Познай коя е книгата - 15

• 60 823
  • 781
  •   1
Отговори
# 150
  • София, България
ей, колко хубаво ...

# 151
vihrogonche кажи ни кое е това небе  Grinning Grinning Grinning

# 152
  • София, България
а, не, да даде жокер  Naughty

# 153
  • София
Ричард Бах?
Силно ми напомня на една негова книга, "Небето е над нас/там", не мога да се сетя точно за заглавието.

# 154
  • Sofia
Ричард Бах?
Силно ми напомня на една негова книга, "Небето е над нас/там", не мога да се сетя точно за заглавието.

Браво! Позна - авторът е Ричард Бах, а книгата е "Небето винаги е там"  Heart Eyes  Невероятно добър сборник с негови разкази. Аз ви избрах разказа с името на самата книга. "Небето винаги е там". Ти си на ред.

# 155
  • София
Навремето, помня, че изчетох наведнъж почти всичко от автора и ми се сливат книгите. Най-силно ме впечатли "Джонатан Ливингстън Чайката", може би защото я четох първа.

Ето новата загадка:

..."Стаята по нищо не приличаше на негова стая. Не приличаше ничия стая, в интерес на истината, със сигурност не и на момчешка стая. Стените бяха снежнобели, украсени тук-таме с три типа шарки, представляващи кораби с опънати платна — очевидно максималното, което баба му е могла да измисли по въпроса за това какви тапети биха допаднали на едно момче. Чаршафите на леглото и юрганът бяха също така искрящи, ослепително бели, а единствената друга мебел беше един дъбов скрин, толкова голям, че можеше да служи и за маса за хранене. Това можеше да бъде която и да е стая в който и да е дом където и да е на земята или на която и да било друга планета. Х не обичаше да влиза в тази стая, дори и в случаите, когато искаше да се скрие от баба си."

# 156
Откъса е от "Часът на чудовището" на Нес Патрик Simple Smile
И едно друго предизвикателство :
"Лъскавата й коса, равномерно разделена на две, обгражда правилните очертания на нежните й бели страни, гладки и свежи. Абаносовите й вежди са извити и здрави като лъка на Кама, бог на любовта, а под дългите копринени мигли, в черните зеници на големите й бистри очи, плуват, както в свещените хималайски езера, най-чистите отблясъци на небесното сияние. Зъбите й, малки, равни и бели, проблясват между усмихнатите устни като капчици роса в полуотворения цвят на нара. Малките й, симетрично оформени уши, розовите й ръце, малките й крачета, заоблени и нежни като пъпките на лотос, сияят с блясъка на най-красивите перли на Цейлон, на най-красивите диаманти на Голгонда. Тънката й и гъвкава талия, която може да се обгърне само с една ръка, подчертава изящната извивка на закръглените й бедра и пищната й гръд, където разцъфналата младост е показала най-скъпите си съкровища, а под нежните гънки на туниката й е сякаш изваяна от чисто сребро от божествената ръка на вечния ваятел Виквакарма."

# 157
  • София
Откъса е от "Часът на чудовището" на Нес Патрик Simple Smile

Верен отговор.

# 158
  • София
Предлагам, ако няма движение по темата повече от 24 ч., който има загадка, направо да я пуска.

Обичам я тази тема, страхотни книги открих чрез нея и много ме радва като върви.

# 159
  • София, България
Разсейва се човек  Wink

Лан 7,  дай някакъв жокер, затрудни ни май  Thinking

# 160
Ми тази книжка ни караха да я четеме в 6-ти клас. В събота даваха филм направен по нея  Simple Smile

# 161
Ми тази книжка ни караха да я четеме в 6-ти клас. В събота даваха филм направен по нея  Simple Smile
Жул Верн. Пътешествие около света за 80 дни.

Само минавам, който иска да пуска загадка.

# 162
Да,  Жул Верн - 80 дни около света Simple Smile И още едно предизвикателство Wink

"Госпожо,

Сядам, за да Ви дам неопровержимо доказателство, че смятам Вашите желания за заповед, която не мога да не изпълня. Колкото и непривлекателна да е задачата ми, аз ще извикам спомените за скандалните моменти от моя живот, от който най-сетне изплувах — благословена да е силата на любовта, здравето и щастливата съдба — все още в цвета на младостта, съвсем навреме, за да използвам свободата, дарена ми от комфорта на богатството, с цел да култивирам природната си наблюдателност, благодарение на която и в най-разпуснатите удоволствия, в чийто водовъртеж бях хвърлена, се вглеждах в характерите и маниерите на хората по-внимателно, отколкото е обичайно за жените от моята нещастна професия, които гледат на мислите и разсъжденията като на свой главен враг, държат се на възможно най-голямо разстояние от тях или жестоко ги потискат." 

# 163
  • София, България
Това е някаква ... компаньонка сигурно, като Хубава жена обаче  newsm78

# 164
  • София, България
жокер  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт