Проблем с родителите

• 21 458
  • 266
  •   1
Отговори
# 60
Момичето е още ученичка-каква самостоятелност ,какви 5 лв.????
Има време за всичко....голямо бързане да бъдем големи. Stop
Не говоря за сега, веднага да се изнеса. Завършвам след 3 месеца а правя 19 след 1 не мисля, че е лошо човек да бъде самостоятелен и независим. Simple Smile

# 61
Тя точно от това се оплаква, че родителите не си вършат работата. Въпреки, че конкретните й оплаквания са различни от това, което вие виждате като проблем.
Цуре, на колко години си?
На 18 скоро правя 19.

# 62
Цурето13 ...  Laughing С тоя ник не знам на колко трябва да е. дано да не са 13.
Това е просто число, което харесвам, едва ли ако бях на толкова щях да говоря за работа и т.н. Съдейки по коментара, числото би те отивало повече на теб. Но както и да е винаги ще има хора, които да се подиграват на чужд гръб Simple Smile

# 63
Самостоятелността в повечето случаи трябва да се извоюва. А се извоюва с носене на отговорност. Ако наистина смяташ, че може да носиш отговорност - за връзката си, за мястото, където ще живееш и за ученето и за работата - направи го. Родителите ти ще помрънкат, но като видят, че се справяш, а и като си държиш на думата - няма да имаш проблем.
Но иначе звучиш така, като че очакваш родителите ти да ти дадат разрешение. Ами сигурно няма да го направят доброволно. Защото са го правили досега - да ти определят досега живота и смятат, че може да го правят и занапред.
А вероятно, както казаха и други тук, смятат, че като отидеш да живееш с този човек няма да учиш или като работиш, няма да се справяш добре с ученето. А и ако разчиташ на тях да ти плащат разходите по ученето, но да им противоречиш - няма да се получи. Така че определи сама с кое би била съгласна и с кое - не и действай.

# 64
  • София

Не говоря за сега, веднага да се изнеса. Завършвам след 3 месеца а правя 19 след 1 не мисля, че е лошо човек да бъде самостоятелен и независим. Simple Smile

Добре, имаш право да си независима и да се изнесеш.
Само че, как го виждаш на практика?
Как ще можеш да следваш и да се издържаш, и да си плащаш консумативите и данъците на жилището?
Защото, самостоятелността е това- отговорност за всичко.
На първо четене, виждам как набързо се каниш да заживееш с гаджето.
Което би значело, той да поеме разходите изцяло, поне докато успееш да си намериш работа.
А, дали той има възможност да го направи?
И дали ще се почувстваш по- самостоятелна ако замениш издръжката от родителите си с издръжката от гаджето?

# 65

Добре, имаш право да си независима и да се изнесеш.
Само че, как го виждаш на практика?
Как ще можеш да следваш и да се издържаш, и да си плащаш консумативите и данъците на жилището?
Защото, самостоятелността е това- отговорност за всичко.
На първо четене, виждам как набързо се каниш да заживееш с гаджето.
Което би значело, той да поеме разходите изцяло, поне докато успееш да си намериш работа.
А, дали той има възможност да го направи?
И дали ще се почувстваш по- самостоятелна ако замениш издръжката от родителите си с издръжката от гаджето?

И той и аз ще работим смятам, че ще се справим, защото аз съм намерила къде мога да работа(при моя близка приятелка имат фирма и ще ме вземат). С ученето ще се справя, смятам, че всеки който има желание би се справил, защото все пак на ще това ми е бъдещето. Изобщо не мисля да се оставям да ме гледа приятеля ми.

# 66
И какъв ти е проблемът тогава? Стягай куфарите и тръгвай. Пълнолетна си, не могат да те спрат.
Или ще чакаш да мине балът?
А приятелят ти работи ли, или и при него работата е в бъдеще време?

# 67
Да, и аз това се чудя Rolling Eyes Още  в първия пост-отговор Гугъл написа същото - като иска - да се изнася. Голямата работа Laughing Родителите ще помрънкат, но като видят, че се справя,  ще спрат.  Каква е тази дълга тема за нещо толкова непроблемно Rolling Eyes Освен ако на авторката не ѝ  харесва да  ѝ се казва - ама недей,  горките ти родители ще осиротеят от мъка,  стой си при тях, а тя  да си тропа с краче /в писмен само вид/ - не, няма, искам да се развивам...пък Laughing

# 68
  • София
Е, че щом не си на 13, имаш жилище и работа, какво общо имат родителите ти с проблема? newsm78

# 69
Не разбирам ,защо ще се изнасяш от вас само заради един мъж?
Вземи го у вас.Ще учиш,ще работиш,момчето при теб,родителите доволни ,че си при тях...

И аз се чудя ,защо седиш при тях ,а си на преклонните 19г ?Сигурно имаш някаква полза  Thinking

# 70
Може да са я заплашили, че ще врътнат кранчето. Не знам какво ще работи без опит и квалификация, но надали заплатата ще ѝ стига за издръжка плюс таксите в университета. За "живот" пък съвсем няма да останат.
Да, съществува вероятността гаджето да е по-голямо и да печели добре, ама нещо не ми се вярва.
Сега, като се замисля, на мястото на родителите точно това щях да направя. Да отворя широко вратата: "Моля, моето момиче, заминавай. Оправяй се както можеш, нас повече за пари не ни търси.".
Когато човек твърдо е решил да си чупи главата, и сто каски да му наденеш, все тая. Ще намери начин как да си провали живота. Дано само не се подлъже по "голямото" майчинство и помощта за майки студентки, та да роди и дете с цел оправяне на живота и финансите, та съвсем да се забатачи.

# 71
Не бе, нужни ли са такива крайности? Не може ли за начало да я оставят на мира да си намери работа и да се пробва да съчетава с университета? Да види ще се получава ли. Ако усети, че изнемогва, тя сама ще си промени мисленето. Ако пък се справя и успеха й не страда, аз не виждам причина да не пробва да бъде самостоятелна.

# 72
То никой не вижда причина да не пробва, само тя нещо се ослушва...  Simple Smile

# 73
ОК. Щом като авторката е пълнолетна, не се нуждае от разрешението на родителите си нито да се изнесе, нито да работи. Следователно, не виждам проблем. Стяга си куфарчето, изнася се, започва да работи и готово. Не е нужно нито одобрението на форума, нито на мама и тате. За какво изобщо е темата?

# 74
Заради гаджето, мисля.

Общи условия

Активация на акаунт