Дневникът тема 76 - Да отслабнем всички заедно!

• 49 262
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
Аз не мисля, че има човек който много да обича всичко да му е разчетено и да му е наложено какво и как и кога да яде. Освен някой, който е силно невротичен, ма това е друга тема. Само да вметна... ох отивам да пиша, че много се омотах тук в приятна компания и интересни теми  Hug

# 346
Добро утро, мили момичета  bouquet Честита Баба Марта с пожелание за здраве и много късмет във всичко  Heart Eyes
При мен нищо ново на фронта, макар нещо да ми спада волята напоследък и да се прокрадват еретични мисли за торти, което преди го нямаше, се удържам благодарение на вас и постовете ви  Heart Eyes  Вчера ми бе едно такова умряло едвам се прибрах, но тъй като отчитам, че имам психически проблем със страха да не надебелея, се метнах на кростренажора  Laughing Ама едвам устисках час, макар да се подсилих с чаша домашен компот от домашни череши  Confused Мислех, че захарта ще ме зареди малко, ама нъцки  Confused Днес съм си пак аз и не знам какво ми беше вчера  Grinning Пожелавам ви ден изпълнен с много емоции  bouquet

# 347
Добро утро!И Честита Баба Марта!    Wine Glass
Раничко е още за вино, ама .....    Laughing

Едно от нещата, които научих от френските кулинарни книги и диети е, че французойката мисли предимно за нещата, които може да хапва "разрешено" и с удоволствие, а загърбва и изключва от мислите си нещата, които смята за забранени.Т.е., фокусира вниманието си върху правилните храни и какво удоволствие може да извлече от тях, а не мисли постоянно какво НЕ може да яде, и като вид, и като количество.
Да, в началото не е лесно, но то кое начало е такова?!
С времето нещата стават все по-лесни, психиката, мозъкът се нагаждат.
Аз например сега мога да се разходя из хипермаркета, без нито една вредна храна да ме съблазни. Просто ми е безразлична.Невинаги обаче е било така....особено в началото, когато реших, че не искам да ям повече отрови.Всичко хубаво иска време и себеотдаване.
Една стабилна и трайна промяна не става от днес за утре.Както съм писала, иска се постоянство.А то с времето се отплаща стократно.
И това е валидно не само за храната и диетите, а за всичко останало в живота ни.

И менюто днес:
з-2 варени яйца, бекон, домат, сирене, парче свински гърди
о-дроб на фурна, салата
в-руло Стефани, печени картофи, салата
Мисля да спретна и някакъв десерт ....ама още не съм решила какъв да е.

# 348
  • тук и там
Страхотни постове,Госпожица Дух! bouquetЧакам рецептата за домашен шоколод,когато имаш време -можеш да ми я пратиш.Аз предпочитам черен пред млечен. Simple Smile
Аз имам да махам мазнини и паласки.Иначе не мога да се оплача от друго-в смисъл-здрава съм,правя упражнения за сила,тонус  и издръжливост,не се чувствам изморена(освен в случаите в които е логично да се чувствам така),тялото ми реагира добре-слабея при по-малки количества храна и качвам при големи количества и калорийни бомби.И ми трябва малко за да се харесам-само паласките и мазнините от корема(долна част) да махна и ще съм окей със себе си-в смисъл,че нямам огромни изисквания и очаквания към тялото си,за да го харесвам. Естествено това "малко" означава да махна едни нищо и никакви 5 килограма мазнини или около 10 кг обща маса.. Mr. Green
Amour,аз съм във Белгия,и то не във Фламандската част.Имам впечтления и от Франция.Но да-важно е да се храниш със удоволствие  и да се наслаждаваш на храната..Във малките количества (порции) и движението е ключът според мен. Peace
П.П-със тези картофи,си по-близо да балансиран режим,от колкото до ВМНВх Wink

Последна редакция: ср, 01 мар 2017, 10:34 от Kaisia

# 349
  • На топло
Здравейте момичета,
Честита Баба Марта, бъдете здрави и в перфектна физическа форма  Heart Eyes
Вчера и на мен ми беше успешен ден, ядох много вкусни неща, без никакви боклуци.
Днес на всяка цена поне 40мин. кардио. Ако спортувам съм забелязала, че нямам импулсивно влечение към сладкото.
Отчет -
З- една филия пълнозърнест хляб с сирене фета, чай.
О- супа от тиквички със сметана, едно малка пържола
В- искам само кефир, но не знам как ще се получи.
В момента пия капучино. Ще хапна и някакъв плод между яденетата.
И аз искам рецептата за шоколад  Wink, ако не за мен, поне за моите хора.
Смятам все пак да се опитам да премахна и шоколада, черен, черен, но по едно време ти се иска и от другия  Crazy
Приятен ден ! започва месец март и ми се иска да бъда по-стриктна в режима и в спорта.
И да включа масажа с олио по краката, по редовно.

Последна редакция: ср, 01 мар 2017, 11:55 от Hello♥J

# 350
Понеже няма тема за рецепти към нашата тема, го слагам тук - ако греша, моля да ме извините и насочите към правилното място:
Скрит текст:
1) Домашни шоколадови бонбони:
- 40 гр тахан (правила съм с лешников и сусамов) това е около 1 пълна с.л.
40 гр. кокосово масло (около 4 равни с.л.)
30 гр. мед (1 препълнена ч.л.)
20 гр. натурално какао на прах (1 препълнена с.л.)
- ядки ако искате, но вдигат калориите
Всичко се смесва на водна баня - първо маслото и тахана, после меда и накрая какаото. Налива се в подходящ силиконов съд - аз наливах във форми за бонбони и се замразява за около 40 минути. Става вълшебно
Калориите са за 8 бонбна по 17 гр около 100 кк в един.

2) 300 гр. сурови лешници
2-3 с.л. кокосово масло
2 с.л. натурално какао
щипка сол и кафява захар (може мускавадо или мед)
Лешниците се блиндират на паста заедно с какаото, а после постепенно се долива маслото и меда/захарта

Сатават супер и не отстъпват по нищо на купените по вкус, по цвят по всичко Simple Smile

# 351
  • Има много детски смях.
Честита ви Баба Марта и от мен, момичета!!! Здрави, румени, щастливи и засмени!!!  Hug
Дух!!! Удоволствие е да те чете човек!!!  Hug
Кайсия, щом Джилиан Майкълс ти идва "лека"- респект!!! На мен нейните програми са ми доста изтощаващи и потни. Пък не е като да нямам опит. Звяр е!!! Има много програми тя, всичко с календари и въобще- както си трябва. И като цяло тренировките й са около 30 минути. Последно правя една от нейните "йоги", но въобще не си представяйте йога като йога. В края на тренировката съм цялата в пот и тяло ми буквално гори.  Embarassed
А относно Емили Скай- на мейла ще ти пратя произволно избран ден от Фит1 програмата й, да видиш има ли чак толкова сложни упражнения и хореография въобще. Като пояснявам, че към всяко зададено упражнение има библиотека с видеоклипове с техника на изпълнение.
Относно празничните менюта и трапези- социални същества сме, няма как да избягаме от тях. Всъщност има, но не мисля, че това е крачка, която един трезвомислещ човек е добре да предприема.  Laughing Затова от известно време си поставям краткосрочни и дългосрочни цели и планове. Това откъм тренировки основно- така си съставям тренировъчните програми, кога коя да правя. Съобразявам ги с планирани пътувания, почивки и ваканции на децата. Като цяло, успявам да се придържам към тях. Има криввания разбира се, но те само показват, че съм нормално човешко същество.  Flutter Относно храненето- всеки ден се старая да се храня уж "изчистено" от боклуци, балансирано, да ми е хем вкусно, хем полезно, хем с необходимите макро и микронутриенти, хем... бла- бла- бла още много неща.  Laughing Въпросът не е да се храниш "правилно" 30- 60- 90 дни, а да ти стане начин на живот. И то на живот, на който да се наслаждаваш и да не ти се пълнят очите със сълзи само при мириса на пица (примерно), или да си заобиколен само и единствено от ограничения.Там е уловката. За мен.  Peace И ако един ден взема, че преям, или хапна топла пухкава питка, или както беше вчера- палачинки, приготвени лично от 11- годишната ми дъщеря по повод Деня на Палачинката- да, ще хапна и ще хапна с кеф. Защото това са онези малки радости и споделени мигове, пропускането на които ще е с доста по- негативни емоционални последствия за мен, отколкото фактът, че ще наруша диета или режим на хранене.  Blush И нито ми е гузно, нито ще се самобичувам, че съм имала такава прекрасна семейна вечер.  Mr. Green Но това са нещата, както аз ги приемам, след близо 7- годишно почти непрестанно лутане относно хранене, "как трябва" и "какво не бива". Последните близо 5 години мисля, че намерих моята формула, но въпреки всичко си вися в "Диетите" за сверка на часовника, а и защото винаги научавам нещо ново и полезно.
Мале... общо 12 години са това...  Shocked Не се бях замисляла.

# 352
  • тук и там
Umma,споделям философията ти за храненето и въобще мирогледът ти изцяло HugМен ме делят едни 5 килограма мазнини обаче за да достигна твоето постижение-тоест да съм във темите за отслабване,за сверка на часовника само.Според моите си критерии обаче. Според общоприетите норми-трябва да хвърля едни 15 килограма поне.. Mr. GreenДоста години все съм тук и аз.. Знам каква е моята формула,както казах количествата ,а от там и калориите ми идват в повече.Знам и кои са ми грешките.
Аз вчера погледнах само тази тренировка,и то отгоре-отгоре.Даже не я пробвах и си направих изводът,че ще е лека за мен..Така че по-скоро съм си направила грешни изводи,от колкото да съм във толкова добра форма. Абе щом Фита ми идва супер тежка и невъзможна за изпълнение,ясно е във каква форма съм.. Embarassed
https://www.youtube.com/watch?v=1Pc-NizMgg8
Благодаря сърдечно за клипчето! bouquetСлед тренировка ще отворя пощата си и ще го разгледам!

Последна редакция: ср, 01 мар 2017, 12:13 от Kaisia

# 353
  • Има много детски смях.
Ееее, то няма леко. Нали трябва да се излиза от зоната на комфорт. Когато нещо ми е много трудно, или модифицирам, или правя някакви други упражнения, докато свърши това, "гадното".  Peace
А с опита си със Зоната какво стана?

# 354
  • тук и там
Опитът ми със "зоната" остана само на теория. EmbarassedТи знаеш,че имам режими - старая се да се храня горе-долу съобразно тях,но ги нагаждам според моите вкусове.И не тегля храната...Така обаче,често приемам повече храна или по-малко..Когато е по-малко,тялото ,разбира се-под една или друга форма,си търси нужната енергия..и си я получава.И не свършват добре нещата...Не балансирам добре -мазнини ,вх и протеини явно..Режимите дословно спазвани са ми скучни,безвкусни ,еднообразни,задължаващи и досадни..Като се опитвам аз да си ги направя по мой вкус-явно не успявам  съвсем..Та ще стане де-но не знам още колко години ще ми отнеме... Mr. Green

Последна редакция: ср, 01 мар 2017, 12:32 от Kaisia

# 355
Честита Баба Марта, момичета!
Много здраве ви желая, останалото само се нарежда  bouquet

Госпожица Дух и Umma,
С удоволствие ви чета, защото давате страхотна мотивация и за мен това е правилния подход - всичко тръгва от любовта към себе си, любовта към собственото тяло.
Аз още се уча или по-скоро го приемам като непрестаннен процес, стремеж за самоусъвършенстване, в който целта е здраве, гъвкаво и силно тяло, чак на последно място слагам визия.
Имам си своите моменти в които се отклонявам от основната цел, когато се фокусирам върху отслабване, но за щастие вече ми преминават бързо.

Ето тази сутрин видях кантара с 400гр нагоре и веднага се сдухах, развали ми се настроението.
После се замислих, защо това трябва да има такова голямо значение, че да ми определя настроенията в живота....
Хапнала съм по-тежки храни вчера, отразили са се, защо трябва да правя драма от това и да си развалям деня.

Явно ориза така ми се отразява, т.к това ми беше предимно оризов ден:
о - ризото
с.з - дояждане на ризотото, че не успях всичко на обяд
в - спанах с ориз, яйца и кис.мляко; малко фурми и ядки, че ми се дояде сладко

Днес сутринта - тренировка.
з - банан и шепа фъстъци
о-пак същия спанак като по-горе
за другото не знам, не съм решила още... може да си доям киноа табулето от вчера...

# 356
Umma - винаги съм те харесвала, носи ми радост че си тук  Hug Ти и хубавите ти идеи Simple Smile
Маронка  Hug

Иска ми се да спазвам собствените си съвети и да вярвам толкова в себе си, колкото вярвам в другите. Нещо ми е малко тревожно ще успея ли и този път и дали пътят, по който съм тръгнала е правилния. Имам леки съмнения и малко чувство за вина ме спохожда не рядко, но опитвам да го увладявам. То не е само от храната, целия ми житейски период в момента е хаос и страх от неизвестното и разбира се - оказва влияние и върху психическата ми стабилност и храната...
Белтъчини - нещо се обърках много... накрая май равносметката е няколко парчета кашкавал и моцарела, половин варено яйце, салата от морков и марулка с мъъъъничко синьо сирене и 1/2 пфх (който е всичко друго ама не и пълнозърнест)
Вечеря - пъстърва и салата.
А между тях - едно кафе и една силова тренировка

# 357
# 358
За да си тестваме волята ли  Joy

# 359

Леле, майко мила  Shocked Shocked Shocked Значи Раят наистина съществувал  Heart Eyes Ама аз съм грешна и ще го пропусна  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт