Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 2

• 74 475
  • 933
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Аз никъде не съм казала, че е законово право на директорката.  Peace

# 766
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Аз никъде не съм казала, че е законово право на директорката.  Peace

Именно, де ... Ако директор си позволи такова нещо, да иска допълнителни документи, то репликата трябва да е: "Извинете, в системата не пише за други документи! Бихте ли ми показали къде е упоменато, че ще трябва да давам исканата допълнителна информация? Благодаря!"

# 767
  • София
Здравейте, знам, че когато детето е родено януари има право да кандидатства с предходен набор, като може да се класира, ако няма кандидати от съответния предходен набор. Как точно става кандидатстването? На мен сега не ми дава в системата да наредя кандидатура с предходен, на следващо класиране ли се появява опцията или как?? Предварително благодаря за отговоря  bouquet
Вече няма значение месеца на раждане. Но набор може да се смени от септември нататък, след като се мине в режим на текущи класирания. Но има врътка - вие пишете за коя градина искате да се наредите и само ако няма чакащи от предходния набор, тогава ще ви разрешат смяна на набора.

Crombelina, нека мъжът ви пита дали ще му издадат бележка с необходимия район. Щом се случва да работи и от вкъщи, не виждам проблем да се посочи района. На 1-ва страница в темата има описание какво тр. да има в бележката.

# 768
Здравейте! Имам подобен въпрос. Синът ми е роден 1.2.2016… може ли да кандидатстваме за местата за набор 2015? И как се случва? Просто почти нямаме шанс за нашия си набор

# 769
  • София
Здравейте! Имам подобен въпрос. Синът ми е роден 1.2.2016… може ли да кандидатстваме за местата за набор 2015? И как се случва? Просто почти нямаме шанс за нашия си набор

вижте по-горе
Цитат
Вече няма значение месеца на раждане. Но набор може да се смени от септември нататък, след като се мине в режим на текущи класирания. Но има врътка - вие пишете за коя градина искате да се наредите и само ако няма чакащи от предходния набор, тогава ще ви разрешат смяна на набора.

# 770
всъщност няма значение, то и за 2015 има  100 човека...

# 771
  • София
Извинявам се и аз ако е вече дискутирано, но не намерих в темата: някой знае ли дали и какво трябва да направим ако класират детето в яслата, която ни е на 1-во място, но ние решим да не го записваме там (нито в друга ясла)?

Благодаря и успех на всички!
Ако решите да не се записвате, най-добре е да уведомите директорката на яслата на място. Иначе ще изгубите правото си да кандидатствате в същата ясла до следващата година. Не съм сигурна с точките какво се случва, ако не уведомите на място.

# 772
Извинявам се и аз ако е вече дискутирано, но не намерих в темата: някой знае ли дали и какво трябва да направим ако класират детето в яслата, която ни е на 1-во място, но ние решим да не го записваме там (нито в друга ясла)?

Благодаря и успех на всички!

Трябва да отидете лично в яслата (не знам дали става само с обаждане по тел) и да откажете записване. Някъде из правилата пишеше, че тогава се запазват пълния брой точки, а ако не го направите, има санкция и точките се намаляват с една. Или май беше че не можете да участвате повече в класиране за конкретно тази градина в рамките на същата кампания... някой да ме поправи ако бъркам.

Аз имам друг въпрос. Да кажем, че сме приети по 1-во желание. Яслата, която сме сложили на 1-во желание всъщност не ни е удобна, но сме я писали на 1-во място просто защото само там имаме шанс. Можем ли да запишем детето и да продължим да участваме в следващи класирания за други ясли с пълния брой точки? Вече и аз почнах да давам заето и да се обърквам за неща, които уж ми бяха ясни...  #Crazy

# 773
  • София

Аз имам друг въпрос. Да кажем, че сме приети по 1-во желание. Яслата, която сме сложили на 1-во желание всъщност не ни е удобна, но сме я писали на 1-во място просто защото само там имаме шанс. Можем ли да запишем детето и да продължим да участваме в следващи класирания за други ясли с пълния брой точки? Вече и аз почнах да давам заето и да се обърквам за неща, които уж ми бяха ясни...  #Crazy
Можете да участвате и по нататък в класирането, но ще сте използвали 3-те точки по първо желание. Ще имате 2 и 1 за следващите класирания.

# 774

Можете да участвате и по нататък в класирането, но ще сте използвали 3-те точки по първо желание. Ще имате 2 и 1 за следващите класирания.

Хахаха, това напълно обезсмисля всякакви по-нататъшни опити...  Tired  Ясно. Ами дано поне ни приемат... иначе нещата тръгват в много кофти посока...

# 775
  • София
Здравейте! Имам такъв въпрос. На мъжа ми могат да му издадат бележка от работата, че отговаря за района, в който живеем, защото той не работи в офис, а обикаля по адреси. Това би ли ни свършило работа за доп. 0,1т. за район на месторабота. Благодаря!

# 776
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Здравейте! Имам такъв въпрос. На мъжа ми могат да му издадат бележка от работата, че отговаря за района, в който живеем, защото той не работи в офис, а обикаля по адреси. Това би ли ни свършило работа за доп. 0,1т. за район на месторабота. Благодаря!

Да!

# 777
  • Kostenec, Sofiya, Bulgaria
Здравейте,дали има детенце за преместване от ДГ Веселина в район Слатина в ОДЗ Маргаритка район Люлин?
Благодаря предварително

# 778
  • София
Здравейте,дали има детенце за преместване от ДГ Веселина в район Слатина в ОДЗ Маргаритка район Люлин?
Благодаря предварително

Мисля, че в този подфорум има точно такава тема за преместване/размяна на места. Тук(в тази тема) надали ще има такива родители.

# 779
  • София
Благодаря предварително
Не, но има чакащи за прием в ОДЗ Маргарита 😁😁😁

Общи условия

Активация на акаунт