Трудно проговаряне - ТЕМА 22

• 135 005
  • 864
  •   1
Отговори
# 450
О, за ДП  какво има смисъл? Аз му пуснах само б12. Днес ходих в детска хематология ИСУЛ и там докторката каза че да на долната граница е но трябва и хемоглобина да е нисък и..... изпрати ни на кръвна картина и се оказа че е нисък но според нея това че е под нормата не е кой знае какъв проблем  Shocked Аз вече се отчаях.Как така ще има проблеми с б12 ако и други показатели са под нормата и като са не е кой знае какво??? Ядосах се . Според нея може да му се дава витамина но и да не се дава няма проблеми.

# 451
Здравейте група Simple Smile Пуснах изследване на малкия на витамин б12 и се оказа, че проблем има.Стойностите му са 230pg/
Сега следва среща с хематолог.Не зная дали това е причината за не говоренето му  ( не вярвам в чудеса), но силно се надявам, че поне малко започвайки терапия може да му повлияе добре.
Искам и аз дав изследвам детето, обаче тия от лабораторията искат лекар да напишел кое точно да се изследва, защото били много неща, които вървели заедно. Обаче нашия лекар каза ,че нямало смисъл. Та искам да попитам вие точно и единственото Б12 ли изследвахте, защото смятам да, ида, не съм се отказала, въпреки лекаря ни(личния).
Ако искаш ще ти напиша аз, какви изследвания направих на дъщеря ми пък ти ще прецениш от кое има смисъл.
Пълна кръвна картина, хормони- TSH, FT3, FT4, В12, фолиева киселина/фолиевата трябва да се изследва заедно с В12 само едно нямало смисъл, защото работели заедно/, липиден профил, глюкоза, вит. Д, поносимост към глутен и казеин.
Пуснах кръвни изследвания за тежки метали, които едно, че ми излязоха скъпи второ, че не били толкова точни резултатите, колкото да се изследва коса.

# 452
О, за ДП  какво има смисъл? Аз му пуснах само б12. Днес ходих в детска хематология ИСУЛ и там докторката каза че да на долната граница е но трябва и хемоглобина да е нисък и..... изпрати ни на кръвна картина и се оказа че е нисък но според нея това че е под нормата не е кой знае какъв проблем  Shocked Аз вече се отчаях.Как така ще има проблеми с б12 ако и други показатели са под нормата и като са не е кой знае какво??? Ядосах се . Според нея може да му се дава витамина но и да не се дава няма проблеми.
То и ние установихме голям дефицит на вит. Д при дъщеря ми на кръвните изследвания и като питахме всички лекари с които се консултирам ми казваха няма смисъл да и давате вит. Д ще си го набави от слънцето. Кво ще ги слушам явно нищо не разбират. След, като започнах даване на рибно масло /което е с вит.Д/ и отделно по 1 капка вит. Д на Джеймисън детето доста подобри разбирането.

# 453
Не от провинцията съм.Ние заведохме синът ни при ЦРИ Всяка дума при.Там ни казаха кои точно изследвания да пуснем .Кръвните са в норма.Поръчахме и от Щатити този тест за коса,но пустия му кит се бави много.Поръчахме го на 15 май и го няма още.Аз на своя глава не смея да давам нищо и затова се консултирахме там.Станислава е запозната с биохимичния подход и е много отдадена на работата си.Щом мъжът ми я хареса и се съгласи на всички изследвания ,а беше против всичко.

# 454
Когато поискахме направление от личната за някой изследвания жената остана много учудена.Нищо му нямало на детето ,щяло да проговори .На нейната племенница детето проговорило на 4 пък аз за какво се притеснявам.Така че разбиране от ЛЛ не очаквайте.

# 455
Здравейте група Simple Smile Пуснах изследване на малкия на витамин б12 и се оказа, че проблем има.Стойностите му са 230pg/
Сега следва среща с хематолог.Не зная дали това е причината за не говоренето му  ( не вярвам в чудеса), но силно се надявам, че поне малко започвайки терапия може да му повлияе добре.
Искам и аз дав изследвам детето, обаче тия от лабораторията искат лекар да напишел кое точно да се изследва, защото били много неща, които вървели заедно. Обаче нашия лекар каза ,че нямало смисъл. Та искам да попитам вие точно и единственото Б12 ли изследвахте, защото смятам да, ида, не съм се отказала, въпреки лекаря ни(личния).
Ако искаш ще ти напиша аз, какви изследвания направих на дъщеря ми пък ти ще прецениш от кое има смисъл.
Пълна кръвна картина, хормони- TSH, FT3, FT4, В12, фолиева киселина/фолиевата трябва да се изследва заедно с В12 само едно нямало смисъл, защото работели заедно/, липиден профил, глюкоза, вит. Д, поносимост към глутен и казеин.
Пуснах кръвни изследвания за тежки метали, които едно, че ми излязоха скъпи второ, че не били толкова точни резултатите, колкото да се изследва коса.
Благодаря, тези хормоните за щитовидната ли са? Ох, наистина повечето педиатри не ги интересува грам. Аз доста правих,даже и едни генетични(200лв), които и те нямали смисъл. И където и да идем при специалисти,ги питам кажете какво да направим. Не, и не никой не казва само прехвърлят топката от един лекар на друг и децата си растат, а ние се пукаме от притеснения....

# 456
Наскоро бяхме при една гастроентеролог, и ме пита изследван ли е за вит.Д, казах не. И тази се изказа, че можело организма му да е пренаситен на витД и затова да изоставало детето в говорното развитие. Ей, това не го бях чувала и вече не знам, всеки лекар си е луд по свой начин

# 457
Наскоро бяхме при една гастроентеролог, и ме пита изследван ли е за вит.Д, казах не. И тази се изказа, че можело организма му да е пренаситен на витД и затова да изоставало детето в говорното развитие. Ей, това не го бях чувала и вече не знам, всеки лекар си е луд по свой начин

Повечето деца са с дефицит на Д, не с пренасищане.

# 458
Наистина нашите деца са с дефицит на вит. Д, направете изследване и ще разберете. Аз откакто давам на дъщеря ми+рибно масло видях добъррезултат при дъщеря ми. За прехвалените добавки на д-р Яско, които и аз започнах да давам детето ми получи страшен обрив, та вече не съм им голям фен.
Щитовидните хормони (TSH, FT3, FT4) са много важни за разбирането на детето и понеже аз съм с Хашимото мисля, че детето има проблем заради моето състояние, хем по време на бременността се следих много внимателно.

# 459
Здравейте! Дъщеря ми е на 4год и 7месеца, и не говори. Водили сме я при психолози, психиатри и какви ли не лекари. Последното посещение при психиатър ни поставиха диагноза-„ разстройство в експресивната реч” От половин година посещава 3пъти седмично детски център, във който работят логопед и психог с нея. Приема хранителна добавка Гамалон също около половин година. Посещава нормална ДГ, но не общува особено с децата там. Детето брои до 20 она български и на английски, знае всички цветове, знае азбуката и на български и на английски. Знае страшно много песнички и стихчета, но смислен говор така и не се появява. Рядко се подчинява на команди, в повечето случаи, си мисля, че не ме разбира какво всъщност й казвам. Моля, ако някой има опит с подобен проблем, да ми даде съвет, какво още бих могла да направя за нея.
Според диагнозата би трябвало да разбира. Смени средата на детето.

# 460
Здравейте! Реших да пиша,понеже в предните два поста се споменава за Брейн бустера...знам, че тук не е темата за аутизъм,но има ли майки на деца с такава диагноза,които са давали този медикамент и са установили някакъв положителен ефект.
Да, имаше положителен ефект, но не магически. Определено помогна, но се появява кашлица при приема му-необяснимо за мен и го спрях. Все пак скока бе голям.

# 461
LoraDel, благодаря ти за отговора,но не разбрах сина ти просто труднопроговарящ ли е или с някаква диагноза от аутистичния спектър...,до сега съм чела, че само майки с труднопроговарящи деца са давали този сироп и се чудех дали има ефект при аутизъм. При нас един от големите проблеми е неразбирането на реч и се чудя вече какво да правя...и ние ходим на терапии от почти девет месеца, ефекта е нулев. В къщи също се занимаваме аз или майка ми със сина ми,но от числа и букви по далеч не стигаме,това го интересува, това знае и казва само Sad
За разбирането, макар да се повтарям, много помагат приказките на Балкантон. Дикция-уникална, музикален съпровод също- просто се набиват в главичките им, но и успокояват. Една приказка я пускам неколколратно в няколко поредни вечери и усещам, как дедето започняйки музиката изгражда очаквания за следващото действие. Бързо започва да усеща приказката, а после и разбира. Пускам самп вечер преди заспиване, за да мобе да се концентрира.

# 462
Здравейте, търся си класически логопед за 9год.дете в Източните квартали на София.
Предварително благодаря!

# 463
Наистина нашите деца са с дефицит на вит. Д, направете изследване и ще разберете. Аз откакто давам на дъщеря ми+рибно масло видях добъррезултат при дъщеря ми. За прехвалените добавки на д-р Яско, които и аз започнах да давам детето ми получи страшен обрив, та вече не съм им голям фен.
Щитовидните хормони (TSH, FT3, FT4) са много важни за разбирането на детето и понеже аз съм с Хашимото мисля, че детето има проблем заради моето състояние, хем по време на бременността се следих много внимателно.
Нашият хормон ТСХ беше 11 и нещо, ходихме при ендокринолог, тя каза, щом другите два хормона са в норма и антителата, този не е важен толкова...иначе вит.Д беше нисък преди 2 г., наваксахме го, спряхме капките, а сега пролетта като пусках пак беше нисък и пак пием вигантол, а вит.б12 е под долната граница, но не ни казват да има нужда от набавяне, да взема и аз да давам рибено масло ли, какво точно даваш като фирма и в каква доза, то сигурно пише на листовката, но...

# 464
Ние вчера правихме изследване на вит. Д. резултата е 110. Това не знам дали е в норма или не  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт