Трудно проговаряне - ТЕМА 22

• 135 106
  • 864
  •   1
Отговори
# 345
Другата седмица ще го правим и честно да си кажа нямам очаквания. Звучи ми логично да има евентуално ниски стойности защото малкия е на 4г. а от три г. не е ял месо супа и манджа което значи че в момента който го захраних и спря да яде почти всичко...живее на хляб, кекс и пържени картофи.И регреса в говора настъпи когато спря и храната според мен :/  не че на годинка е говорил но имаше регрес.

Последна редакция: пт, 05 май 2017, 16:35 от Гена

# 346
  • Пловдив
И моят кара общо взето на хляб и сирене (понякога, но не често - и салам), но имаше висок б12.
Е, мисля, че той се съдържа и в млечните продукти.

# 347
Аз знам, че за да се види дали наистина има липса на В12, се изследва и метилмалонова киселина, хомоцистеин и фолат.

http://medpedia.framar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D … D0%B8%D0%BD%D0%B0

# 348
Всъшност една докторка ми каза, че дори стойностите да са в норма това нищо не значи и резултата трябва да се разчете от хематолог и че педиатрите не могат да ги разчитат.

# 349
Как давате брейн бустера, като бяхме на 8месеца го давах 1 път по 5мл, а сега сме на 2г и 8м, но с ниско тегло. Пак ли по веднъж да давам,ще съм благодарна ако някой сподели

# 350
  • София
На 8 месеца брейн бустер, кой го изписа и за какво?
Аз давам 1 х 5мл, но може и 2х5мл

# 351
На 8 месеца брейн бустер, кой го изписа и за какво?
Аз давам 1 х 5мл, но може и 2х5мл
Великия проф.Иванов, според него детето изоставаше тогава, не знаело къдее лампата, не бърборело.....
А сега все още не говорим и се сетих за сиропа и го купих на своя глава Simple Smile

# 352
  • София
А сега знае ли къде е лампата. Ей,тия доктори луди ни правят,ако им позволим. Никога не се бях сетила да уча сина ми за лампата,много щяхме да го закъса е,ако го бяха изпитали.

# 353
Знае,знае за голяма радост всичко,но дума не обелва. Той се роди 1500гр,35 седмица и си върви дребничък. А този професор ни скъси живота с предполагаемите си диагнози. Ходим в един общностен център в момента при логопед и психолог харесват детето, но не говори и само ми се „карат”, че не съм настоятелна да проговорел. Та реших да пробвам паксъс сиропа, защото сина ми не иска да говори,особено като го караме. Иначе бабосва,но когато иска нещо сочи и мрънка, дано започнем да говорим .

# 354
  • София
Е как да си настоятелна да проговори. Заобиколена си с идиоти. Нали са терапевти ,те да му настояват да говори,ако знаят как. Той не издава звук или издава много, но неразбираеми звуци. Не е чак толкова голям, че да е странно,че не говори.

# 355
Е как да си настоятелна да проговори. Заобиколена си с идиоти. Нали са терапевти ,те да му настояват да говори,ако знаят как. Той не издава звук или издава много, но неразбираеми звуци. Не е чак толкова голям, че да е странно,че не говори.
Ами не говори, като гопреобличам и почва, мама,тата,баба,гага и такива срички едно след друго. После вече като го облека и го пробвам кажи мамо това,онова ,само се смее и нищо. Единствената дума съзнателна и ясна е НЕ, като го питам искаш ли това или друго и казва не. Друго няма. Специалистите като не става по лесния начин и набеждават майките ,че не правим нищо.

# 356

При моят син многоооо пъти съм писала, че доста от нещата ставаха точно с настояване, не от добра воля - колкото и да ми е тъжно да го кажа има и такива деца, което означава, че milena_dyakova86 те очаква голяма борба освен, ако не се случи някакво огромно чудо. И аз съм си мислила на моменти, че съм "идиот", а и съм го чувала, че се държа като такъв в магазин, но като видя резултата и колко е горд от себе си след това... Може би не са използвали правилните думи, за да ти го изяснят - ако детето видимо разбира повечето неща, няма проблеми в говорния апарат, посочва всичко правилно се пробва да се форсират нещата - пример (тъй като е от миналото, сега вече винаги казва) давах две неща едното любимо, другото не дотам или хич - питам: "Какво/Кое искаш?", следва посочване от негова страна, пак питам "Какво/Кое искаш?", опитва се да си го вземе онова любимото, аз не давам, а му давам другото което знам, че не му харесва... - след няколко поредни такива настояванки, придружени с непреклонност от моя страна почна да казва какво иска - първо с една дума, после с изречение... и така с почти всичко. Понякога някои деца не разбират от обяснения, но ако им покажеш нагледно какво искаш от тях те се справят добре - та предполагам за такова настояване имат предвид хората.

# 357
bencholino  точно така са и при нас нещата. Все нещо даваме за стимул и все и аз предлагам няколко неща за да избере или каже. Отделно сме супер злояди и срамежливи. Знам, че ще е трудно, но се надявам всичко,което правя да е възнаградено с успех за детето. Отскоро Ви следя и само последната тема(тази)съм прочела. Дано се случат нещата, че на еден ще тръгваме на ясла/градина за което ни одобрят. То и при нас всичко се получава по „трудния” начин.

# 358
  • София
Детето ти е недоносено и с ниско тегло родено, така че не сравнявай с връсниците.

# 359
Здравейте, синът ми е на година и единадесет месец и казва само мама и амам и баба. Издава и много други звуци, но не ги свързва. Имитира грухане, ръмжене и дори има звук нещо като „мгм” което употребяват за думата искам или това. Когато беше на година и нещо казваше бау-бау на всички животни, но после дойде свекърва ми да го гледа, започна да му говори само на руски и детето сякаш забрави за бау-бау . Иначе не откривам симптоми от аутистичния спектър. Той общува (да и не казва с махане на глава, има специален жест за няма и сочи с пръст),обича компания и дори да е плах в общуването с деца иска да си подават топка или да споделят лопадки и кофички. Обожава брат си и игрите с него. Обръща се на имимето си и изпълнява инструкции, слиза по стълби с опора, макар да проходи малко преди година и 5 месеца. Стои спокойно на едно място. Единственото, което ме притеснява в поведението му е че когато се разстрои започва да си удря главата (да се тръшка). С фината моторика не мога да преценя дали е ок, играе координирано с малки предмети (боб , леща), държи молив акуратно, но не може да покаже с пръсти 2. Не е определил водеща ръка още - яде сам и с двете ръце. Показва коя е дясна и лява ръка. Обяснявах си закъснението със смяната на езика български/руски/български, но като се замислих няма голяма връзка. 
Моля да ме насочите към специалист. Към невролог, психолог или логопед да се обърна? И респективно да ми препоръчате специалист в Пловдив (или София за диагностициране) за толкова малко дете. Благодарности и извинете за дългия пост, но имам нужда от подкрепа, защото всички около мен само цъкат с език и кой добронамерено, кой от безразличие ме успокояват.

Удря си главата или се тръшка?  Или и двете?  И само, когато се ядоса ли удря главата или и в други случаи?

Общи условия

Активация на акаунт