Витамин B12

• 205 726
  • 787
  •   1
Отговори
# 570
  • София
аз пия вит.Д вечер и спя като пън.
съседите имат бебе и като пия вит.Д не се будя нощем когато бебето реве...

магн. олио се усвоява по различен начин и не може да се сравнява с орален прием. Peace
но, не съм мед. лице...

Това е страхотно! Relaxed
Успокоително най-вече. Благодаря!

# 571
Благодаря и за съветите за Вит.Д.
Отивам да чета другата тема.

# 572
Здравейте. Може ли вит. Б12 и желязо да се приемат заедно по време на бременност, разбира се с интервал между тях? Причината е понижаващ се хемоглобин, въпреки орален прием на Б12 1000мкг. Б 12 намалява ли запасите от желязо в организма?

# 573
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Б12 не намалява феритина.
има един вид анемия, при която нисък феритин е симптом за липсващ вит.Б12

хемоглобин се вдига относително лесно. по време на бременност пиех Кройтерблут Kräuterblut  Peace
това е сироп, доста сладък.
също можеш да пиеш чай от коприва и/или мента.
ако си в края на бременността е нормално да ти пада желязото. Peace, т.е. това си е предвидено от природата.

# 574
Б12 не намалява феритина.
има един вид анемия, при която нисък феритин е симптом за липсващ вит.Б12

хемоглобин се вдига относително лесно. по време на бременност пиех Кройтерблут Kräuterblut  Peace
това е сироп, доста сладък.
също можеш да пиеш чай от коприва и/или мента.
ако си в края на бременността е нормално да ти пада желязото. Peace, т.е. това си е предвидено от природата.

В 8 месец съм, хемоглобина преди месец ми беше 111g/l, но не ми беше изписано желязо, защото според док това си е нормално. Но се появиха сърцебиене, умора и задух, и ми се изписа Сорбифер, който незнам колко е съвместим с приема на Б12. Желязо обаче не ми е изследвано сега, да го пусна ли преди да го приемам това желязо, да видя дали въобще има нужда от него?

# 575
аз желязо не бих взимала без нужда. между другото аз съм винаги с високи стойности на хемоглобина, а феритинът ми беше под долна граница. хемоглобинът го качвах с коприва, тиквени семки, червено цвекло, т.е. с храна. феритин се качва само с таблетки, за моя жалост. пробвах и други методи, но без успях.
имаш ли недостиг на В12, че го взимаш?

Скрит текст:
в края на бременността, когато тялото се подготвя за раждането, е нормално да ти падне нивото на желязото.
желязото разнася до клетките кислород. обикновено този път избират и вирусите и така се разпространяват бързо и влизат в клетките.
затова в последните месеци, когато шийката на матката започва да се разширява, тялото намалява нивата на желязо в кръвта, за да намали вероятността от разболяване. Peace
това обаче няма да ти го каже никой лекар, ще те набухат с таблетки  Whistling

за задуха и умората нищо не мога да ти кажа.
аз имах такива симптоми и ми казваха, че са от желязодефицитната анемия, но се оказаха от друго. Tired

леко на финала и не се втелясвай толкова  Hug

# 576
asyalein благодаря ти. С голям дефицит на Б12 съм, затова го приемам. Аз също съм против пиенето на добавки просто така, нисък хемоглобин - бам желязо, а то дори може да не помогне...

# 577
Здравейте! Преди време изчетох цялата тема и не помня да е коментирано, за това искам да попитам как се съхранява течния метилкобаламин след отваряне...не знам и аз защо 2 дена стоя в хладилника,вчера на третия ден реших, че след като не пише някакви специални условия на съхранение след отвряне на витамина може да си стои докато го изпия и в шкаф примерно.

# 578
Здравейте ,

Преди месец правих пълна кръвна картина, желязо и Б12. С паническо разтройство съм, което доведе до депресия. Кръвната картина е с показатели в нормата, но желязо и Б12 на долна граница. Сега изчаквам да минат 10-14 дена , за да "засека" резултатите от едномесечния прием на витамина и ще дам конкретни цифри как се е променила стойността . Въпросът ми е как се процедира при желязото, има ли такъв период  на изчакване?

# 579
. Въпросът ми е как се процедира при желязото, има ли такъв период  на изчакване?

He

# 580
  • София
Въпросът ми е как се процедира при желязото, има ли такъв период  на изчакване?
Чела съм, че е добре да се спре приемът и на желязото за известно време преди контрола, по-точно:
"By the way, we learned that we should be off all iron supplementation for at least 12 hours before testing to see what supplementation is doing for us, but 5 days to see your true iron levels."
От тук: https://stopthethyroidmadness.com/lab-values/

# 581
За всяка добавка е добре да се спре известно време преди изследването - иначе, грубо казано, то отчита самата нея в кръвта, а не дали сте запълнили дефицита.

# 582
Желязото също трябва да се прекрати 2 седмици преди изследването. От хематолог го знам. Дори имам такъв случай. Пих желязо 3 месеца, като го свърших, отидох на изследване на следващия ден. Резултата беше почти на горна граница. Хематолога ме попита колко време е минало от последното хапче. Казах - до вчера го пих. И тя каза, че резултата е "фалшив" в този случай. Каза да отида след 2 седмици - отидох и резултата ми беше под средата на референтните стойности.

# 583
Много съм объркана. Част от изслдванията на детето са готови и съм много объркана.
Първо да ви кажа ,че първият резултат беше 56.05.  Давах му по 1 таблетка за смучене 10 -ина дни. След което реших да пуснем и хомоцистеин и го спрах. Т.е 20-ина дни не е пил нищо и днас от болницата ми казват ,че изследванита са в норма б12 около 600 и хомоцистеин 6 и  нещо. Не ми дават докумант за тях...не ми казват точни стойности, не си вдигат телефоните в дните и часовете за справки.....Чудя се изобщо правени ли са му изследвания Angry 20 дни не са ли достатъчни да пие нищо , за да не излязат фалшиво нормални резултати?

# 584
Достатъчни са, а и за 10 дни по една таблетка (1000 мкг метилкобаламин, предполагам) няма начин да е запълнил дефицит. Най-вероятно има грешка в едно от двете изследвания. Няма как да разберете, освен да потретите. 

Общи условия

Активация на акаунт