Как бързо времето отлита, а ЮЛЧЕТО все по-силно рита!

• 44 670
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
Да, Танче, в никалъв случай не го прекъсвай, за да не могат да те прецакат. И аз съм в някаква такава ситуация и още като видях двете чертички съм в болничен. Още в началото като не знаеха, че съм бременна и мен ме караха да го прекъсна, защото бях управител на фирмата и искаха да уволня служители. Съответно казах, че док не може да ми прекъсне болничния ей така и се измъкнах.

# 601
Да срочен се води имам почти 6 месеца но не са пълни 6 демек си е срочен но не мисля да го прекъсвам щом и вие така мислите пък и ММ казва че сиг иска да ме прецака и така ще се измъкна с докито и да се надяваме занапред за майчиснтвото да не ми правят проблеми там за подаване на документи и така ..

# 602
Tancheto_92, не разбрах какви са тези 6 месеца и как ги имаш. Работила си 6 месеца досега? А за какъв срок ти е договора? И какво като си работила или не 6 месеца? Имаш предвид, че си още в изпитателен срок ли?
Victoria__, кой е искал да уволняваш служители?

# 603
Не имам стаж над 3 години но на тази работа имам почти 6 месеца и демек договора ми е срочен все още та затова питах дали мислите че иска да ме прецака ?

# 604
Както ми го обясняваш, разбирам че си в изпитателен срок. В такъв случай тя има право да те освободи. Ако тя е решила да го направи, прекъснеш ли си болничния, си освободена и нищо не можеш да направиш. Освен това, изпитателния срок ще ти продължи след болничните (тъй като е прекъснат от тях) и майчинството, което означава, че "върнеш" ли се на работа, автоматично си освободена, защото ще продължиш да си в изпитателен срок и тогава законът не те пази.

# 605
А нямаше ли някаква клауза, че след изтичане на изпитателния срок, договорът става безсрочен ?
Или това беше за мобилните оператори ? Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Така или иначе, май по-добре да си си в болнични - без да прекъсваш, да си изкараш майчинството и след 2 години и кусур като се върнеш, да те освобождава ако иска ...аз така мисля, но не съм спец Simple Smile

# 606
Celika, водех се управител на фирмата, но имахме шеф извън БГ и той искаше да си прекъсна болничния под предтекст, че няма кой да уволни дадените служители освен мен, както и да им разпише документите за освобождаване и т.н.  Тогава си подадох молба да бъда преназначена на друга позиция, защото поради здравословни причини няма да мога да изпълнявам задълженията си и така бях преназначена , а веднага избран нов управител на фирмата. Съответно аз си продължих болничните и така е и до днес. Ще го мисля като трябва да се връщам след 2 години живот и здраве.
Танче,дано успееш да си изкараш майчинството и да не те тормозят от работата.

# 607
Ако ти си ги назначила, ти ше ги уволняваш. Не мисля, че трябва да им връчиш и разпишеш молбата за напускане. Седи си у дома и им пращай болнични листове Simple Smile

# 608
Ако ти си ги назначила, ти ше ги уволняваш. Не мисля, че трябва да им връчиш и разпишеш молбата за напускане. Седи си у дома и им пращай болнични листове Simple Smile
Ами имаше доста документи, които само аз можех да разписвам, та така - преназначиха ме на друга длъжност, за да не съм отговорна аз,  но заплатата ми не се промени, което ме устройваше и сега пак си лежа в къщи и изпращам само болнични Simple Smile
Пък после ще го мисля. Нека стигнем до там живот и здраве Simple Smile

# 609
На мен пък 180те дни ще ми свършат преди 45 дневния. И аз от почти началото съм си вкъщи Laughing АГто ми каза, че с ТЕЛКа ще е сложно, но на мен наистина ми беше зле и настоявах. Наскоро разговарях със счетоводителката по повод няколкото дни отпуск, които ще трябва да пусна и нейното мнение бе, че това е в мой + и няма да намали майчинските, а дори ще ги увеличи.

# 610
Ами и аз мисля да си гледам мен си и ще и кажа че няма как пък и не мисля че доктора ще се съгласи изобщо

# 611
Деси, то като се замисля и моите 180 дни ще свършат преди 45-дневния болничен...Но на мен ми издават всеки месец болничните като ме приемат в болница, но не лежа там, а съм си вкъщи и отивам след 3 дни за изписване. Дали за този вид болничен, като си хоспитализиран, пак си важи правилото за 180-те дни? Не съм се замисляла.. Ако има някой по-запознат, ще се радвам да се включи с разяснение.

# 612
Еее добре защо ще ви изтекат тези 180 дни ? Вие откога сте в болнични излезнали и нали тези 45 дни не влизат в тези 180 нали така ?

# 613
Аз не съм ги смятала, но съм в болничен от 1.01.17 г. , както и от преди това, но за предишната година не го броя. Та от 2017 съм в болничен от началото, а 45 дневния ми следва да бъде издаден на 17-ти Юни според термина ми. Не съм смятала кога точно се падат 180 дни, като се замисля, ако се броят само работните дни, може би ще ми стигнат до средата на Юни.

# 614
А нямаше ли някаква клауза, че след изтичане на изпитателния срок, договорът става безсрочен ?
Или това беше за мобилните оператори ? Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Почти всеки договор има такава клауза. Така се прави стандартния безсрочен договор. Той си е безсрочен с 6 месеца изпитателен срок. Не е срочен. Затова смятам, че Tancheto_92 говори за безсрочен договор с изпитателен срок, а не за срочен, както тя казва.

Общи условия

Активация на акаунт