Любители на Котки - Тема 112

• 43 263
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
  • София
tanya27, приеми искрените ми съболезнования!
Но... това е животът. Има "да и "не". Всички сме го преживяли.
Най-най искрено ти съчувствам!!!
  Heart Eyes

# 166
Благодаря ,момичета !
Казахте дома ми е заразен ,освен за котето има ли опасност?
Родителите ми дуднеха ,как съм щяла да изпозаразя с котката си всички до крак ,но не хвърих приятелчето си ,не го предадох! Sad Sad
Тъжно ,тъжн.....тъжно ми е ....

# 167
  • София
Благодаря ,момичета !
Родителите ми дуднеха ,как съм щяла да изпозаразя с котката си всички до крак ,но не хвърих приятелчето си ,не го предадох! Sad Sad

Е то оставаше и да го ''предадеш''... Не се безпокой, няма никаква опасност да се зарази човек от котешка чума, ако това е било заболяването. Опасността е за други котки, които евентуално биха се заразили, ако дойдат в дома ви. Затова, ако решиш да вземаш друго коте, трябва да изчакаш поне шест месеца. Освен ако не го вземеш ВЕЧЕ ваксинирано против панлевкопения. освен това, постарай се да не влизаш в контакт с други котки, защото и ти самата носиш вируса върху себе си, така че рискът да го предадеш на друга душичка е съвсем реален. Ако имаш близки с котка, също се постарай да не ходиш у тях или те да идват у вас, освен ако котката им е ваксинирана. Този вирус е опасен най-вече за млади котки, и зза такива над десет години, не че другите са съвсем защитени. По принцип, когато ще си вземеш друго коте, за да му спестиш болести и на себе си отново мъка, е хубаво да го ваксинираш редовно.

# 168
Благодаря ,момичета !

Е то оставаше и да го ''предадеш''... Не се безпокой, няма никаква опасност да се зарази човек от котешка чума, ако това е било заболяването. Опасността е за други котки, които евентуално биха се заразили, ако дойдат в дома ви. Затова, ако решиш да вземаш друго коте, трябва да изчакаш поне шест месеца. Освен ако не го вземеш ВЕЧЕ ваксинирано против панлевкопения. освен това, постарай се да не влизаш в контакт с други котки, защото и ти самата носиш вируса върху себе си, така че рискът да го предадеш на друга душичка е съвсем реален. Ако имаш близки с котка, също се постарай да не ходиш у тях или те да идват у вас, освен ако котката им е ваксинирана. Този вирус е опасен най-вече за млади котки, и зза такива над десет години, не че другите са съвсем защитени. По принцип, когато ще си вземеш друго коте, за да му спестиш болести и на себе си отново мъка, е хубаво да го ваксинираш редовно.
Каква е вероятността ,майката на Рижик,шарено-рижава котка да ми роди същото рижаво същество ? Мин.година ,две рижи със бяло и едно тигърче.
Сега надеждата ми за радост е в нея ,много се надявам скоро да имам ...
Но имам чувството ,че Рижи е предал болестта на друга котка или обратно ....

# 169
  • на брега на морето
Още когато момичето спомена, че няма пари, бях готова да поема безвъзмездно разходите по прегледа и лекарствата. Спря ме единствено поведението й - не видях намерение да се възползва от всичко, което би довело до спасяването на котето. Реално нищо не предприе. Не живее сама и не е толкова обедняла за десетина лева. Колко човека й предложиха пари; щяхме да съберем пари за лечение. Аз също съм изпадала в безпаричие, когато лекувах зайчето си и съм го водила на кредит при доктора, от аптеката съм купувала лекарствата му  на кредит; после се разплатих. Има начини.

# 170
Благодаря ,момичета !

Каква е вероятността ,майката на Рижик,шарено-рижава котка да ми роди същото рижаво същество ? Мин.година ,две рижи със бяло и едно тигърче.
Сега надеждата ми за радост е в нея ,много се надявам скоро да имам ...
Но имам чувството ,че Рижи е предал болестта на друга котка или обратно ....

Първо купи противопаразитни таблетки/ които не се дават на бременни и много малки котенца/ на всички и им давай докато не се изчистят, явно никога не са приемали и гъмжат от глисти. Котешката чума, както и доста други болести НЕ СА ЗАРАЗНИ ЗА ЧОВЕКА, но силно заразни и смъртоносни за други котки. Също кастрирай, да не се развъждат, и ваксинирай ако имаш възможност. Има доста евтини хапчета против паразити, това поне можеш да направиш.

Сега има : Кампания за кастрации на бездомни котки в населените места, където няма такива програми

http://www.iwns.org/index.php?id=296&tx_ttnews%5Btt_news%5D= … 98526b9da62ff0d71

Възползвай се, защото съдбата на селските котки, не е много розова.  Hug

Последна редакция: чт, 23 фев 2017, 10:18 от adelinda

# 171
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Коте,  Peace и снощи писах, в днешно време за хората на село дори отиването до града е проблем. И то не само заради парите, а най-вече заради липсата на транспорт. Представям си как би отреагирал някой чичо от село, ако тръгна да му се моля да ме закара, заради и с болното ми коте, до града. На 100 хиляди такива, я намериш един да се навие, я не. Освен това Таня е младичка и неопитна. Едва ли е успяла да прецени колко е тежко състоянието, защото и като писа тук първоначално, търсеше информация за глисти. Peace
Налагало ми се е да оцелявам с под 50лв на месец. Не бих корила никой заради това как смята, че може да се разпореди с жълтите си стотинки.

Таня, съжалявам за котенцето. Sad
Ако другата котка, за която говориш е бременна, отсега разпитай ветеринар, който ще ползваш за в бъдеще, какво да направиш за да не се разболеят котенцата, които ще роди. Уведоми го, че ти е починало коте от панлевкопения (котешка чума). Peace

# 172
Още когато момичето спомена, че няма пари, бях готова да поема безвъзмездно разходите по прегледа и лекарствата. Спря ме единствено поведението й - не видях намерение да се възползва от всичко, което би довело до спасяването на котето. Реално нищо не предприе. Не живее сама и не е толкова обедняла за десетина лева. Колко човека й предложиха пари; щяхме да съберем пари за лечение. Аз също съм изпадала в безпаричие, когато лекувах зайчето си и съм го водила на кредит при доктора, от аптеката съм купувала лекарствата му  на кредит; после се разплатих. Има начини.

Ами пари от непознати, защо да взема лесно, може да има предразсъдъци. Каза, че не е тук да проси, макар да не става въпрос за нея, а за котето. Също по селата, ако е безработна, и живеят с много ниски доходи, понякога и 3 лв. са много. На заем се взема, ако знаеш, че можеш да ги върнеш. Всичко се случи бързо,  има и шок, понякога човек в стрес не знае как да реагира адекватно. Да не съдим строго.

# 173
Говорих с ветеринарката и днес дадох за паразити хапче в кренвирш , след десетина дни пак.
Когато забременее рижката ,ще и купя капки за външни . Peace
Боже ,колко ми е тежко ....Sad

# 174
Говорих с ветеринарката и днес дадох за паразити хапче в кренвирш , след десетина дни пак.
Когато забременее рижката ,ще и купя капки за външни . Peace
Боже ,колко ми е тежко ....Sad

Рижката е кастрирай. Предполагам не можеш да осигуриш дом на всички. Котка хапче в кренвирш на приема, не и ли го напъхаш в устата дълбоко в гърлото да го глътне, не се надявай да го е погълнала.

# 175
Следих ,не са плюли ,просто гладно-гладно излапаха кренвирша с хапчето .

# 176
Таня съжалявам за котенцето  Cry Стана ми много мъчно за бедната душичка.
Страшно приличаше на нашата котка.

# 177
  • София
Момичета, аз обезпаразитявам с Broadline.
За единична домашна котка е много е просто, понеже не е хапче.
Но ако в случая става въпрос за повече от една котка и живеят на двора, няма как да стане явно.

ПП: Много съжалявам за котето. Cry

# 178
  • София
Ами пари от непознати, защо да взема лесно, може да има предразсъдъци. Каза, че не е тук да проси, макар да не става въпрос за нея, а за котето. Също по селата, ако е безработна, и живеят с много ниски доходи, понякога и 3 лв. са много. На заем се взема, ако знаеш, че можеш да ги върнеш. Всичко се случи бързо,  има и шок, понякога човек в стрес не знае как да реагира адекватно. Да не съдим строго.

Да, наистина момичето не се нахвърли на възможността да вземе пари от предлагащите. И да, много трудно човек, живеещ в града и имащ сигурни доходи, може да проумее как в селата много от хората, понеже масово са безработни, живеят единствено защото имат земя, която обработват и така се препитават. Когато успеят да докопат пари, гледат да платят ток и вода, както и за други неща, които не могат да произведат сами. Мамите в града отдавна са забравили какво е да отгледаш бебе с пелените, които са запазени в един скрин от времето, когато майка ти е била бебе. Просто защото нямаш пари за памперси. Нещата не са еднозначни, нека не съдим без да познаваме обстоятелствата. И в 21-и век има хора, които живеят много трудно.

tanya27, трябва да си дадеш сметка, че пипайки рижата котка, можеш да я заразиш с котешка чума. Също давайки й храна.

# 179
  • София

Нека занапред, ако някой все пак има някакъв чисто финансов проблем за болно коте, да пише по-навреме, за да може, ако е възможно да се направи нещо, да се помогне. Да се свърже с ветеринар, който да каже от какво има нужда. Много ми е мъчно, когато за 20-50 лева ей така си отива някое животно, когато има шанс да живее. Иска ми се и на мен да не е истина, но не мога да съм сигурна.

Подкрепям това с две ръце.  Hug

Таня, съжалявам за котето.

Общи условия

Активация на акаунт