Любители на Котки - Тема 112

• 43 263
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
Скрит текст:
Ами пари от непознати, защо да взема лесно, може да има предразсъдъци. Каза, че не е тук да проси, макар да не става въпрос за нея, а за котето. Също по селата, ако е безработна, и живеят с много ниски доходи, понякога и 3 лв. са много. На заем се взема, ако знаеш, че можеш да ги върнеш. Всичко се случи бързо,  има и шок, понякога човек в стрес не знае как да реагира адекватно. Да не съдим строго.

Да, наистина момичето не се нахвърли на възможността да вземе пари от предлагащите. И да, много трудно човек, живеещ в града и имащ сигурни доходи, може да проумее как в селата много от хората, понеже масово са безработни, живеят единствено защото имат земя, която обработват и така се препитават. Когато успеят да докопат пари, гледат да платят ток и вода, както и за други неща, които не могат да произведат сами. Мамите в града отдавна са забравили какво е да отгледаш бебе с пелените, които са запазени в един скрин от времето, когато майка ти е била бебе. Просто защото нямаш пари за памперси. Нещата не са еднозначни, нека не съдим без да познаваме обстоятелствата. И в 21-и век има хора, които живеят много трудно.

tanya27, трябва да си дадеш сметка, че пипайки рижата котка, можеш да я заразиш с котешка чума. Също давайки й храна.

Не мисля, че не е уместно да не и дава храна, защото тогава вместо от чума, може да умре от глад. Котето не е внесено от чужбина, така че се предполага, че се е заразило от други котки. Не знам дали се изгражда имунитет от заболяването.
А аз цял живот в град съм расла, така че да не поставяме определения. Ако на село нямат пари за ток, то в града като не си произведеш, като нямаш, нямаш нито за ток, нито за хляб. И аз съм изпадала в ситуации да прибера улично и да нямам пари за лечение, но рева на организациите за помощ/случвало се е да ми умират в ръцете, не рядко не вземам, защото не мога да помогна/. Разбира се, доколкото мога, аз си покривам разходите. Не рядко говорим, за големи суми, които аз не мога да си позволя. Нека не я е срам, да приеме помощ за животното другия път.  Peace

# 181
  • София
Нека не я е срам, да приеме помощ за животното другия път.  Peace

?????????????
Аз съм предлагала да помогна не на момичето, а на животинчето! Тоест как, да виждам, че коте умира, защото не могат да му платят преглед и лечение и да седя безучастна ли? Разбирам да е дошла да си проси някакви пари, а то момичето дори отказваше! Направо съм изумена.

# 182
И аз го възприемам като помощ за животинка в беда.

Наистина с ветеринарите в малките населени места положението е критично. В моя роден град разчитах на човек, който основно се занимаваше със селскостопански животни, но на няколко пъти като е била зле някоя от котките, успяваше да действа адекватно, макар и да беше скептичен за благоприятния изход. За съжаление категорично отказваше да се наеме да извърши оперативни интервенции като кастриране. Най-близката истинска ветеринарна клиника с апаратура, възможност за кръвни изследвания и пр. имаше на повече от 100 км. То при нас няма болница за хора, какво остава за животни.

# 183
  • София
tanya27, приеми искрените ми съболезнования. Hug Hug Hug

Не се обвинявай за нищо. И преди ти писах : направи всичко възможно. Heart Eyes
Понякога нещата просто се случват. Peace

Момичета, какво ви става, бе??? Stop
Таня е загубила любимо същество, а вие коментирате как не взела пари, що не поискала, защо веднага не завела котето на вет. Shocked
Вие по пощенски гълъб ли ще пратите парите, на адрес "на село, за дядо" Shocked
То в софия е трудно да се намери читав вет, та някъде по-странично ли?
Я опитайте да намерите читав хуманен лекар, после говорете за вет. Mr. Green

И друго. Със сигурност знам, че във Варна и около нея е бъкано с панлевкопения, а вет-те даже отказват да приемат този факт. Ако не си яко настоятелен за изследвания, просто ти пълнят главата с разни глупости и хич не им се занимава.

# 184
Вярно е това за ветеринарите за съжаление.
Аз съм в пъти по-доволна от тези, които лекуваха Топчо в Щатите. Peace Смея да твърдя, че нямат нищо общо с нашите.

# 185
  • на брега на морето
Вие по пощенски гълъб ли ще пратите парите, на адрес "на село, за дядо" Shocked
То в софия е трудно да се намери читав вет,
В София има читави ветове, недей така категорично  Stop
Пари се изпращат и с пощенски запис в случай, че гълъбите са много заети.

# 186
  • София
Котъо, ставаше въпрос за часове.
А относно читавостта на ветовете, питай мен. Обиколила съм де що има клиника в София. Не 1, а 5 пъти. Толкова пъти оперирах Маци-Златина. Има и Ок, но трябва да се съобразят и други неща: ходят ли по нощите на дом. посещения, на какво разстояние от местоживеенето ти са, та хайде сега да не превръщаме нещастието на Таня във философски спор. Peace 

# 187
Аз не вярвам ветеринар да няма банкова сметка или в населено място, където има ветеринарна клиника, да няма офис на Еконт, където да може да получи паричен превод - и в двата случая в рамките на ден се вижда от получателя, че парите са изпратени и даже може да се получат. За пощата съм малко скептична - отнема дни получаването на пощенски запис, а ако няма пощенска станция, а само пощальон, който отива 1-2 седмично в селото да разнася, може и повече време да отнеме, а в такива случаи времето често да е критично. Вярвам, че не е чак невъзможно да вземе човек пари назаем, за да отиде до града да занесе животното - в автобуса с клетка в скута ми не са ми правили проблем. А пък ако толкова няма как после да ги върне, като се плати на ветеринаря, ще се даде и някой лев за връщането на парите за пътните.

# 188
  • София
А колко ли пъти на ден има автобус? Има села, през които минава 1 път на ден. Но и повече да са, със сигурност няма как да отиде до града късно вечерта, защото трябва да нощува по улиците на Добрич. Не съдете толкова строго!

# 189
Да, късно вечерта често нито има къде и как да го закараш животното, нито има как да се изпратят пари. Все пак не стават нещата за секунди, но в рамките на ден (в случая, доколкото разбрах автобус има 2 пъти дневно), независимо едно от друго може да се изпратят пари и да се закара животното. В едно и също населено място с изпращащия парите разбираемо е много по-бързо - аз мога и сутринта лично да ги занеса парите в дадена клиника, за да очакват пристигането на животното, докато за различни населени места, където няма и редовен транспорт до клиника, е много по-трудно и бавно. За съжаление, както се вижда, понякога животното не успява да оцелее необходимото време, за да му бъде оказана помощ, а и някои заболявания са си фатални въпреки лечението.

# 190
Таня 27, ти просто не си наред. Сигурна съм, че лъжеш и задоволяваш някакви долни инстинкти, кеф ти е куп непознати хора да ти откликват със загриженост. Изпитваш извратена нужда непрекъснато да повтаряш, че котето ще умре. Нормално е да помолиш за подкрепа и да таиш надежда. Ако наистина те беше грижа досега да беше изорала земята да намериш пари да го заведеш на доктор. Още повече, че няколко момичета ти предложиха пари. Котето си било наквасило коремчето в банята! Ами кой би оставил на мокро коте, което едва удържа душата си!

Котаране  Hug 
За бъдещите тетки/лелки/ изхвърлящи евро/кинти/левчета/ през балконите просто ей така  bouquet

МомАта има проблеми /на всеки може да му се случи/
Вие какви проблеми имАхте, та ръгнАхте да помагате?

# 191
Никой не е тръгнал да помага на момата конкретно и персонално, фокусът е бил изцяло върху котето. Да, не вярвам, че който и да е ветеринар с авторитет, който си е излязъл с имената в гугъл, с пациенти (т.е. собствениците им), които го познават, би се включил в измама за някаква си двуцифрена сума, че даже и за по-голяма.

п.п. Аз лично бях и пристрастна леко, тъй като котето ми заприлича на Пури.

# 192
  • на брега на морето
Трънкич, Hug  Heart Eyes, най-малко теб очаквах, леле колко се радвам да те видя  Hug
Едно коте беше зле.
Изобщо не съм подозирала момичето в измама. Като казах "лъжеш" имах предвид, че търси внимание.

# 193
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
То в софия е трудно да се намери читав вет, та някъде по-странично ли?
Я опитайте да намерите читав хуманен лекар, после говорете за вет. Mr. Green
А колко ли пъти на ден има автобус? Има села, през които минава 1 път на ден. Но и повече да са, със сигурност няма как да отиде до града късно вечерта, защото трябва да нощува по улиците на Добрич. Не съдете толкова строго!
От вчера на няколко пъти точно това говорех.  Peace

Няма ли някой да сложи снимчица на любимец, че фокусът на разговорите да се измести? Praynig
Нека оставим костите на горкото коте на Таня на мира, както и нея самата. Скръбта й е достатъчна, няма нужда да чете и "мъдростите", които се изписаха тук. Peace

# 194
  • Варна
Ако наистина имаме мъртво коте-много съжалявам!
Лично аз съм скептична!
И също,много е важно в един дом домашният любимец да е желан от всички!

Общи условия

Активация на акаунт