Помогнете при избор на име

• 12 110
  • 157
  •   1
Отговори
# 90
  • Австрия
Горното дете  Sad . Кой си кръщава детето така в днешно време?

Предлагам Стелияна, Станислава, Сияна, Стефани.

Oффф.. на мен пък изброените не ми харесват. Стелияна.. ъъъ, горкото дете  Rolling Eyes

Laughing

Твърдо за Стойна. Хубаво, силно българско име!  Peace
И точно ще е кръстено детето на дядо си, а не нещо си измислено, ама започващо със С.. А и в този ред на разсъждения, равнопоставено е с името на сестрата Ивана.

# 91
Цитат
равнопоставено е с името на сестрата Ивана.

Равнопоставено ли? Не мисля.

# 92
  • Враца
Стиляна  Peace

# 93
  • Австрия
Цитат

Недей  Laughing

# 94
  • София
Цитат

Недей  Laughing

И за мен е равнопоставено - архаично, но хубаво. И много българско по звучене.

Интересно колко е субективно всичко - Стелиана и голяма част от предложените са ми не по-малко, че и повече странни от Стойна и Стояна и не ми харесват.
Хубави женски имена със С за мен са Стела, София, Стефания.
Разпространени и "обществено приемливи" - Соня, Силвия, Симона, Стефани. На никое от тях не бих реагирала негативно или позитивно.
Другите предлагани повечето са ми не особено приятни.

И продължавам да мисчя, че Стойна има потенциала на Калина, Ралица, Рада - цялата вълна от модерни архаично-български имена с хубаво звучене. (Не бих ги избрала лично аз, но са хубави)

# 95
И двете имена ми харесват. Гласувах за Стойна. Стояна ми напомня за Стоянка Мутафова  Heart Eyes

# 96
  • София
Стойна изобщо, ама изобщо не ми звучи добре, наистина съм изненадана колко положителни коментари имаше за него.  Simple Smile Но както казват руснаците : "На вкус и цвет товарищей нет".

# 97
  • Телиш/Плевен
Стойна ми харесва много. Heart Eyes

# 98
За мен темата се поизчерпа. Grinning
Разбрах, че не съм единствената, която харесва Стойна. Не съм и единствеата, която не харесва Станислава. Е, не съм с групата, но не съм и сама. Много потенциал има в името Стойна, харесва ми повече от възроденото Рада, повече от Ивана...

Доничка, лека бременност ти желая и ако искаш, сподели накрая какво име сте избрали.

# 99
И точно ще е кръстено детето на дядо си, а не нещо си измислено, ама започващо със С.. А и в този ред на разсъждения, равнопоставено е с името на сестрата Ивана.

Въпроса не е ние на какво мнение сме, а как ще я възприемат другите деца. Ще и викат Стойке, страшно красиво ще е. Останалите ще са Мелани, Стефани, Ани, Белослава, Сияна, Никол,  ...., а то горкото дете - Стойка.

# 100
  • София

Въпроса не е ние на какво мнение сме, а как ще я възприемат другите деца. Ще и викат Стойке, страшно красиво ще е. Останалите ще са Мелани, Стефани, Ани, Белослава, Сияна, Никол,  ...., а то горкото дете - Стойка.

То даже и галено име няма като че ли.

# 101
Наистина ли не ви хрумва галено на Стойна? За Тони не се ли сетихте? Не че е задължително галеното, но ето - има си.

# 102
  • Австрия
То пък щото чудно хубавите Мелани, Стефани, Сияна, Никол.. след 20 години няма да са изтъркани от употреба и вече демоде като типичните за соц. времето Красимира, Светослава, Владимира и пр.

И какво от това като няма галено? Кое е галеното на Мелани или Стефани?

# 103

И какво от това като няма галено? Кое е галеното на Мелани или Стефани?
Мели, Стефи....
И на мен ми е леко архаично Стойна и Стояна, но хора всякакви .
Нашата брокерка въпреки уважителните си 68 години , се казваше Желязка но държеше да я наричат Джеси . Всъшност аз доста по-късно разбрах че се казва Желязка .
А за Стоя да сте се замисляли ?

# 104
  • София
Наистина ли не ви хрумва галено на Стойна? За Тони не се ли сетихте? Не че е задължително галеното, но ето - има си.

Ами не, не ми хрумна.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт