Бързи здравословни въпроси и отговори – 5

• 68 081
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
Някой може ли да сподели в какво се изразява разликата между тази и тази разновидност на "Милгамма"? Rolling Eyes

# 436
Моята лекарка ми изписва Милгама N, по-добра е, с 3 витамина, В1, В6 и В12.
Обикновената е само В1.

# 437
Супер, ще я взема нея, в такъв случай. Hug Peace

На моята рецепта не е написано никакво уточнение.

# 438
kasi7, не даваш почти никаква информация. Дано пред лекаря говориш повече. Много е важно като отидеш на лекар, да му дадеш цялата информация за състоянието ти: какви други оплаквания имаш, откога е почнало високото кръвно, хипертонията постоянна ли е или просто хиперточнични кризи, колко ти е нормалното кръвно, как се храниш, какви други лекарства взимаш. Не е зле да си записваш стойностите на кръвното на лист.

Има алтернативни методи за трайно лечение на хипертония, но те се прилагат заедно с работеща симптоматична терапия, защото резултатът е бавен при алтернативните методи и през това време си трябва класическа терапия. Трябва да се  намери и проблема преди това. А за да се открие, може да се наложи да посетиш освен кардиолог и ендокринолог, невролог, гинеколог, очен. Какво казва ендокринологът ти?
    becky  имам кръвно от близо 30год;Кардиолога ми е запознат със здравните ми проблеми напълно.Имам проблеми с щитовидната жлеза макар че се подложих на операция продължавам да пия лекарства.Имам тежък РА и трудно се движа.Според мен щитовидната има нови възли но ендокринолога каза че са мастни.Пълен хаос .Кръвното не го овладяват затова правя това запитване за рецептите на Мермерски. Минала съм при всички изброени от теб лекари при всички е ОК.Каква е причината обаче остава въпрос.

Въпросът ти беше как може да се овладее кръвното.

Не разбрах, че питаш за Мермерски. Нищо не мога да кажа за него. Освен, че е по професор не по медицина, а по селскостопански машини.

Какво е PA? Panick Attack, ревматоиден артрит или нещо друго?

Възможно е всички проблеми да са ти на психогенна почва. Но сега, когато вече имаш обострени здравословни проблеми след години психогенно наслагване, лечението ще е много продължително.

Какво е заключението на невролова?
Ревматоиден артрит.Невролога е ок.Не знаех че Мермерски и такъв професор мислех че е лекар.Дава куп рецепти за здраве.хахахахаха ние инвентар ли сме?

# 439
Определено, ние сме прикачен инвентар за селескостопанска техника  hahaha

# 440
Моята лекарка ми изписва Милгама N, по-добра е, с 3 витамина, В1, В6 и В12.
Обикновената е само В1.

B1 и B12 в обикновената, в N има и B6 дозата на B1 e малко по-ниска.
Гърне без похлупак, утoчнението е наличието или липсата на N, ако пише milgamma, се дава Milgamma. Другия продукт е Milgamma N. Но естествено най-добре да се обадиш на лекаря, който е писал рецептата, защото двата продукта не съществуват на пазара случайно и е индивидуално на кой какво се изписва.

друг е въпроса, че малко лекари на днешно време пишат рецептите грамотно... но това е друга тема.

# 441
Ясно, благодаря за пояснението. Peace

# 442
нетипичния вкус на сладко в устата може ли да е от Ефизол?
или кръвна захар (диабет)?

# 443
  • Варна
нетипичния вкус на сладко в устата може ли да е от Ефизол?
или кръвна захар (диабет)?

Ако си смукал ефизол малко преди това от него е.

Последна редакция: ср, 22 мар 2017, 19:13 от Глухарче

# 444
Права си за Милгама, Беки!
В12 не съм го дочела. Blush

# 445
  • оттам, откъдето започва България
Да препоръчате ефикасен спрей за гърло?
Стрепсилс интензив минах 1 блистер. Нямаше голям ефект.
От снощи - хексоралетен за смучене. Няма подобрение.
Леко възпаление е.
Направи гаргара със солена вода (ама недей да пестиш солта). Помага много.  Peace

# 446
Здравейте днес ми махаха голяма бенка с шевове. Сега виждам ,че по превързката има оцветен участък все едно е прокървило. Това нормално ли е? Казаха ми ,чак понедлник да отида за смяна на превръзка. Трябва ли да се консултирам с лекаря и да отида още утре на място в болницата? Благодаря предварително.

# 447
Съвет моля. Закъсняваше ми над 2 седмици (не от бременност или стрес), при преглед се оказа, че няма кисти или каквото и да било друго подозрително, изписаха ми Оргаметрил 5 дни по 3. Приключих го преди 4 дни, а кървене още няма. Колко време трябва да го чакам още, преди да отида отново на лекар ако не дойде?

# 448
  • Варна
Съвет моля. Закъсняваше ми над 2 седмици (не от бременност или стрес), при преглед се оказа, че няма кисти или каквото и да било друго подозрително, изписаха ми Оргаметрил 5 дни по 3. Приключих го преди 4 дни, а кървене още няма. Колко време трябва да го чакам още, преди да отида отново на лекар ако не дойде?

Оффф на същия хал съм.Дали няма да е нещо заради смяната на сезоните.....

# 449
Да не сте сменили храненето последния месец? Ограничаване на храна/диета обикновно дават такъв резултат.

Общи условия

Активация на акаунт