Дневникът тема 76 - Да отслабнем всички заедно!

• 49 325
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
  • тук и там
Пилешко и на мен никак не ми се яде последно време..Не са ми по вкусът  и телешкото,рибата пък изобщо..Агнешко ям два-три пъти в годината.Остава едно свинско,ама много калорично става- защото за да е хубава пържолата,трябва месото да е доста шареничко,а не постно.И аз обожавам млечни,но навсякъде чета като съвет да се ограничат доста,или дори да се спрат-ако искаме да сваляме мазнини.Във всички режими,които съм имала-млечните са малко като количество,въпреки че съм казвала навсякъде,че ги обожавам-едва ли е случайно това...

# 151
И на мен млечните са ми проблем. Опитвам се да ги ограничавам, но не мога съвсем. Мога спокойно да мина без месо, яйца, шоколад, хляб, но без млечни съм изкарвала само периода на постите.

# 152
Всеки организъм е различен. И аз съм чела на много места, че трябва да се ограничават, за да се отслабне, но да си призная аз никога не съм ги ограничавала  Laughing Но като казвам млечни най - често визирам за себе си обикновеното българско сирене, прясното мляко и киселото  Laughing Кашкавал обожавам, но от него имам проблем със затякане на и без това тегавия ми стомах, та го избягвам  Grinning Други разновидности на сирена не обичам, единствено моцарела мога да ям, но други не мога да сложа в уста  Simple Smile

# 153
NoMe добре дошла!
Аз се притеснявам да говоря за месото, защото не искам да налагам философията си на никого, но не искам никой да ми налага.Месо не ям от 5 години, много рядко домашно свинско. Пилешкото има много хормони, особено мъжки. Аз имам проблем с хормоните и личната  спомена че в днешно време много млади момичета имат именно заради това.

Някой нещо за фото хормоните чел ли е? Да споделите ако знаете. Аз търся информация

# 154
Всеки организъм е различен и няма как да спазваме еднакви режими. За едни е добре много месо, за други - без глутен, за трети - без млечни. Да налагаш собствения си начин на хранене е абсурдно.

# 155
  • Пловдив
Ох, и аз съм така с месото - ям рядко, ама не обичам изобщо...Спокойно мога да си карам без месо, но без млечни не мога.

# 156
Всеки организъм е различен и няма как да спазваме еднакви режими. За едни е добре много месо, за други - без глутен, за трети - без млечни. Да налагаш собствения си начин на хранене е абсурдно.

Напълно подкрепям  Peace Винаги съм мразела познати да ми обясняват колко бъркам като пия прясно мляко и как едва ли не ще умра от него. По - добре да си хапвам пилешко варено по стотина грама, ако искам да отслабна  Rolling Eyes Мисля че тук сме се събрали доста ветерани в храненето и всеки в  течение на годините е направил изводи за това кое му понася и кое не и е глупаво да убеждава другите, че тъй като при него дейсва нещо, ще действа и на трето лице. Това е причината, поради която не мога да спазвам диети с определено меню и порцион. Е и лакомията до някъде ми пречи де  hahaha

# 157
Все пак обаче си има общовалидни неща, няма как всеки ден да ядеш вафли, или чипс и други подобни и да отслабваш Simple Smile Иначе основните продукти всеки сам си избира. По-простите храни по принцип по-лесно се обработват от организма.

# 158
Здравейте момичета  Hug

georgieva88 - изглеждаш страхотно в роклята, а самата рокля е убиец  Heart Eyes

Kaisia - имаш нужда от въглехидрати. Това е храната, която дава енергия. Поне за закуска. Иначе ще се чувстваш така, сякаш си с постоянен грип. Пробвай с овесени ядки с кис. мляко или някакви плодове

nikitto -когато организма е изморен му трябва сън или храна. Ако не му даваш сън, то тогава той започва да те тормози за храна. Затова ти препоръчвам да лягаш и да спиш, когато ти се спи, за да не се тормозиш с вечерно хапване. Аз например събота и неделя изпитвам най-малко глад, защото спя почти до обяд, после докато си изпия кафето и докато се разсъня то станало 16.00 ч, хапвам нещо леко и после вечерям, ако се сетя. А през седмицата, когато ставам рано и спя по-малко ми се похапва повече  Grinning

Относно повечето килограми - не всичко е метаболизъм. Вярно е, че той е в основата, обаче има толкова много други фактори, които водят до пълнеене - чувствителност към инсулина /води до задържане на голямо количество вода/, хормонални проблеми /водят до задържане на голямо количество вода/, хранене с вредна, солена или сладка храна /води до задържане на сериозно количество вода/ и т.н. Това задържане на вода е голям кошмар и борбта с нея е точно толкова трудна, колкото борбата с натрупаните мазнини. Поне при мен е така  Peace

Относно месото
- Миналото лято изкарах 5 месеца без месо и се чувствах супер. Сега, като се стопли сигурно пак ще го махна за малко. Много леко и приятно ми беше  Flutter Само изчаквам да мине периода с агнешките главички, защото това е от най-лбимите ми неща на света - агнешка главичка със зелена салата ммммм  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

И такааа - вчера ходих на Спининг - много, много ми хареса. И въпреки, че треньорката ме натоварваше по-малко от другите /те бяха, като машини  Shocked/ пак се натоварих страхотно, изпотих се много и днес съм с мускулна треска. Затова ще почивам и утре пак в залата да потичам на пътеката. Започва много да ми харесва всеки ден да ходя на някакъв спорт - изкарвам токсини ли, пречиствам ли се не знам, обаче се чувствам много свежо, пълна с енергия, леко и приятно. Даже ме е яд, че днес ще пропусна  Rolling Eyes
Яденето - доста се мотивирам от слабите момичета в залите и до сега не съм си и помисляла за прегрешения. Менюто от вчера

З - кафе с мляко
О - 2 бъркани яйца с малко сирене и кашкава + салата
В - пил. бутче със салата и малко сос Ънкъл Бенс

За днес не съм го мислила още, но имам излизане, та сигурно ще си похапна една салата някъде

Успешен ден момичета  bouquet

# 159
Аз месо не мога да спра да ям като цяло.. има периоди, когато леко ми омръзва, но пак не тотално.
Ако го спра за по-дълго от 2-3 дни и то редовно (като 90 дневната например) - тогава яко почва да ми капе косата. Не, благодаря!

Закуска днес - мляко с кафе
Обяд - калмари на скара със зелена салата
Вечеря - смути с плодове

Другия месец ще ми се разджурка режима усещам, дано да устискам  Praynig

# 160
  • София
Вяра,точно така се чувствам и аз мотивирана от треньор и от група.Забавно е когато има други "мъчещи се" Joy

# 161
Вяра,точно така се чувствам и аз мотивирана от треньор и от група.Забавно е когато има други "мъчещи се" Joy

Точно така  Joy

Ето едно интересно предложение за закуска или обяд  Heart Eyes
Мисля да го пробвам скоро

Скрит текст:
Супер бърза , вкусна и питателна закуска:
200гр Котидж сирене
3бр Яйца
50гр Ръжен печен хляб

Общо- 414.5 kcal
Протеин - 37 гр
Въглехидрати- 28гр
Мазнини - 16.5гр

# 162
Вяра, закуската е чудна Simple Smile Ама аз вместо хляба, ползвам 2 парчета филе  Whistling

като на рекламата - между 2 месцета- намазано като за филия  Joy

# 163
Лелеее, това ми е много на мен Simple Smile

# 164
  • Пловдив
И на мен ми е много.
Как на едно хранене всичкото това?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт