично, която застана зад мен и която ме окуражаваше и вдъхваше допълнителни сили. Благодаря ви момичета!  Радвам се, че споделих тук, защото така успях да се докосна до Вас и Вашата съпричастност. Благодаря момичета, че бяхте до мен и винаги бяхте толкова обвктивни. Желая на всяка една много здраве, много късмет и бъдете винаги закриляни, обичани и обичащи.

Общи условия

Активация на акаунт