Дневникът тема 76 - Да отслабнем всички заедно!

• 49 335
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
До някъде съм съгласна за метаболизма, но само донякъде, тъй като колкото и нормално да работи той, когато се поемат мого повече калории от нужните и най - правилния метаболизъм ще забоксува, даже не боксува, а продължава да работи нормално, но отлага запаси в тялото. Също така има доста хоро коло мен, които казват, че всъщност не ядат много, но дебелеят и то не защото метаболизма не им е в ред, а защото нямат представа от колоричността на храната си. Мислят, че тъй като половин шоколад е само 50 грама, това е нищо, но всъщност това са си грубо към 260 калории за тялото, а стомахът си е празен от малкото количество. Също така и скритите калории не отчитат, например, алкохола, соковете и други течности, които тъй като са течности си мислят, че нямат калории, а един купешки сок, освен вреден, е към 200 калории и той. И така като теглят чертата и ми кажат, че са изяли само половин шоколад и един сок преди ядене, но са си дебели, почвам да обяснявам, че са поели към 500 калории, толкова колкото има в порция в голяма пържола и богата салата салата, кито общо са към грамаж над половин кило, ме гледат стреснато  Laughing Важна е и концентрацията на
храната, а не само количеството й. Това е основната тема, на която почти всеки ден споря с нашите  Grinning

П.П. Потоплеснах се де Stuck Out Tongue Благодаря момичета за комплиментите  bouquet
И е така, и не съвсем.....    Simple Smile
Ти сама си дала пример как човек съвсем "доброволно" си "чупи" метаболизма, хранейки го с боклуци като сокове, шоколад, бисквити и т.н. вредности.Няма как метаболизма да остане здрав, ако постоянно е захранван с боклучава "храна", вместо нормалната за него-риба, месо, зеленчуци, плодове, ядки....
Аз поне именно така си прецаках метаболизма и качих кг.До към 35-тата си година бях нормални кг за височината ми.Предвид напредването на годините качих 2-3-4 кг.После в рамките на 4 години загубих и двамата си родители и се сринах.Изпаднах в депресия и се "самолекувах" с храна, в резултат-отгоре около 30 кг.Ядях на корем сладки храни, предимно купени.Няма метаболизъм, който да може да устои на подобно хранене, да остане здрав и да запази кг.
Според мен, калориите са просто следствие.Или, ако човек яде вредна храна, пълни стомаха, но клетките му гладуват, защото вредната храна е празна откъм микро и макронетриенти, следва глад, защото клетките "крещят Гладни сме!", пак ядене, пак глад...с такъв модел няма как да не се надвишат нормалните калории.С полезна храна е доста трудно...аз поне не мога да изям 3-4-5 пържоли със зеленчуци, но виж, спокойно можех да погълна 2-3 парчета торта.    Laughing
Така както се храня сега, трудно мога да преям...просто няма как да изям 10 яйца наведнъж, или 3-4- пържоли, или 2 кг зеленчук....дори на някое хранене да изям повече като калории, тази храна засища достатъчно, за да не огладнея в следващите 5-6 часа, или да ям значително по-малко на следващото хранене.

Съгласна, но донякъде, тъй като имах предвид несъзнателното трупане на излишни калории, които после се превръщат в мазнини. Не говоря за системно и емоционално тъпчене с храна, а например даден човек яде нормални количества храна и относително разнообразна, но между храненията похапва по вафла или торта всеки ден и след месец два се вайка, че е надебелял. азковничето е именно в това пърче торта или вафла, тъй като те стават излишните и неосъзнати калории, които стесняват дрехите. Имам две сестри и всекидневно се опитвам да им говоря, че е много по - добре да изядат два банана, отколкото вафла. С мама водя всекидневна война, с която се опитвам да и кажа, че десертчетата всеки ден за сестрите ми им вредят, а тя ми отвръща "Е, виж, колко са малки пастите, нищо няма да им стане на децата!"  Rolling Eyes Но за седмица две ме послуша и даже сестрите ми видяха ефекта от липсата на десерт в 5 следобед. А моето затлъстяване си го докарах най - вече от чиста лакомия, съчетена с липса на движение  Embarassed Добре, че се осъзнах на време поне, макар че щеше да е по  - добре изобщо да не бях стигала до 120 кила, ама....Нищо, по - добре късно отколкото никога  Laughing

# 136
  • тук и там
sun sea,радвам се да те видя. HugНе знам от какво е-не съм болна,обикновенно като се разболявам съм така..а сега няма причина да се чувствам така.Още повече че не съм тренирала от петък и днес се нагласих най-накрая-но ме ми се получи..Днес изядох една ябълка и една слива,малко да вдигна въглехидратите.Утре ще видя как е.

# 137
Жабот във сайта си много хубаво ги обяснява тези процеси на адаптация.Ако искаш погледни.А ако търсиш компания за режима й,брой ме.

# 138
sun sea,радвам се да те видя. HugНе знам от какво е-не съм болна,обикновенно като се разболявам съм така..а сега няма причина да се чувствам така.Още повече че не съм тренирала от петък и днес се нагласих най-накрая-но ме ми се получи..Днес изядох една ябълка и една слива,малко да вдигна въглехидратите.Утре ще видя как е.
sun sea е права.    Peace
За да имаш енергия от ВМ хранене, т.е., от мазнини, не става от еднократно или двукратно ВМ хранене.За да превключи тялото на горене на мазнини и използването им за енергия, му трябва време.
За всеки различно, при някои става за седмица, при други по-дълго....
При положение, че в момента метаболизма ти е въглехидратно-ориентиран, т.е., използва предимно въглехидрати за енергия, такава няма откъде да вземе, защото ти не си му дала достатъчно въглехидрати....Изчерпал е наличните и се е "уморил".

georgieva88 , масово хората си знаят, че похапването на вафлички/пастички/чипсове и подобни между другото не е добра идея, но се пускат по течението, че е по-лесно.И се    Shocked   чак когато повечето дрехи в гардероба се окажат тесни....    Laughing

# 139
Здравейте,
много интересни дискусии и теми сте захванали. Това ми харесва при вас, че не е само отчет на дневни менюта и безумни диети. Хората тук са узряли за идеята, че не става с диета за 1 седмица, нито с хапове и пр. чудотворни мерки. И не само сте узряли за идеята, ами и се справяте с изпълнението и спазването на режимите. Браво! Замислих се, че при мен е някаква смесица от чиста лакомия и чревоугодничество и емоционално тъпчене. Но можеби наистина, самите клетки си остават гладни (макар самата аз да не се чувствам физически гладна) и крещят за още храна. Можеби и това ме провокира да ям като невидяла. Фактът, че всъщност не съм се нахранила...Често се улавям, че почвам да си мисля за боклуци късно вечер, когато ми се спи та две не виждам, но не искам да си легна понеже това е моето време само за мен си...И вместо да легна да се наспя, почвам да ям, и то все храни, които събуждат звяра. Почвам едно редуване на сладко, солено,,мазно, тестено и пр. ...Както и да е. Вчера и днес мога да се похаля с прилично поведение и не съм преяждала. Дано ми се получи и тая вечер. Хубава вечер на всички и..разхождайте се, който има време bouquet Навън е супер свежо Simple Smile

# 140
Ники, чела ли си на Инес Субашка книгата? Тя говори точно за такива състояния, като твоето. Много добри идеи има, но... при мен на практика не се получават. Аз до душата си чувствам по-близко начина на хранене с по-сурови храни и без много млечни и животински продукти и ми е мнго трудно да спазвам неините препоръки. Но като цяло наистина има добри идеи, най-добре би било да й потърсиш книгата, а ако в момента нямаш финансови възможности - можеш да почетеш някакви неща от блога й или да ми пишеш на лични да препиша някои места за теб

# 141
Аз до душата си чувствам по-близко начина на хранене с по-сурови храни и без много млечни и животински продукти и ми е мнго трудно да спазвам неините препоръки.
И аз се усещам така от около половин-една година, когато започнах да ям храните, които наистина ми се ядат, а не които трябва.
Установих, че месото не ми е вкусно, а се тъпчех с него защото "НВД е супер за отслабване", разбрах че съм имала страх от въглехидрати да не напълнея и затова не ядях плодове и зеленчуци.
Все още обожавам млечни и яйца, но се старая поне малко млечните да ограничавам, че иначе мога само на сирена да живея  Wink

# 142
Кайсийке, тук съм  Hug Тези дни по разни причини през деня храната ми е малко и вечер наваксвам, засега с хубави за мен храни Simple Smile т.е. прекалявам с количествата, но с това се успокоявам. Чакам с нетърпение чийт деня си и дано удържа, че иначе ще стане лошо ако се пусна по пързалката. По този повод Духче, ако не те затруднявам, би ли синтезирала някои интересни неща от книгата Инес. Имам предвид да ги споделиш тук в темата. Предполагам, че на доста хора ще им е интересно. Ако желаеш и го смяташ за редно, разбира се. Не искам да предизвикам спорове, каквито са ставали по отношение на споделянето на платени режими. Бих си я купила, но доста други чакат ред преди нея  Sad

От дълги години си нося храна на работата, не само защото предпочитам домашната храна, а и защото работя извън града и няма от къде да си купиш каквото и да било. Понякога е доста уморително, дори да измислиш какво да бъде този път. Напоследък не успявам да се подсигуря добре и това води до прекаляването вечер. Например днес през деня бях на омлет от 3 яйца с ферментирало цвекло  hahaha/моля не правете това у дома си Joy/ , 200гр заквасена сметана 20%, 3 банана, 2 кафета с мляко. Вечерта ранна вечеря салата зелении с авокадо, чери домати, зехтин/на мен не ми пречи авокадото на зехтина  Simple Smile/лим сок; моцарела, домашен суджук. След това навън студен чай със добавка замразени ягоди и малини/но за съжаление имаше и захар/, бразилски орех, още заквасена сметана 20%, ред черен шоколад, май това беше. Не е добре това хранене. Стреса + недоброто подсигуряване през деня до това водят при мен. Сега настройката ми е да чакам да мине тази седмица и от другата се надявам по-сериозно. За кой ли път Embarassed

Георгиева, супер си си, не си търси кусури  Simple Smile

# 143
  • На топло
Да се оплача, че тези дни имам много малко време да пиша. Чета всичко и с много неща съм съгласна, за други "теории"
нямам личен опит и не мога да дам никакво мнение.
Като цяло, дебелите книгите за диети са лесни за четене, но когато стигнем до момента да ги приложим в реалния живот....става по-трудно  Laughing
Както и мотивацията на 20г се различава много от мотивацията на 30г, а за 40, да не говорим.
В понеделник правих за първи път от доста време по-интензивен спорт и сега не мога да седна  Mr. Green
За хранителният режим, старая се да ям качествено и най-вече в малки количества. И така, бавно и славано.
Сега ще се върна да прочета по-задълбочено какво сте писали! И вярно има много нови попълнения, успех на всички.
Георгиева - хубава фигура !

# 144
Много е модно в последно време да се говори за увреден метаболизъм, а да не се споменава за чистата човешка лакомия. Сакън да не се нарече проблема с истинското му име. Съгласна съм с Георгиева88. Няма как да подаваш голямо количество храна на човек и той да не пълнее. Това е реакцията на нормалния огранизъм.

Храната е достъпна, много хора поглъщат прекомерно количество калории от незнание, ядат от скука или защото ги притискат социално, а други просто защото не им пука, или се самозалъгват. Други се самоубиват с храна, но те са извън моята компетенция. За това си има професионалисти.
Имаше едно предаване Secret Eaters, има го в тубата, много е интересно. Там им монтираха камери в кухните на хората, които не се усещаха колко количество храна всъщност поглъщат.
Други пък просто лъжеха. Ядяха като за световно, но тайно, после се оплакваха колко е несправедлив живота.

Аз ям та се нося.
Закусих банан, обядвах 2 варени яйца с моцарела (цяла), сл закуска бадеми, портокал, вечеря като обяда.
Днес ми е ден за йога, утре бокс групова.

# 145
  • тук и там
Aз за себе си съм си казала,че съм лакома.Нямам 'счупен" метаболизъм.Слабея при прием на малки количества храна и калории и пълнея при по-големи..Работата е там,че когато изпитваш чувство на глад,рано или късно това чувство те завладява  и обикновено денят свършва със приемът на огромни количества лесно достъпна ,боклучава храна.Има и нещо друго-със възрастта ,за да не пълнееш -трябва да намаляш количеството храна и да увеличаваш движението..защото,може и да изглеждам на 35( Mr. Green само в мечтите си ),обаче органите и системите ми са вече на 42..А за да преодолееш това чувство на глад,си трябва воля..защото когато тялото си иска храна,а ти му казваш"не може",всъщност вървиш против основен инстинкт-този за оцеляването.Ясно е че трябва известно време за пренастройка,и точно този период е най-труден.Може 2 яйца със моцарела за някой да са нормално ядене и да са достатъчни като енергия и нутриенти,които дават,за мен си е глад-не могат да ме нахранят по никакъв начин,и нещо повече-ограничават ме,защото нямам енергия за тренировки и въобще всякакво движение.За да отслабвам аз-трябва да ставам леко гладна от масата..и така докато свикна ,обаче все по-трудно става,защото трябва да намеря и някакъв баланс-от една страна-достатъчно калории и нутриенти за да съм във добра форма и да имам енергия,от друга пък-сериозно намаляване на количества и калории...В интерес на истината-сериозно започнах да се съмнявам във това,дали ще успея-от доста време опитвам и все съм в изходна позиция.. Peace
Между другото,четейки за това как и колко често тренират някои момичета от темата,си мисля че ако аз правя всичко това - вероятността да да пукна от инфаркт по време на тренировка  си е доста сериозна..То за това и големите във спорта се отказва по някое време..Колко атлети сте виждали на по 40години..Във страхотна форма са си пак на пръв поглед,обаче  от към издържливост,бъзрина и постжения са далече от 'добрите ' години.Възрастта си е сериозен фактор .И за да си във добра форма,ти отнема доста повече усилия ..В един момент-започваш да се питаш-не плащам ли твърде висока цена? Peace

Последна редакция: чт, 23 фев 2017, 08:21 от Kaisia

# 146
Добро утро от мен!

Аз не съм спортна натура и никога не съм била. Нямам издръжливост за трениране, независимо дали дълго или кратко. Дори като тинейджър и след това, когато тежах 55кг и не теглото ми е било проблем, не обичах дори да ходя продължително време.
С течение на времето, това се превърна в проблем. Теглото се покачва, особено след 2раждания, а само със спазването на режим без някакъв спорт е трудно да се свалят излишните килограми.

Резултат за 4ри дни, -1.8кг.

# 147
z.2012 Hug разбира се, аз съм на мнение, че знанието трябва да се споделя. А и това не е индивидуален платен хранителен режим, а книжка, която получих за Нова Година. Ше опитам по-късно да синтезирам някои нейни идеи, които ми се виждат важни. Въпреки, че си е най-добре всеки да го прочете сам, но да приемам, че това е нещо като резюме, на който му допадне ще си потърси повече информация Simple Smile

# 148
Добро утро, любима групичка  Heart Eyes Сега след като ви изчетох и се замислих, че от година почти буквално ми се гади от месо и по - специално пилешко  newsm78 Може да съм много гладна, но когато почна да ям месото направо ми се гади от него  Shocked Под никаква друга форма освен мазничка алангле пържола не мога да го вкуся, просто не ми е вкусно, а преди обожавах месо  Thinking Нямам обяснение на какво се дължи такава кардинална промяна във вкусовете ми. Млечните обаче са друга работа  Laughing Мляко и серена обожавам и това основно ям честно казано Laughing Също се замислих, че истинки физически глад със стържене на корема и къркорене не помня кога съм изпитвала  Shocked Това го забелязвам от доста време и даже си направих експеримент миналата година да изчакам да видя кога ще ме присвие образно казано стомаха за храна. Ами, това се случи след 24 часа без храна, направо изпаднах в потрес  Crazy Разбира се вече се храня по три - четири пъти на ден, но изпитвам по - скоро емоционален ли да го нарека и аз не знам как точно, глад или просто апетита ми е постоянно нащрек за ядене  Joy Друго наблюдение над моята физическа особа е, че когато въртя кростренажора през седмицата рядко се сещам за храна и не ми се дояжда изведнъж нищо. Някак си волята ми се бетонира от него и никога не съм си позволавала храна след тренировка, макар да знам, че не е много правилно, но просто ми е страшно лесно да си кажа "Не, няма да ям повече", докато в дните с почивка волята ми поотслабва и си хапвам по хапка - две нещо забранено  Laughing  Абе, човешкия организъм е страхотна машина и никога няма да мога да го разбера напълно особено моят  hahaha

# 149
Здравейте, включвам се и аз към вашата група  Hug

Добро утро, любима групичка Heart Eyes Сега след като ви изчетох и се замислих, че от година почти буквално ми се гади от месо и по - специално пилешко  newsm78 Може да съм много гладна, но когато почна да ям месото направо ми се гади от него  Shocked Под никаква друга форма освен мазничка алангле пържола не мога да го вкуся, просто не ми е вкусно, а преди обожавах месо  Thinking Нямам обяснение на какво се дължи такава кардинална промяна във вкусовете ми. Млечните обаче са друга работа  Laughing Мляко и серена обожавам и това основно ям честно казано Laughing
Аз също имам моменти, в които ми се гади от месото и не мога да го ям. Последният такъв период при мен трая около 7 месеца. Може би е някакво пренасищане на тялото и то сигнализира, че му трябва почивка от дадена храна. Не знам и нямам обяснение защо се получава  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт