Бързи здравословни въпроси и отговори – 5

• 68 160
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Момичета, паднал ми е гласът и ме боли гърлото. От аптеката са дали на мъжа ми Калциум глюконикум 8,94 mg/ml, но не е птал по колко се пие. Някой знае ли? В упътването не пише, защото е инжекционен разтвор, а трябва да се пие през устата.

По 1 ампула на ден е ОК!

# 316
Благодаря! Понеже не бях сигурна, изпих една разтворима таблетка  калций и вит. C. Ампулата щд я оставя за утре, че да не предозирам нещо...

# 317
  • Тра-ла-ла
Благодаря! Понеже не бях сигурна, изпих една разтворима таблетка  калций и вит. C. Ампулата щд я оставя за утре, че да не предозирам нещо...
Направи си мед, джинджифил и сода да смучкаш Grinning Аз така съм си връщала гласа

# 318
Знаете ли по каква схема се пият геритамин и герикапс?

# 319
От вчера съм настинала и от 1 час имам ужасни болки под ребрата и между гърдите.Не мога нито да седя,нито да лежа,дори въздух като си поема боли ужасно.какво се намира там и с какво мога да си облекча болките?

# 320
  • Sofia
Така ме болеше когато имах жлъчна криза.
Имаш ли проблеми с нея?
Какво си яла преди да те заболи?
Ако е от нея болката на мен ми минаваше от но шпа,папаверин и бусколизин,по 2 от всяко.

# 321
Ами преди 1 седмица бях на гастроентеролог и всичко е наред.Болката е много остра и най-силно в средата малко под гърдите,самата кост.Направо ми избива пот и място не мога да си намеря.

# 322
  • Варна
Ами преди 1 седмица бях на гастроентеролог и всичко е наред.Болката е много остра и най-силно в средата малко под гърдите,самата кост.Направо ми избива пот и място не мога да си намеря.
Аз бих посетила доктор за толкова остра болка ...

# 323
От вчера съм настинала и от 1 час имам ужасни болки под ребрата и между гърдите.Не мога нито да седя,нито да лежа,дори въздух като си поема боли ужасно.какво се намира там и с какво мога да си облекча болките?

Възможно е да е невралгия. Точно при простуда се получава.
Помагат обезболяващи (темпалгин) + невробекс.
Ако е това, минава бавно, за седмица. Но не е опасно.

# 324
Не се ли намира там диафрагмата?Ако пия аналгин дали ще облекчи?Сега няма как да посетя доктор.

# 325
Фамотидин и Деган ме оправиха, същия проблем, не можех да си поема въздух от болка, нормални кардиограма и бял дроб.

# 326
  • Sofia
Болката е много остра и най-силно в средата малко под гърдите,самата кост.Направо ми избива пот и място не мога да си намеря.
Същата болка беше и при мен.
Повдига ли ти се?

# 327
Да.Не знам какво е това чудо просто.

# 328
  • София
Да.Не знам какво е това чудо просто.

Езофагит? Имаш ли киселини? newsm78 Как си с килограмите?

# 329
Киселини имам вече от всичко,което пия и ям.Често ходя до тоалетната,почти след всяко хранене и много ми къркори корема.Точно това беше причината да отида на гастроентеролог,но от ехографския преглед не откри нищо.Трябва да направя колоноскопия и още нещо за да се види със сигурност.Ами с килограмите смятам,че съм добре (29г 57кг 167см).

Общи условия

Активация на акаунт