Дневникът тема 76 - Да отслабнем всички заедно!

• 48 995
  • 746
  •   1
Отговори
# 45
Вяра - Н,
Спинига е много хубаво, високо интензивно натоварване, акцентира върху краката и го препоръчвам.
Фит бол има в 2fit до The mall, не знам дали ти е района.

Госпожица Дух,
И на мен водещата ми мотивация е да съм здрава, силна, гъвкава, издържлива, да съм свежа.... обаче аз и в момента съм такава, до някаква степен - защото вече съм успяла да сваля голямата част от кг-те, с който стартирах преди доста години.
Радвам се на чудесно здраве, тичам по 5км без никакви проблеми, със спортовете се справям чудесно - не окапвам, спрях даже цигарите преди 6м и се чуствам още по-свежа.
Та сега е как да се до-мотивирам за финалните няколко кг е въпроса?

Интересно ми е колко време ти отне да си промениш нагласата, начина на живот и да свалиш тези почти 50кг?

Иначе днес не съм планирала яденето, ще бъде ако огладнея, ако мога да изкарам водно ще е чудесно.
Спорт не предвиждам, 20 мин йога сутринта.

# 46
Привет, момичета Hug
Не знам как е при другите, но вчера тук времето беше супер, а днес от сутринта вали ужасен, мокър сняг ... Вече спря де, но е неприятно!

Днес си започвам моното и по независещи от мен обстоятелства ще съм на царевица, хихи. Вчера с приятелят ми си сварихме малко с масло и остана за доизяждане, а като за капак си пуснах филм на компютъра и си направих пуканки Mr. Green
Не е особено диетично, а и с маслото не е съвсем моно, но пък ще ми е вкусно, а утре и по-леко, защото след еднообразно хранене винаги ми е леко Mr. Green
За утре - разтоварващо с пилешко месо Peace

# 47
Зизу,     bouquet   за темата.   

Цитат
Amour, не съм точно предразположена, защото никой в моето семейство не е пълен. Майка ми след 3 деца е понапълняла, но не е кой знае колко много. Баща ми е към 187 и тежи 82 килограма, а братята ми и двамата са високи и слаби. Явно аз съм си прасенцето във фамилията. Sad Мисля, че най-лошото, което правя, това е да спра да тренирам. От 1 до 6 клас тренирах волейбол и не бях пълна, но после спрях, смених училището, а там нямаше стол, и постепенно ги качих. Когато казвам, че съм свалила първите два пъти, аз не говоря за много килограми. Първият път свалих 10, а вторият 15.. Те пак не са малко де, но не са сегашните ми 30.
mishoka55
Допуснах, че може да си предразположена, защото си започнала да качваш кг от дете.Това обикновено е при някакъв проблем или наследствено.
Иначе, си типичен пример за "влизане" в йо-йо въртележката.Качваш някакви кг-диета-сваляш ги-спираш диетата-пак качваш+допълнителни кг отгоре-пак диета-пак сваляш-пак спираш диетата-пак качваш кг+още отгоре...и така до безкрай.Освен ако не промениш тотално и кардинално начина на хранене за постоянно....
Проблемът на скачането от диета на диета и последващото качване на кг, е че свалянето става все по-трудно, тялото става резистентно към диетите и не реагира вече така, както ни се иска (точно както ако си пила антибиотици често, в един момент те просто спират да ти действат, тялото ти свиква с тях и не им се впечатлява   Laughing  ).Така се получава и с диетите, тялото свиква да е все ограничавано и в един момент просто спираш да сваляш.Или за да отслабнеш, трябват сериозни и драстични орязвания на храната.
Вторият проблем е, че със стандартните диети освен кг губиш и мускули.А когато спреш диетата и качиш кг, ти не качваш вече мускули, а САМО мазнини.Т.е., свалила си да речем 10 кг:7-8 кг мазнини и 2-3 кг мускули.Качваш после 15-на кг, ама те вече са само мазнини.И така при всяка следваща диета.Това също допълнително пречи на отслабването, защото всеки следващ път мазнините за сваляне са все повече.
Затова съветът ми беше да се ориентираш към начин на хранене, който води до естествено отслабване и можеш да поддържаш години.

Цитат
За мен храната не е средство за живот, а удоволствие. Без значение дали е някоя режимна пържола или торта. Честно казано и не искам да се отказвам от това си мислене.
И за мен.    Laughing   Аз съм писала, че съм си чревоугодник....имам кулинарен блог (е, в момента малко съм го позарязала....), имам над 300, да, ТРИСТА и повече кулинарни книги, постоянно готвя, опитвам нови рецепти и продукти...и също нямам намерение да се отказвам от кулинарното си хоби.Просто се опитвам, и засега успешно, да го съвместя с начина си на хранене, за да не пречи на отслабването сега и поддържането на теглото после.

Maroonka , 62-63-64 кг са съвсем нормални за 168 см.Съвсем възможно е тялото ти да не иска да се раздели с тях, защото точно на толкова се чувства добре.
Плюс това, наскоро попаднах на статия и таблица, според които с напредване на възрастта човек трябва да "слага отгоре" по няколко кг.
Цитат
Специално за дамите той казва, че до 40 годишна възраст идеалното тегло е -110 от височината. Или, ако сте висока 160 см., то идеалните килограми за вас са около 50. Но, ако сте минали 40-те години, нещата вече стават по-различни. Тогава от височината се вади 100. Например дама с височина 165 см. и години над 40, трябва да тежи около 65 кг.

Ако сте над 50 години към крайния резултат трябва да добавите още 5%. Например жена на 55 години, висока 170 см. 170-100=70. 5% от 70=3.5, значи идеалното тегло в случая е 73.5 кг.

Така че, много фактори имат значение.
Предполагам, с усилие и воля можеш да паднеш до желаните от теб кг.Но дали и на каква цена ще можеш да ги задържиш, ако тялото ти "иска" друго?

И след толкова "критика" да се пооплача малко и аз....явно сладкото жито със стафиди и портокалови корички, дето го ядох за Задушница, отприщи водопад от мераци за сладко...и събота и неделя в следобедните часове се олях-то не бяха кексчета, 1 морена, сладки макарони на фурна, ябълки, бисквита...накрая вече ми се повръщаше от количества и сладост, а се оглеждах за още.    Mr. Green  Затова, от днес съм 2 седмици във Въвеждането на Аткинс, за да озаптя този отприщил се глад за сладко.Откакто съм на "диета", т.е., от една година, не ми се беше случвало подобно нещо.Бях забравила какво е да нямаш контрол над храната.Какво ми стана тези два дни...не мога да се позная.
Та, днес:
з-сварени яйца и филе Елена, то не бях и много гладна, след уикендовото освинване
1 час ходене, около 3 км
о-печено пиле и салата
сз-някакъв протеин-яйце/кашкавал/сирене и краставица
в-печена наденица, салата

# 48
Вяра, б[/b]ратовчедка ми е спининг (и какво ли още не) инстуктур, но в чужбина. Нещо конкретно ако те интересува може да ми драснеш на лични и да я попитам.

Интересува ме основно натоварването - дали е прекалено голямо. И помага ли за отслабване основно на седалището и бедрата или е по-скоро за разтоварване. За да не си губя времето само

Вяра - Н,
Спинига е много хубаво, високо интензивно натоварване, акцентира върху краката и го препоръчвам.
Фит бол има в 2fit до The mall, не знам дали ти е района.

Сега видях поста ти - много благодаря за инфото. А The mall ми е далече - нещо около НДК, бул. Българи, Стрелбище, Борово - в тази част на София търся  Peace

# 49
Здравейте на всички,

преди години пишех в темата, но май никое от старите момичета не е останало, така че ще се запознавам отново с всички. Simple Smile

Накратко за мен,
2години след първото раждане, кантара започна да показва нелицеприятни цифри. Започнах борба с него и себе си и в общи линии се удържах в някаква форма.
След 2то раждане обаче, след много проблеми съпътстващи го, прием на лекарства и т.н...така и не успях да си възвърна килограмите.
Въртя се около едни, които са прекалено за моя ръст и телосложение и няма мърдане с повече от 5-6кг надолу.
От няколко месеца съм и на нова работа, дали от стрес или от стоене зад бюро...качих още 4кг. и нещата излязоха извън контрол.

Целта ми е да сваля 15кг, като от днес започвам измислен режим, с който да се вкарам малко в релси. За начало ще изключа хляба и постепенно останалите въглехидрати, както и сладкото.
Безалкохолно рядко пия, чипсове и др. от сорта също не ме блазнят. Simple Smile Ако успея да свалям по 5кг. на месец, ще е просто перфектно.
Планирам и ходенето на работа пеша, както и отново да започна да посещавам народни танци.
Ако успея да се накарам, ще включа и домашни тренировки по 30мин. Simple Smile

# 50
Здравей, Sesylle Heart Eyes
Добре дошла пак и ти пожелавам много минуси. Simple Smile

# 51
Запис и от мен в новата тема. Желая на всички много минуси.
Тази седмица си постигнах целта -300 грама съм , следваща цел до 1 март 67 кг .  Момичета не знам как сваляте по 5 кила на месец , аз на 1 кило на месец съм доволна.

# 52
Момичета не знам как сваляте по 5 кила на месец , аз на 1 кило на месец съм доволна.

Свалям, когато съм на плодове и зеленчуци само, без нищо друго.
Тъй като имам много за сваляне, първият месец вероятно ще са толкова. После обаче, по-трудно. Simple Smile

# 53
Момичета не знам как сваляте по 5 кила на месец , аз на 1 кило на месец съм доволна.

Свалям, когато съм на плодове и зеленчуци само, без нищо друго.
Тъй като имам много за сваляне, първият месец вероятно ще са толкова. После обаче, по-трудно. Simple Smile
То и аз първи месец 4 кила , но после по 1 кг.

# 54
 Yanina_, ако искаш да свалиш няколко килограма, нормално. Simple Smile
Моите все пак са много за сваляне, докато стигна здравословните спрямо ръста ми.

# 55
Maroonka - не мога да ти отговоря... при мен всичко става или с голямо вдъхновение и впрегнат инат в следствие на вдъхновението, или просто не става... Щом се чувстваш по начина, по който описваш и не можеш да се мотивираш и вдъхновиш... тогава трябва да се запиташ има ли смисъл?

Sesylle - добре завърнала се и успех Hug

Отидох на фитнес, нищо че съм мъничко болна Simple Smile) И... явно трябва да ида за нов клин  Thinking ooooh! Някакъв "батка" не особено симпатичен ми каза, че имам "хубави цветенца", защото бельото ми е на цветя... явно като съм клякала или нещо такова се е видяло ахаха голям сдух ме хвана  Embarassed Whistling
Но пък днес направих 2 км на пътечката и можех още, но реших да не се изсилвам, все пак съм малко болна и си имах тренировка с тежести  Mr. Green

# 56
Госпожице Дух, ти крака ли тренира? Моят инструктор винаги твърди, че е много грешно да се прави кардио след тренировка за крака, но аз познавам доста хора, които го правят. Трябва да го питам защо newsm78 Grinning

# 57
Мишонка, ми не знам какво тренирах  Laughing
Октомври и Ноември си платих за хранителен режим и тренировъчен т.е. участвах в едно предизвикателство на ЛТЛ и сега си тренирам по техните програми, като усетя че съм овладяла техниката и имам нужда от прогрес ще си платя за нова програма.
Иначе то между самите серии имам кардио - 2 с тежести, послед 60 сек тичане на крос тренажора. Последните 20 мин на пътечката са си моя добавка. Понеже си имам програма и в нея има и йога и тежести и кардиоа, а аз много искам да се науча да тичам, нз кога да го вкарам това бягане и... го добавям след тренировки с тежести понякога.

# 58
Нова тема имало, а аз се чудя къде сте! Hug

Добре дошли на новите попълнения! bouquet
Аз нямам минуси за отчитане, но полата ми вече така се върти около талията ми, че е смешно. И миналата седмица ми беше свободна на същите килограми, но не се обръщаше с предницата назад.  Laughing

Почерпих се с 2 тренировъчни потника (да се виждат раменете и бицепсите  Blush), отивам да ги меря и ще врътна тренировка с Шон.

# 59
Духче, няма проблем тогава Hug
Мислите ли, че ям малко? Все пък съм доста килограми, а не искам да сваля бързо, защото ще се нацепя, а после и ще ги върна. Sad Споделям ви менюто ми за днес

Закуска - 50 гр хляб с 3 малки резанчета моцарела, 1/2 авокадо, 3 чери доматчета
Кафе с мляко - някъде към 11
Обяд - риба тон, може би към 150 гр Embarassed, една печена тиквичка с чесън и 2 лъжици кисело мляко
След обед - малка зелена ябълка
,Вечеря - пилешко месо със салата( рукола, бейни спанак, 6-7 чери доматчета, 1/2 авокадо, 50 гр сирене, краставица).  -- не успях да изям и двете

Желая ви много успешен вторник, красавици bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт