Витамин B12

• 205 612
  • 787
  •   1
Отговори
# 165
ясно, но това го разбирам от форума, не ми бе назначено излседване преди приема

# 166
  • София
ясно, но това го разбирам от форума, не ми бе назначено излседване преди приема

И на базата на какво, ако не изследване, са назначени тия инжекции? Само на презумцията, че бременните са анемични ли?   Shocked

Бих те посъветвала действително да повториш изследването десетина дни след последната инжекция. Можеш да си пуснеш и хомоцистеин, особено, ако пиеш и фолиева киселина (тя маскира дефицита на b12, дава фалшиви нормални нива на b12). Късмет!

# 167
реших преди месец превантивно да направя ДНК АНАЛИЗ ТРОМБОФИЛИЯ ИМАМ ЕДИН МИСЕД АБОРТ В 6 СЕДМИЦА МИН ГОДИНА ЮЛИ МЕСЕЦ

ХОМОЗИГОТЕН ГЕНОТИП 4G/4G за PAI
ХОМОЗИГОТЕН генотип Т/T за 677С>Т (MTHFR)
ХЕТЕРОЗИГОТЕН генотип A/G za 66A>G (MTRR)
хЕТЕРОЗИГОТЕН ГЕНОТИП I/D(ACE)
СПОРЕД ТОЗИ РЕЗУЛТАТ ДОКТОРА МИ НАЗНАЧИ Б12 ПО ЕДНА АМПУЛА ВСЕКИ ДЕН.

# 168
Както са ти казали неправилно ти е изследването  Peace. В12 се натрупва и прави резерв, след това като спреш да го приемаш още известно време в организма има натрупано...затова изследване се прави след минимум 20дена. 

# 169
Вероятно е назначено заради това, че не усвояваш фолиева киселина...(само предполагам). Но да - направи го 20 дни след последната инжекция.

# 170
  • София
No_ela, мутацията, която имаш най-вероятно ти пречи да усвояваш добре фолиевата киселина, както и другите витамини от B-групата. При теб се препоръчва да взимаш метилираните им форми (B12 под формата на метилкобаламин, може и хидроксикобаламин; фолиевата трябва да е метилфолат; B6 да е P-5-P). А също, може би имаш проблем с изчистването на металите от организма. Ти предполам си ги знаеш тези неща, но ето и една статия по въпроса, на мен ми беше полезна.  Peace

https://stopthethyroidmadness.com/mthfr/

# 171
Аз правих два курса на лечение от по 3месеца с подезични таблетки от 1000 В12 и днес правих контролно изследване, докарала съм до 440pg/ml ....но това все още се води сива зона, явно ще трябва да продължавам още с приема.

# 172
Аз правих два курса на лечение от по 3месеца с подезични таблетки от 1000 В12 и днес правих контролно изследване, докарала съм до 440pg/ml ....но това все още се води сива зона, явно ще трябва да продължавам още с приема.

Би ли споделила на коя фирма са хапчетата  Simple Smile

# 173

Би ли споделила на коя фирма са хапчетата  Simple Smile

На Солгар https://www.iherb.com/pr/solgar-sublingual-methylcobalamin-vitam … -60-nuggets/10740

# 174
Два курса по 3 месеца какво означава? Има ли пауза между тях? Аз съм на подезични таблетки от края на март и се чудя кога да направя контролно изследване и също дали да спра приема за 2 седмици преди това Thinking
А също доколкото разбрах май успоредно се изследва и желязо?

# 175
Да, има пауза така ми казаха да направя 2-3 месеца м/у двата курса.

За изследването - задължително трябва да се спре приема поне 20дена преди това иначе резултата ще е фалшиво висок.

Аз когато се изследвах за първи път, правих В12, Хомоцистеин и Желязо. Хомоцистеина и Желязото ми бяха добре.

# 176
Благодаря много за информацията Hug

# 177
Днес си пуснах ново изследване за В12, и резултата е повече от приличен. Вегетарианка съм, от 12 години. След прекарана язва и лекарства имах липси и ми биха инжекции миналата година, за седмица. Сега година по-късно, резултата ми е в норма без допълнителен прием.

Хематология

Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
Витамин В12(Vit.B12)           344.70     pg/ml              184-878

# 178
  • Бургас
Днес си пуснах ново изследване за В12, и резултата е повече от приличен.
Приличен - не  Simple Smile Моят е 369 и точно се чудя как да запълня дефицита още. Около 400 е
"сива зона". Приемлив, но не и добър  Peace

# 179
На изследването излизат стойности миниминамли о малсимални. След като моя е прилично над минималния, за мен е приемлив. Да се твърди друго, го отмятам към безумнте конспиративни теории, които не ме вълнуват.
Като искаш да ги вдигнеш нивата, няма какво да се чудиш. Инжекции и това е.

Общи условия

Активация на акаунт