Бързи здравословни въпроси и отговори – 5

• 68 180
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
  • Sofia
Да.Не знам какво е това чудо просто.
Правила ли си гастроскопия?
Какво си яла?
Опитай се да повърнеш.

Последна редакция: нд, 12 мар 2017, 22:11 от Doli

# 331
  • София
Киселини имам вече от всичко,което пия и ям.Често ходя до тоалетната,почти след всяко хранене и много ми къркори корема.Точно това беше причината да отида на гастроентеролог,но от ехографския преглед не откри нищо.Трябва да направя колоноскопия и още нещо за да се види със сигурност.Ами с килограмите смятам,че съм добре (29г 57кг 167см).

Според мен е от това болката. Можеш да си вземеш Лансопрол 30 ( помоли личнат да ти го предпише). Също Омега 3, Пробиотик, Магнезий, Витамини Б. Не трябва да преяжда, ако има болка - от два бусколизина обикновено минава. След ядене изчакай поне 30 минути преди да полегнеш или да се отпуснеш назад. Като хапнеш чист хляб болката минава ли? Можеш да си вземеш и Алмагел:
http://apteka.framar.bg/01002284/%D0%B0%D0%BB%D0%BC%D0%B0%D0%B3% … 170-%D0%BC%D0%BB-

# 332
Мъжа ми страда от гастрит и често взима Нексиум.Според него болката е била точно от това.Изпих един и постепенно болката намаля и сега не ме боли.Явно наистина си имам проблеми със стомаха и ще трябва скоро да се подложа на тези изследвания.
Благодаря на всички ви за отговорите и подкрепата! Hug

# 333
  • София
Мъжа ми страда от гастрит и често взима Нексиум.Според него болката е била точно от това.Изпих един и постепенно болката намаля и сега не ме боли.Явно наистина си имам проблеми със стомаха и ще трябва скоро да се подложа на тези изследвания.
Благодаря на всички ви за отговорите и подкрепата! Hug

Вземай го поне 1 месец.

# 334
  • София
Препоръчайте нещо по-безобидно (кремче) - за раничка на препициума (нежната част...) - че нещо  бавно ми зараства (седмица мина). Като обелено стои, не знам дали от нощна ерекция ли се получи или... ooooh!

# 335
  • Тра-ла-ла
Препоръчайте нещо по-безобидно (кремче) - за раничка на препициума (нежната част...) - че нещо  бавно ми зараства (седмица мина). Като обелено стои, не знам дали от нощна ерекция ли се получи или... ooooh!

Яяя иди на лекар. То, ако всеки мъж си патеше така след полюция и си контузваше органчето... Трябва да има причина.

# 336
  • Bulgaria
Имам заглъхване на ушите .Капки за нос ли трябва да ползвам според вас ? Получава ми се много често ,като настина леко .

# 337
Такива заглъхвания имах често преди години - при мен беше свързано с ниска кръвна захар. Бързо отшумяваше.

При теб вероятно е друго, щом се появява, само като настинеш. Peace

# 338
  • София

Отново искам да се допитам до тази тема, защото докато дойде часът за преглед ще превъртя.
Лятото малката ми дъщеря -12г,я заболя дясната ръка и някак започна да трепка в китката. Водих я при личната- каза, че е от преумора. Почина си и се оправи донякъде. Но не съвсем. Остана едно треперене в китката при определено движение- когато ръката е изпъната напред и бавно мести китката нагоре-надолу, ама много бавно. При бързо местене няма проблем. И при лявата китка го има, но мнооого леко. Показвах клипче с това трепкане на рехабилитатор и кинезитерапевт- казват, че е ок, просто е преумора. Тя е толкова емоционална и все си стяга мускулите някак. Имам предвид, че примерно когато има контролно и се притеснява стои стегната явно през целия час и вечер има мускулна треска. Особено като по-малка.Да не говорим ,че години наред си движеше постоянно китката с една плюшка докато чете, гледа тв или си говорим. Някак и беше навик. Ваканциите това се случваше много пъти на ден и за по много време.
Водих я пак при личната- праща ни на невролог. Прегледа я там с чукчето и иглички- ок е, но според нея има и лек тремор при издадени напред двете ръце и затворени очи. Аз не го виждам обаче. Казва, че според нея е на нервна почва, тя нали си е нервна, притеснителна...убеждава ме, че не е нищо притеснително, но иска и невролог да я види. Много се притеснявам, честно. Записах час за 21 март.

Благодаря!

# 339
Валенце, според мен не се филмирай с излишно четене и търсене на проблем, щом е само това, което описваш, погледнали са я и е ОК. В тази възраст растат с много бързи темпове и доста неща могат да се появят, които изчезват с времето, отделно и хормоните бушуват, емоциите са трудно контролируеми и всякакви психосоматични също се появяват. Ако създава дискомфорт, предполагам неврологът може нещо симптоматично да изпише, прочети си задължително страничните ефекти и прецени дали си заслужава да го пие.

# 340
  • София
Благодаря! Не създава никакъв дискомфорт , абсолютно никакъв, защото тя го усеща само при опъната напред и/или сгъната в лакътя ръка и при мноого бавно движение на китката нагоре-надолу. Дефакто го прави само ако и кажа да го направи, за да видя дали много трепка. Иначе не.
Много се тревожа наистина.

# 341
Опитай ти с някое от движенията тип каланетика (бавни и прецизни, с малка амплитуда), особено когато си изморена. Ако има детето и много за писане, съвсем естествено е да се преуморява ръката, работа с мишка също изморява, особено ако не е ергономична и съобразена с размера на дланта.

# 342
  • София
Има много за писане, да, всъщност тя постоянно нещо учи, пише, чете...
Мишката на компютъра я ползва, но в никакъв случай не прекалява, даже през седмицата дали ила по 15мин на ден да сяда на компютъра.
Аз си мисля за някои страшни болести- мускулна дистрофия, множествена склероза...тумори и подобни гадории.
Има го обаче и на лявата ръка и това ме тревожи, но там е в пъти, ама в пъти по-слабо изразено.

# 343
Каквото им мислим на малките, дано да не им се случва Laughing
Защо не опиташ с няколко консултации с психолог дали няма да се подобрят нещата - ще ѝ покажат дихателни упражнения и някои други техники за намаляване на стреса, ако е много натоварена може да са от голяма полза. А и с външен обективен човек може да се отпусне да сподели, което също няма да навреди, щом казваш, че е по-чувствителна и емоционална. В тази възраст първо трябва да се изключат обичайните неща, преди да мислиш страшните диагнози.

# 344
  • София
Пробвали сме с психолог, при нас има и други обстоятелства- голямата ми дъщеря е с увреждане, та поне по невролози и психолози сме се находили.
Сега искам да изключим лошите неща, после ще мисля за друго. Макар че личната не спомена като вероятност лоши болести, напротив, чак беше изненадана като я попитах може ли да е някоя страшна диагноза...Обаче как ще изкарам до другия вторник не знам.

Общи условия

Активация на акаунт