Бързи здравословни въпроси и отговори – 5

• 68 266
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте момичета,
Решихме с милото да си правим изследвания за венерически болести , защото мислим за бебеправене вече...Та след изследвания за хламидия се оказа, че показател IgM ми е 1,8 при реф. стойност над 1,1 за положително . Според лабораторията и личния лекар няма причина за притеснение, но аз все още не мога да се успокоя . Та въпроса ми е възможно ли е при IgG 5 при реф. стойност под 9 отрицателно да има нещо наистина притеснително ?

# 226
  • Sofia, Bulgaria
Бърз въпрос Simple Smile След раждането съм доста изнервена. Малкия е вече на 5м и с всеки ден става все по-зле. Непрекъснато само викам и се нервирам на някакви дреболии. В момента се чудя дали е от хормони, от нервна система или и аз незнам. На какъв лекар да ида, за да ми предпишат нещо?
П.С. Добавям, че преди бременността, пак имах някои проблеми и взимах Деанксит и нещата се бяха нормализирали.

# 227
На невролог, според мен. Peace Знам ли... Или пък психолог. Peace

# 228
  • Варна
Нормално е да си изнервена,хич не е лесно да се гледа бебе,а и да не пренебрегваме следродилната депресия.
Защо не пробваш с билкови успокоителни.Аз съм пила дормиплант,алора,Neyroplant.От дормипланта сякаш бях най-доволна.

# 229
benny505 , зависи дали кърмиш - ако да, повечето неща, дори билкови, не са препоръчителни. От време на време си кради време за себе си, психолог също може да помогне.
Ако не кърмиш, и неврлог, и психиатър, и личния могат да ти изпишат нещо.

# 230
  • Варна
Някой знае ли нещо повече за тези солни терапии.Рекламират ги като напълно безвредни,но има предупреждение,че не са подходящи за хора лекувани от туберколоза и злокачествени заболявания.Проведох един дебат с варненската във фейсбук.Не знаят точно във какво се изразяват тези противопоказания,но продължават да си спорят че са безвредни и са подходящи за всеки.

# 231
  • Бургас
В нашия град са особено популярни солните терапии. До скоро имаше само център халомедика, мисля че се казваше. Масово се водят деца там,  но и в нашия град заради климата преобладават белодробни болести, астма.
Относно успокоителните-доволна съм от капките на д-р Бах,  мисля че ги водят хомеопатични.

# 232
Глухарче, противопоказни са освен за тези с туберкулоза и рак на бял дроб, също и при  повишена функция на щитовидната жлеза, остра фаза на респираторно, скорошен инфаркт, високо кръвно, температура. Могат да влошат състоянието.

# 233
  • Варна
Глухарче, противопоказни са освен за тези с туберкулоза и рак на бял дроб, също и при  повишена функция на щитовидната жлеза, остра фаза на респираторно, скорошен инфаркт, високо кръвно, температура. Могат да влошат състоянието.

Е тогава питам аз,защо ги рекламират като напълно безвредни Close

Ей сега ги насметох и само да ми изтрият коментарите.

# 234
  • Тра-ла-ла
Ходила съм в солни "пещери". Без ефект след 8 процедури през 3 дни Tired Само първият път усетих леко щипане по лигавицата на носа и солен вкус в устата. Има различни типове солни стаи. В някои всичко е от солни кристали и толкова. В други има и халогенератор, който разпръсква сол под формата на сух аерозол.

# 235
  • Sofia, Bulgaria
benny505 , зависи дали кърмиш - ако да, повечето неща, дори билкови, не са препоръчителни. От време на време си кради време за себе си, психолог също може да помогне.
Ако не кърмиш, и неврлог, и психиатър, и личния могат да ти изпишат нещо.
Не, приключихме с кърменето Simple Smile
Ще пробвам първо при личната, ако не помогне ще продължа търсенето

# 236
Здравейте! Напоследък, доста често влизам в BG - мама, защото човек наистина може да намери отговор, който за съжаление би трябвало да даде личния лекар! Наистина има много компетентни момичета, от които можеш да почерпиш опит! И така, моят проблем е следният! От три, четири години, започнаха да ми подпухват очите, някой път клепачите, друг път се появяват торбички под очите или комбинирано. Обикновено това ставаше, преди цикъл, но сега стана перманентно. Попитах личната си на какво може да се дължи, и тя ми каза, на промени преди менопауза, изобщо даже не ми предложи да ми даде направление за лекар! Преди една седмица, се установи че имам високо кръвно, започнах хапчета и тази седмица, ще си направя изследвания за диабет! Може и нещата да са свързани, но все пак бихте ли ме насочили, към какъв специалист да се обърна, за това подпухване, което никак не е приятно! Забравих да каза, че и при посещението при ендо кринолог, не можах да получа отговор на това!  НЕ МОЖЕ ДА НЯМА някой лек  #Crazy Ще се радвам, ако получа отговор от знаещи и от такива, които са се сблъсквали с този проблем!

# 237
Такива подпухвания може да има по много причини, за съжаление. На първо време, ако бях на твое място, бих проверила щитовидната жлеза и бих пуснала инсулин и кръвна захар на гладно. Peace

Точно ендокринолог е специалистът, на когото трябва да се довериш. Това, че един не е бил читав, не означава, че всички са така. Peace

# 238
И аз съм на мнение, че трябва изследване на кръвна захар и инсулин.
За себе си знам, че от въглехидрати се подувам.

# 239
  • София
Изследвай бъбреците!

Общи условия

Активация на акаунт