5-и клас – не му се учи. Вие как се справяте?

• 67 223
  • 1 161
  •   1
Отговори
# 180
На курсове и уроци в 7 клас се ходи, за да научи детето задачи, които в училище или се засягат бегло, или не се. И да им се преподаде и упражни преразказ. Масово не се прави това в училище. Не се надгражда, а се допълва в курс. Нещата са доста променени. Лично мнение, не те ангажирам с него, че всеки път да го повтаряш. Пак казвам-разходете се из темите, тези, които ги интересува, излезте и извън тази тема. Не съм единствената с подобно мнение.
А се започва в 5 клас, ей сега е свършил, в 6 клас авторката вече трябва да е наясно какво ще правят и да се стягат.
Никъде не съм написала, че има умрели от учене деца. Започваш да се заяждаш излишно. Peace

# 181
  • София
Това за умирането беше метафора, сори, ако е прозвучало като заяждане.
ИСтерия-неистерия, седми клас е веднъж и човек трябва като родител да си опича акъла, защото залага бъдещето на детето. Не виждам смисъл да се бори със системата и да се опитва да й направи гадно, да я саботира, все едно е пубер, защото има и родители, които правят напук, чунким на системата й дреме.

# 182
Досега никое дете не е умряло от това, че ходи през един от почивните дни за половин ден на курс.
Че не е умряло, не е. Но, при условие, че НВО има за цел да оцени знанията, получени в училище, а се налага децата да получават тези знания извън училището, това е безкрайно ненормално и нередно. Аз съм късметлийка, че мога да дам рамо с езиците и хуманитарните предмети, а майка ми е учител по математика, а и работя основно от дома. В противен случай и моите деца щяха да ходят по курсове и уроци. А на мен вече взе да ми писва да съм private tutor. Аман!

# 183
А кой къде пише за саботажи?
Напротив, точно това и аз казвам - уроци, школи, уроци, защото системата не дава нужното за добър успех (добър 4 е добър успех, за отличен дори не коментирам). Да не саботираме, а да помагаме. Кой както може. Точно, защото на системата (а учителите са част от тази система) не и дреме.

# 184
  • София
В училище при нормални учители си ги получават. Затова писах, че ако не беше кандидатстването, хич нямаше да се главоболя да проучвам, записвам на курсове, да водя и пр. на пробни изпити в СМГ и изобщо да ми побелее косата и да ми се изпилят нервите до крайност от напрежение. Децата чудесно си научаваха основното в редовните часове и ЗИП-а.

# 185
Не е съвсем така, Анди. И по БЕЛ, и по математика има теми, които се включват в НВО  след 7 клас, а те или изобщо не се вземат в клас, защото времето не стига или само бегло се споменават. Попитайте който и да е учител по математика колко часа учат например задачи с процент в 5 клас. А от тях задължително има на НВО.

# 186
  • София
Какво значение има НВО, ако не е за кандидатстване? Същото, каквото и НВО за четвъртокласниците - никакво! Зорът е заради кандидатстването, а не защото детето ще направи 3 преразказа за годината, а не 10 или няма да изрешава още два тона задачи. Знаеш ли колко щеше да ми дреме иначе - точно николко!

# 187
Какво значение има НВО, ако не е за кандидатстване? Същото, каквото и НВО за четвъртокласниците - никакво! Зорът е заради кандидатстването, а не защото детето ще направи 3 преразказа за годината, а не 10 или няма да изрешава още два тона задачи. Знаеш ли колко щеше да ми дреме иначе - точно николко!
А, в този смисъл, да. Така е.

# 188
Много изчерпателни мнения за кандидатстването след 7 кл. Като Ви чета направо се шашнах Rolling Eyes
Имаме още две години тази истерия да помете и нашето семейство/ тоест мен/ МОят юнак поне до този момент се амбицира в апоследния момент. Като се сетя за миналата година и кандидатстването му в МАТ паралелката в кварталното ни училище ,как се мотивира в последните два месеца ....чак се плаша в 7кл. Какво ще е

# 189
  • София
и аз се бях шашнала, но с времето осмислих нещата. Когато трябваше да решавам какво да правим с кандидатстването, още в началото на шести клас изчетох всички стари седмокласни теми във форума и следях текущите - къде какви школи, пробни изпити, технология на кандидатстването и т.н. Все пак, две деца имам, трябваше да си свърша моята работа, вместо после да си скубя косите, че нещо съм пропуснала, ама заекът да е минал баира. Бях на принципа "ще направя каквото трябва - да става каквото ще".

# 190
От чисто любопитство, щом не пишат преразкази в училище какво тогава пишат в 5,6,7кл. Нали от няколко години НВО е с трансформиращ преразказ . Аз поне така разбрах от нашата класна , която е по БЕЛ. И сега в 5кл. всяка седмица пишат трансформиращ преразказ ,което за децата е ново и объркващо заради глаголното време.До 4кл писаха на ла,ло,ли, а сега вече така НЕможело. Оффф  объркващо е
Дразни ме това , че все правят промени с образованието и те са все от глупава по глупава.И всички тези малоумни учебници по които учат децата ни . Тази година петокласниците учат по нова програма със стари учебници, оказа се че това ще продължи за този набор и догодина  #2gunfireЕдвам вдигам чантата на синът ми , защото е пълна със сто притурки и помагала ,по нова, по стара програма ........

# 191
Лелеее, Анди то цяла наука Shocked Чак си мисля дали Аз ще се справя , пък за юнака незнам

# 192
  • София
Не бой се, добрите новини са, че каквото за другите - това и за вас, а и пътеката вече е утъпкана и е ясно какво и как трябва да се направи. Лошата е, че никога не знаеш какво до последния момент ще измислят от МОН. Честно, аз на учителите с техните официални версии, спуснати от директора, много-много не им вярвам точно за кандидатстването и добре, че бяха майките от седмокласните теми, та да се светна какво трябва да правя. Децата се справят, когато са сигурни, че главният отговорник по кандидатстването (предимно майката) знае какво и как трябва да се направи.

# 193
И пак стигаме до това, че родителя изцяло е ангажиран с избора и доброто справяне на ученика. И тези надути и напомпени слова на учители и директори за успехите на ученицуте им основно са заслуги на родителите (ангажираност и финанси ) , а те само слагат оценка.

# 194
От чисто любопитство, щом не пишат преразкази в училище какво тогава пишат в 5,6,7кл. Нали от няколко години НВО е с трансформиращ преразказ . ......

При нас пишат, но засега за домашно.

Общи условия

Активация на акаунт