Помогнете при избор на име

• 12 102
  • 157
  •   1
Отговори
# 105
В крайна сметка мненията ни нямат кой знае каква стойност, родителите си решават как ще го кръстят. На мен Стойна или Стояна никога няма да ми харесат, но това си е моето мнение. Всеки решава за себе си.Peace  

# 106
Може да не са "моите" имена, но дали детето ще се срамува, дали ще му се подиграват, ами няма как да знам. Питам се, обаче, дали Канна (Рачева), Койна (Русева), Гита (Минкова), Трендафилка (Немска), Ричард (Груев), Найо (Тицин) са отнасяли подигравки за имената си, дали се срамуват от тях. Едва ли, щом не са ги сменили с обществено по-приемливи, все пак са публични личности. А две хлапета се опитаха да се подиграят на имената и на моите деца, въпреки, че не са нито странни, нито бабешки, нито изчанчени.

# 107
На Стойна по същата логика с галеното Тони, може и Сони .

# 108
E, то като ще е Сони или Тони, защо изобщо да е Стойна? Губи се посланието.

Боже, добре, че майка ми не е планирала да ми скрои подобен номер  Joy Чудно ми е дали всички, които насърчиха авторката, биха се радвали да се казват Стойна?

# 109
  • Австрия

Боже, добре, че майка ми не е планирала да ми скрои подобен номер  Joy Чудно ми е дали всички, които насърчиха авторката, биха се радвали да се казват Стойна?

Щото Тони е галено, нали.. пък българите обикновено държат на умалителни и галени.

Имена като Ивана, Мила, Рада, Мирна, Блага, Слава, Нина и др. подобни се приемат доста добре извън България. Издават славянски произход, но се произнасят и помнят лесно и фактът, че има известни със спортни постижения, музикални и артистични таланти и прояви хора, ги прави интересни и харесвани.

И ако имам момиче, което си пожелавам, нищо не ми пречи да го нарека с едно от изброените, а защо не и Стойна.. Ще го имам в предвид  Peace

# 110

О, да, в масовия случай галеното запазва посланието, бях забравила за това.

# 111
Абе, ако ще е Сони, направо да го кръстят Соня... Моето име е кратко, точно и ясно и нямам галено име и имен ден. Не мога да разбера каква е тая мания да има галено име, пък имен ден кога ще празнува... ooooh!

# 112
Абе, ако ще е Сони, направо да го кръстят Соня... Моето име е кратко, точно и ясно и нямам галено име и имен ден. Не мога да разбера каква е тая мания да има галено име, пък имен ден кога ще празнува... ooooh!

Ами не е мания - въпрос на предпочитание е.

# 113
  • Пловдив
И аз не бих гласувала за нито едно от двете. Като предложение бих дала Стиляна, Стела , Стефания, а за да си ходи с Ивана - Стамена например. Но Стойна и Стояна, звучат доста остаряло и както други потребители вече са казали, може накрая детето да се срамува от името си. Леко беменеене и раждане  Hug Hug Hug

# 114
  • Пловдив
Доничка, ако държиш на пожелателно-защитно име и да не е непременно със Сто- предлагам ти още:
Боряна
Живка
Кремена - да е от кремък, да е здрава, да устои, както камъкът устоява на стихиите;
Богдана, Божана, Богомила, Божидара
Христина или Мария - в този случай ще има мощната защита на сина божи или неговата майка.
Изберете име, което на вас да се харесва, а дали детето ще си го харесва никой не може да каже. Ако я кръстите с модерно име и в класа са 3-4 с това име, може да се сърди, че сте й дали банално име и го чува само вкъщи. Те и  моите родители смятали, че ми дават хубаво и модерно име, ама аз предпочитам да бяха спазили традицията и да ме бяха кръстили на дядовците ми-адаши с вечното Александра. #2gunfire Та - разни хора, разни идеали.
А  София е хубаво, модерно и крие в себе си много хубаво пожелание. Но пък Стояна ще празнува имен ден на Стефановден, вероятно и дядо й празнува тогава и ще си имат общ празник.

А София ще празнува на Вяра, Надежда и Любов Heart

# 115
Благодаря ви много за изчерпателните и обосновани мнения.  Hug
За сега изборът ни ще е между тези две имена защото съпругът отхвърли Стоила и Стоя, страх го е, че на Стоя няма правилно да ѝ произнасят ударението и ще стане все едно е глагол.

А дядото каза, че не държи да кръщаваме детето на него, но ако много държим каза, че предпочита Стойна или Стоена.

Станислава, Стиляна, Стефани не ни допадат никак. Може да се замислим за София, защото на мен ми е едно от любимите имена със ''С'', но тогава ни се губи цялата идея с кръщаването на дядото и посланието което искаме да носи името. И все пак ще помислим и за този вариант.

Ще пиша в края на краищата какво сме избрали. Дано скоро се решим  Crazy

# 116
Що за идиот би си помислил че ударението на това име е като това на глагола ?  newsm78 И децата биха се сетили как се чете .
Хора ,наистина си помислете добре , аз лично не си харесвам името и да знаете това тежи , бъдете отговорни .

# 117
  • Пловдив
Благодаря ви много за изчерпателните и обосновани мнения.  Hug
За сега изборът ни ще е между тези две имена защото съпругът отхвърли Стоила и Стоя, страх го е, че на Стоя няма правилно да ѝ произнасят ударението и ще стане все едно е глагол.

А дядото каза, че не държи да кръщаваме детето на него, но ако много държим каза, че предпочита Стойна или Стоена.

Станислава, Стиляна, Стефани не ни допадат никак. Може да се замислим за София, защото на мен ми е едно от любимите имена със ''С'', но тогава ни се губи цялата идея с кръщаването на дядото и посланието което искаме да носи името. И все пак ще помислим и за този вариант.

Ще пиша в края на краищата какво сме избрали. Дано скоро се решим  Crazy

Всъщност Стоена, звучи по-добре от Стойна Simple Smile

# 118
Извинявам се ама Стоена ми звучи селско... Стоя си ми звучи най-добре .
Аз обаче друго си мисля , ако сте християни, защо сте се запънали толкова много на тия бабини деветини и езически глупости и държите детето да носи име което да започва със Сто ? В карйна сметка, колко възможности има за име със Сто, което да е различно от Стоянка и  производните и?
Нищо лично .

# 119
  • Враца
От Стойна и Стоена - Стоена!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт