Женски нърдове - що е то?

• 7 958
  • 45
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Само аз ли бъркам nerd-човек, който си пада по комикси, игри, фентъзи и sci-fi истории и филми, ходят на коспшекове и гледат анимета и събират играчки от супер герои

, а geek-са тези, които са прекалено умни и занемаряват външния си вид.

Аз съм с визия на кифла, но обичам сипер герои, играя на конзоли( пт PS1,PS3,PS4, PS4 Vr, Xbox) , тук таме чета комикси(но рядко), обичам си Deadpool най-много, вампири и зомбита също. Харесвам със същата сила грима и контенето пред огледалото.
Проблем с ухажори нямам, но всеки изпъква с нещо, което мен да ме привлече.

# 31
Хора всякакви. Светът е шарен.  Peace

# 32
Що е то женски нърд и има ли почва у нас?
 Харесват ли се такива жени и намират ли си лесно партньор?

Темата е провокирана от темата за глиганите и кифлите и това мнение:

Цитат
И аз съм съгласна, че има женски нърдове. Най-лошата комбинация е да са с външност на красавица. Intel inside, кифла outside. Привличат слабо интелигентни типове, от които в последствие се отвращават.

Имаме си прекрасна дума, която е със същото значение на англ. nerd, а именно - зубър.
Повечето от зубрите в училище са момичета, момчетата са по-малко. Външността на зубрите е характерна, но се променя коренно след пубертета - някои от зубрите стават красиви и успешни жени, други си остават сгрухани и читанки. Въпрос на личностни и физически качества.

# 33
  • n/a
Не е зубър. Нърдът не си дава зор, просто му е интересно, влече го.
Не го прави за оценки (какъвто е класическият зубър). Прави го, за-
щото не може да не го прави.

# 34
Зубърът не е умен, има добра памет. Мислех, че нърд е някой, който е над средното ниво интелигентност Rolling Eyes

# 35
Следователи, патоанатоми, детективи на високи токчета, които изглеждат като излезли от моден журнал.
А защо не? Въпросните професии плюс редица други изискват високо ниво на образование и интелект, които не всяка жена има, та бидейки рядкост, са високо платени и въпросната жена може да си позволи да изглежда като излязла от моден журнал. Всъщност атомната физичка е с далеч по-голяма вероятност да е елегантна и лъскава от средностатистическата бг кифла, при това със собствени средства.

Аз не отричам, че съществува такава комбинация.  Simple Smile

# 36
Не е зубър. Нърдът не си дава зор, просто му е интересно, влече го.
Не го прави за оценки (какъвто е класическият зубър). Прави го, за-
щото не може да не го прави.

Зубърът учи поради липса на други интереси, като на някои от тях им е интересно, други учат заради оценки. Има различни зубри, но като цяло, зубрите са си зубри. Понеже са ученолюбиви поради една или друга причина, това се отразява и на оценките. Peace

Зубърът не е умен, има добра памет. Мислех, че нърд е някой, който е над средното ниво интелигентност Rolling Eyes

Защо реши, че зубърът не е умен, а нърдът - умен? newsm78 Пак казвам, точният превод на думата нърд е зубър. Питайте американците как ще ви опишат един нърд и ще видите, че все едно описват зубър.

И зубрите и нърдовете са отритнати от "социалния живот" на училището (обществото). Затова се събират с други зубри (нърдове).

# 37
  • n/a
Не е точен преводът.
Няма нърд, който да учи за оценки. И не е като зубрите, които
учат, защото нямат други интереси. Той, нърдът, има интереси
и се отдава на тях. Затова излиза от рамките на ССученик/сту-
дент и т.н. по житейския списък.

# 38
Веднага си представих синчето в тази категория..))

На всичко може да прилича, но не и на "смотан"..)

# 39
Веднага си представих синчето в тази категория..))

На всичко може да прилича, но не и на "смотан"..)

Ако не е смотан, значи не е зубър.
Има хора, отличници, които не са смотани и на тях не им казват зубри (нърдове).
Нърдовете ВИНАГИ са смотани, точно както зубрите. Факт. Прочетете дори английското определение за зубър (nerd): Nerd is a descriptive term, often used pejoratively, indicating a person that is overly intellectual, obsessive, or lacking social skills.

Не е точен преводът.
Няма нърд, който да учи за оценки. И не е като зубрите, които
учат, защото нямат други интереси. Той, нърдът, има интереси
и се отдава на тях. Затова излиза от рамките на ССученик/сту-
дент и т.н. по житейския списък.

Както казах, когато си читанка или умен, добрите оценки идват сами. Peace НО ако не си смотан, значи не си зубър (нърд).

# 40
  • София
Не е до оценки.. нърд-а си е нърд : няма успешна интеграция в обществото... Има си интереси, но те са твърде различни от тези на болшинството.
По темата. Познавам една такава. Не е смотана. Носи очила, АйТи специалист е  и се занимава като хоби с един вид танци.
Не се харесва на мъжете, макар че е свястно момиче, според мен. И тяло има и акъл...Хубава е, даже. Заради очилата ли е, карираните ризи, шините по зъбите. Нямам представа, но определено мъжете я избягват

# 41
Нърдовете ВИНАГИ са смотани, точно както зубрите. Факт. Прочетете дори английското определение за зубър (nerd): Nerd is a descriptive term, often used pejoratively, indicating a person that is overly intellectual, obsessive, or lacking social skills.

Встрани от темата -
Английското определение е за nerd, не за зубрач. Не знам какво е българското определение за зубрач, но не мисля, че включва overly intellectual, а везните по-скоро се накланят към наизустяване - ако идва от руското зубрила.
Тук има една интересна дискусия за английския еквивалент на това, което според мен е зубрач /съдейки по описанието на думата, защото изходната дума е на словенски/. http://english.stackexchange.com/questions/313712/derogatory-wor … stead-of-learning

# 42

Встрани от темата -
Английското определение е за nerd, не за зубрач. Не знам какво е българското определение за зубрач, но не мисля, че включва overly intellectual, а везните по-скоро се накланят към наизустяване - ако идва от руското зубрила.
Тук има една интересна дискусия за английския еквивалент на това, което според мен е зубрач /съдейки по описанието на думата, защото изходната дума е на словенски/. http://english.stackexchange.com/questions/313712/derogatory-wor … stead-of-learning

Българското значение на зубър си е точно нърд. Никак даже зубрите не са глупави, даже напротив - изискват се качества да си зубър - не е само памет, особено в горните класове и университета поне навремето, паметта не беше достатъчна да си отличник. И понеже съм била зубър, та знам какво е. Peace Сега, след години, като се видим на срещи на класа, някои от "готините" доста са се сдухАли. Mr. Green

# 43
  • n/a
https://rechnik.chitanka.info/w/%D0%B7%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%87

В българския език зубър или зубрач имат за синоними - папагал, кълвач.
Точно възпроизвеждане на материала чрез наизустяване предимно. Той
не е воден от интерес към предмета, а към оценката. Лошата новина е,
че не си била никакъв зубър, ако си учила поради интерес.  Hug

# 44
https://rechnik.chitanka.info/w/%D0%B7%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%87

В българския език зубър или зубрач имат за синоними - папагал, кълвач.
Точно възпроизвеждане на материала чрез наизустяване предимно. Той
не е воден от интерес към предмета, а към оценката. Лошата новина е,
че не си била никакъв зубър, ако си учила поради интерес.  Hug

Знаеш ли какво не знаят българите в България?
Не знаят, че в САЩ ако покажеш висок успех от университет или средно обраование, взависимост от работата, за която кандидатстваш, ще имаш предимство в подбора и то сериозно предимство. Нърдовете (зубрите) в САЩ също са с високи оценки и не, не са всички гении, както ги показват в сериалите. Сериалите са за промиване на мозъци - дайте да не се подиграваме на зубрите (нърдовете), те също са хора и то много умни. Само един ум, ако си мързелив, в един момент нищо не значи. А липсата на социални умения само спъва кариерата в някои области. Обикновено зубрите (нърдовете), които са ИТ, са си окей, защото там не се работи с хора, а с машини. Обаче...за друго не стават. И да, за да станеш високоплатен ИТ си се иска сериозно учене. Peace Аз пеех в хор и носех очила. Нямах време за глупости, когато бях ученичка. В един момент обаче, нещата се промениха при мен и това стана в пубертета, така да се каже, отворих се към света и от зубър, си станах куул. Вече не пея в хор и нося лещи. Sunglasses

Последна редакция: вт, 21 фев 2017, 18:47 от DeltaAzimut

Общи условия

Активация на акаунт