Дневникът тема 76 - Да отслабнем всички заедно!

• 49 353
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Да, аз казах, че съм съгласна за придобити по-късно килограми и пълнеене буквално от нищото. Тогава може да има хиляди причини. Но аз винаги съм била с повече килограми и съответно освен да го чупя моя метаболизъм, за да изглеждам, както искам, друго май няма какво да направя Simple Smile

# 121
До някъде съм съгласна за метаболизма, но само донякъде, тъй като колкото и нормално да работи той, когато се поемат мого повече калории от нужните и най - правилния метаболизъм ще забоксува, даже не боксува, а продължава да работи нормално, но отлага запаси в тялото. Също така има доста хоро коло мен, които казват, че всъщност не ядат много, но дебелеят и то не защото метаболизма не им е в ред, а защото нямат представа от колоричността на храната си. Мислят, че тъй като половин шоколад е само 50 грама, това е нищо, но всъщност това са си грубо към 260 калории за тялото, а стомахът си е празен от малкото количество. Също така и скритите калории не отчитат, например, алкохола, соковете и други течности, които тъй като са течности си мислят, че нямат калории, а един купешки сок, освен вреден, е към 200 калории и той. И така като теглят чертата и ми кажат, че са изяли само половин шоколад и един сок преди ядене, но са си дебели, почвам да обяснявам, че са поели към 500 калории, толкова колкото има в порция в голяма пържола и богата салата салата, кито общо са към грамаж над половин кило, ме гледат стреснато  Laughing Важна е и концентрацията на
храната, а не само количеството й. Това е основната тема, на която почти всеки ден споря с нашите  Grinning

П.П. Потоплеснах се де Stuck Out Tongue Благодаря момичета за комплиментите  bouquet

# 122
Геогригева, ако 88 ти е годината на раждане, мога да кажа само "Наборе, ти си мацка!"

Мишока - дай почивка на тялото си, че да не стане по-зле. Зависи, понякога един фитнес или кардио потят и помагат да се избият бацилите, но в други случаи повече вредят. Авокадото зависи от количеството и спорта, но до половин на ден мисля, че си е ОК Simple Smile

Аз подкрепям  Amour* Съни, аз мисля че има какво да се направи. Консултирала ли си се със специалист по хранене и тренировки - но истински, който си разбира от работата?

# 123
Госпожица Дух, благодаря и да 88 е годината ми на раждане или както обичам да казвам емтелче съм Grinning 
На обяд ходих с колежки в ресторанта до работата ми и ядох пиле жулиени със салата от домати и краставици. Едната ми колежка е страшен образ и тъй като жулиените бяха с гарнитура от пържени картофи в обедното меню, каквито не ям отиде в кухнята на ресторанта и бързо ми подмени гарнитурата  Joy А другите като разпънаха едни сладкиши с карамелизирани плодове след обяда  ooooh! Но аз съм желязна и си взех две зелени ябълки и по - късно ще мушна едната  Simple Smile

# 124
  • тук и там
Вчера храненето ми беше добре-три яйца със сирене,кефир и бадеми сурови и за вечеря-салата маруля със пилешко филе,домат,малко сирене  и няколко маслини.Тъй-на пръв поглед,няма ВХ-малко на високо-мазнинно прилича..До тук добре.Обаче днес не можах да си направя тренировката.Нито сила,нито желание,нито тонус и издръжливост..Мързи ме -изморена се чувствам..Отказах се на 15-тата минута още!А бях пила и протеин преди това..
За днес-закуска -протеин със прясно мляко
обяд-св.пържила със броколи
вечеря - мисля салата пак ,но може със риба
От другата седмица започвам сериозно,като мисля и да се наблюдавам след всяко хранене как се чувствам и как ми влияе на тренировките.За калорийният баланс съм съгласна със Георгиева.Аз например съм била слаба във периодите със много движение и малко храна(разбирай калории).Сега и  съм по-стара,и движението ми е много по-малко и храната и стресът  ми е повече -как няма да пълнея..

# 125
До някъде съм съгласна за метаболизма, но само донякъде, тъй като колкото и нормално да работи той, когато се поемат мого повече калории от нужните и най - правилния метаболизъм ще забоксува, даже не боксува, а продължава да работи нормално, но отлага запаси в тялото. Също така има доста хоро коло мен, които казват, че всъщност не ядат много, но дебелеят и то не защото метаболизма не им е в ред, а защото нямат представа от колоричността на храната си. Мислят, че тъй като половин шоколад е само 50 грама, това е нищо, но всъщност това са си грубо към 260 калории за тялото, а стомахът си е празен от малкото количество. Също така и скритите калории не отчитат, например, алкохола, соковете и други течности, които тъй като са течности си мислят, че нямат калории, а един купешки сок, освен вреден, е към 200 калории и той. И така като теглят чертата и ми кажат, че са изяли само половин шоколад и един сок преди ядене, но са си дебели, почвам да обяснявам, че са поели към 500 калории, толкова колкото има в порция в голяма пържола и богата салата салата, кито общо са към грамаж над половин кило, ме гледат стреснато  Laughing Важна е и концентрацията на
храната, а не само количеството й. Това е основната тема, на която почти всеки ден споря с нашите  Grinning

П.П. Потоплеснах се де Stuck Out Tongue Благодаря момичета за комплиментите  bouquet
И е така, и не съвсем.....    Simple Smile
Ти сама си дала пример как човек съвсем "доброволно" си "чупи" метаболизма, хранейки го с боклуци като сокове, шоколад, бисквити и т.н. вредности.Няма как метаболизма да остане здрав, ако постоянно е захранван с боклучава "храна", вместо нормалната за него-риба, месо, зеленчуци, плодове, ядки....
Аз поне именно така си прецаках метаболизма и качих кг.До към 35-тата си година бях нормални кг за височината ми.Предвид напредването на годините качих 2-3-4 кг.После в рамките на 4 години загубих и двамата си родители и се сринах.Изпаднах в депресия и се "самолекувах" с храна, в резултат-отгоре около 30 кг.Ядях на корем сладки храни, предимно купени.Няма метаболизъм, който да може да устои на подобно хранене, да остане здрав и да запази кг.
Според мен, калориите са просто следствие.Или, ако човек яде вредна храна, пълни стомаха, но клетките му гладуват, защото вредната храна е празна откъм микро и макронетриенти, следва глад, защото клетките "крещят Гладни сме!", пак ядене, пак глад...с такъв модел няма как да не се надвишат нормалните калории.С полезна храна е доста трудно...аз поне не мога да изям 3-4-5 пържоли със зеленчуци, но виж, спокойно можех да погълна 2-3 парчета торта.    Laughing
Така както се храня сега, трудно мога да преям...просто няма как да изям 10 яйца наведнъж, или 3-4- пържоли, или 2 кг зеленчук....дори на някое хранене да изям повече като калории, тази храна засища достатъчно, за да не огладнея в следващите 5-6 часа, или да ям значително по-малко на следващото хранене.

# 126
Леле, от снощи не съм влизала и не мога да ви смогна да ви изчета  Wink

Amour*,
отгоре-отгоре четох, но не разбрах как точно се лекува метаболизма - с правилно и редовно хранене ли?

Аз днес съм луднала направо.
Станах в 6 часа, приготвих си храна за офиса, изстрелях се на сутрешна тренировка, че нали снощи я изпуснах, после няма такова търчане до работа, препотих се... не трябва пак да си причинявам цялото това бързане.

Храната за днес (планирано):
- закуска: банан
- обяд: салата моркови, орехи, яйце, синьо сирене, зехтин
- вечеря: омлет с 2 яйца, сирене и малко салам
Кг-те са с 400гр нагоре заради 00 ишута...  Confused

Понякога малко еднообразно ми се получава менюто, но засега не ми пречи - много обичам салати със сирена, както и омлети, а и са бързи и лесни за приготвяне.

# 127
Amour*, Георогиева,
според мен и двете казвате едно и също Simple Smile и го намирам за много вярно Simple Smile

Amour* - ти говориш за хранително разстройство и системна злоупотреба с храната, която разбираш - знаеш, че заменяш емоции с храна. Геогриева говори за несъзнавано поглъщане на калории, без да се усеща ситост. Крайния резултат е метаболитната обмяна на веществата, но не мисля че толкова лесно можем да я прецакаме. От 2011 до 2014-5 свалих 50 кг. Задържах ги и промених начина си на хранене. Най-във форма бях лятото на 2015 г. Посе в края на 2015 почнах да качвам и трупнах около 10-тина до сега. Сега пак съм на режим - през това време опитах какво ли не, но подхождах неправилно. Та.. споделям хронологията, защото аз пълнея от както бях на 7-8 години - всичките тези килограми и цифрата 106 беше достигната със завидно количество храна - всякаква и боклучива и не и то системно злоупотребяване с нея и преяждане. Но все пак свалих, задържах, продължих да свалям и то с ядене и то с режим, в който има изобилие на въглехидрати. Та... не съм сигурна, че метаболизмът ни е толкова крехък, и лесно "чупещ се", не че разбирам много, но съм възприела максимата, че се отслабва с хранене, не с глад.

Kaisia
- ами въглехидрати ? Месец бях на протеини само преди години и накрая едва се движех и дишах.

# 128
При мен проблемът всъщност е, че организмът винаги се стреми да се задържи на килограмите, на които е бил най-дълго. Затова и сега особено важно ми е задържането на килограми и този път се храня здравословно. Сигурна съм, че, ако задържа поне година теглото си, няма да качвам от това, че съм хапнала 1 бонбон. Съгласна съм с Георгиева за скритите калории и за това колко хора не се замислят, само крутоните да махнеш от салата Цезар и калорийно и за преработване вече е друга картината.

# 129
Съни, така е, организма и клетките помнят и се стремят да се върнат в предишната си форма. Борба е, спор няма Simple Smile
ПП
Ух извинявайте, май много пиша днес... ма като си болен и си седиш у дома... се отплесваш (липсват ми социалните контакти  Mr. Green. Ще се кротна малко)

# 130
  • Козлодуй
Не разбирам от хранене но за мен си съм установила че ако не ям разнообразно все съм гладна салатата ми трябва да включва всичко от по-леките зеленчуци но не винаги успявам да сложа всичко (свързано е с много рязане и липса на време за пазаруване) Simple Smile Страхотни дискусии сте завъртали - хем си чета и разбирам неща за храненето хем си почивам Simple Smile  

# 131
Гадината му с гадина, ще го преборя Simple Smile Важно за човек е да се храни с храна, която да доставя на организма наистина реална хранителна стойност - месо, зеленчуци, плодове, а не само празни калории - вафли, захар, бял хляб.

# 132
Леле, от снощи не съм влизала и не мога да ви смогна да ви изчета  Wink

Amour*,
отгоре-отгоре четох, но не разбрах как точно се лекува метаболизма - с правилно и редовно хранене ли?

Скрит текст:
Аз днес съм луднала направо.
Станах в 6 часа, приготвих си храна за офиса, изстрелях се на сутрешна тренировка, че нали снощи я изпуснах, после няма такова търчане до работа, препотих се... не трябва пак да си причинявам цялото това бързане.

Храната за днес (планирано):
- закуска: банан
- обяд: салата моркови, орехи, яйце, синьо сирене, зехтин
- вечеря: омлет с 2 яйца, сирене и малко салам
Кг-те са с 400гр нагоре заради 00 ишута...  Confused

Понякога малко еднообразно ми се получава менюто, но засега не ми пречи - много обичам салати със сирена, както и омлети, а и са бързи и лесни за приготвяне.
Не мисля, че има еднозначен отговор, валиден за всички.Всеки организъм реагира различно и на количества, и на съотношението В-М-П.
Но да, в общи линии "лечението" на метаболизма е да му даваме правилната за нашия организъм храна, да го "успокоим", че няма да бъде поставян вече в позиция да се "спасява", а той после си знае работата.
Без да претендирам, че съм права.
Аз поне така постъпих.Изхвърлих боклучавата храна (с много редки изключения), започнах да ям нормална храна до засищане, в резултат до сега съм надолу с около 25 кг за една година.Принципно, придържам се към ВМ хранене, но не следя съотношения, грамажи, калории, ям яйца, месо със зеленчуци/салата, риба...плодове, без да се ограничавам откъм количества.Както писах, на мен лично ми е трудно да преяждам с тази храна.

# 133
Amour* - съгласна съм с теб Simple Smile Именно от дълги периоди на глад и лишаване тялото си включва програмата и започва да се запасява. След това всяка храна, която му се подаде то я трупа. Харесвам идетя за гладолечението, но то е например наистина с цел лечение и си има дълги периоди на захранване и друг тип "глад" от онзи, който ние причиняваме Simple Smile)

На мен пък ми е трудно да се храня както теб - не ям месо, не обичам особено много сирене и яйца и... много е трудно да се отслабва с толкова много ВХ.. за това обичам 90 дневната - ям продуктите, които обичам.. дано и сега има ефект.

# 134
Кайсия,възможно днес да нямаш сила и да си уморена за тренировка след като вчера менюто ти е било по -вм.За да привключи организма да гори мазнини,се иска адаптация и време. Hug Hug bouquet

Общи условия

Активация на акаунт